10 januari

Een dag in de week vegetarisch

Beautyglow ,

Ja, ik eet een dag in de week vegetarisch. Soms zelfs twee dagen. Maar wij proberen echt om minimaal een dag in de week vegetarisch te eten. Waarom?

 

Ons klimaat wordt op dit moment behoorlijk beschadigd. Dit komt ook door de hoge uitstoot van broeikassen. Door een dag in de week geen vlees te eten zorg je ervoor dat de uitstoot wordt verminderd. Als alle Nederlanders een dag geen vlees zouden eten zouden zelfs alle klimaatdoelstellingen in Nederland worden behaald. Dat is toch bizar?

 

Daarnaast draagt een vleesloze dag in de week natuurlijk ook bij aan minder dierenleed. Elk stukje vlees dat wij eten komt natuurlijk van een dier. Lang niet al deze dieren hebben een lang en gelukkig leven gehad. Door minder vlees te eten, bespaar je dieren in de bio-industrie veel leed.

Bron: www.westerwoldegroen.nl

In Amerika is de vleesloze dag al helemaal ingeburgerd. Er zijn zelfs restaurants die op deze dag (meestal een maandag) geen vlees serveren maar gerechten met tofu of iets dergelijks.

 

Wist je trouwens dat een dag in de week vegetarisch eten helemaal niet moeilijk is? Werkelijk, ik verbaasde mezelf ook over de vele verschillende vegetarische recepten er zijn. Inmiddels heb ik er al een aantal geprobeerd en ze zijn echt super lekker! Ik miste totaal geen vlees. Ik zal binnenkort eens een vegetarisch recept delen.

 

Bron: http://www.joinfeedback.com

 

Kortom: ik zie geen enkele reden om waarom we niet allemaal een dag in de week vegetarisch kunnen eten. Het bied ons zoveel voordelen!  Ik ga er in ieder geval lekker mee door: maandag is onze veggie-dag! Doen jullie met me mee? Dan dragen we allemaal ons steentje bij.

 

Bronnen: http://ikkominactie.nl/organisatie/20/eat-green.html en http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/38345-een-dag-in-de-week-geen-vlees-eten-het-klimaat-sparen.html

Reacties

  • Ik eet meestal 3-4 keer per week vegetarisch! Soms zo’n vega-schijf en de rest van het gerecht ‘gewoon’, maar soms ook hele andere vegetarische gerechten. En stiekem vind ik die vaak ook veel lekkerder dan normale gerechten!

  • Ik eet thuis gewoon met de pot mee, maar als ik op mijn studentenkamer ben eet ik zo’n 5-6-7 keer per week vegetarisch. Zo veel mogelijk dus! ik wil mezelf niks verplichten maar probleem zo toch zoveel mogelijk rekening te houden met de diertjes en het milieu!

    liefs,
    Femke

  • Wat een goede tip! Wij eten ook regelmatig vegetarisch en vooral ook veel biologisch en buiten dat het goed is voor de wereld, merk ik dat ik me er zelf vooral ook beter door voel! Win win situatie! 🙂

  • Wat goed dat je ook aan het milieu denkt! Ik ben vegetariër en ik mis ook nooit vlees. Ik ben benieuwd naar je lekkerste vegetarische recept? 🙂 (lijkt me leuk om te lezen!)

  • als ik er zo over na denk eet ik gewoon elke dag van de week vlees xD ik heb er zelf niet zo veel invloed op want ik eet gewoon wat mijn ouders maken maar als ik dan zie dat mensen gewoon de helft van de week vegetarisch eten dan is het toch best wel slecht.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*