24 mei

Essence – Wanna bee my honey?

Beauty, Make-up, Review , , , , , , , , , , ,

Essence producten - wanna bee my honey

Op 20 mei was het Wereld Bijendag. Op mijn Instagram vroeg ik jullie aandacht al voor deze bijzondere dag. Een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor de bij. Dat dit kleine diertje zijn eigen dag heeft is natuurlijk niet zonder reden. Want wist je dat onze wereld ondenkbaar is zonder dit kleine beestje? Een groot deel van de planten op aarde is namelijk afhankelijk van de bijen. Bijen bestuiven de planten, wat ervoor zorgt dat zij zich weer kunnen voortplanten. Helaas is er wereldwijd een afname te zien in het aantal bijen. Daarom is het belangrijk dat we hierbij stil staan, we kunnen de bij helpen! Plant bijvoorbeeld wat bloemen en kruiden in de tuin waar bijen gek op zijn. Of plaats een bijenhotel!

Essence – BEE supportive, BEE kind & BEE caring!

Bij Essence zijn ze ook gek op de bij en daarom hebben ze een aantal producten in de spotlight gezet in de kleur van de bij (geel en zwart). Ik testte de producten voor jullie uit én maakte er een basic look mee.

Bee Hydrated – Hello, Good Stuff! Face serum (€ 4,59)

Essence Hello, Good Stuff! Is een serum voor je gezicht. Het zorgt voor een gehydrateerde en stralende huid. Door het handige pipetje haal je het serum gemakkelijk uit het glazen flesje. Je hebt slechts een paar druppels nodig om het serum te verdelen over je gezicht.

Het serum is transparant, maar met een licht gele toon. Hij ruikt super zoet, door het ananas-extract dat erin zit.

Dit ben ik, zonder gezichtsverzorging of make-up.
Op deze foto heb ik het serum aangebracht. Je ziet al een beetje een glow

Het serum trekt snel in mijn huid en mijn huid voelt gehydrateerd aan. De zoete geur is lekker, maar blijft gelukkig niet te lang hangen.

Bee Protected – Prime+studio (€ 3,59)

Prime+studio is een beschermende primer die ook je huid perfectioneert. Daarnaast bevat deze primer ook SPF 20 om je te beschermen tegen de zon!

De primer is wit van kleur en ik vind hem wat dik qua textuur. Je moet hem echt even goed uitsmeren, net als bij een zonbeschermingsproduct. Na het aanbrengen ben je echter niet extreem aan het glanzen en ziet je huid er mooi uit. (check de laatste foto’s bij dit artikel).

Bee Polished – Shine, Last & Go! (€ 1,69)

Deze lakjes drogen snel en geven een intense kleur. Handig, voor wanneer je net als ik nooit geduld hebt om je nagels goed te laten drogen. Dit lakje droogde snel op! Hij is zonder topcoat alleen niet heel lang houdbaar.

Het kleurtje is wel super leuk, dit is de kleur 62 Walking on Sunshine

Bee Nourished – Repair Nail Oil (€ 1,99)

De laatste tijd zijn mijn nagelriemen en nagels erg droog. Met deze olie krijgen je nagels en nagelriemen een verzorgende boost. Dat heb ik nodig. Bye Bye droge nagelriemen!

De olie ruikt super zoet, je moet hier van houden. Ik vind het wel lekker. Het aanbrengen werkt hetzelfde als met nagellak, alleen neem je nu wel bewust je nagelriemen even mee. Mijn nagels en nagelriemen zien er goed verzorgd uit na het aanbrengen.

Bee Volumized – Get BIG! LASHES Volume Boost mascara (€2,39)

Ga voor een prachtige ooglook met veel volume in de wimpers. Essence Get BIG! LASHES Volume Boost mascara geeft je dat in een oogopslag.

De mascara heeft een fijn groot borsteltje waardoor je gemakkelijk en snel al je wimpers van een laagje mascara voorziet.

Het is niet zo’n hard plastic borsteltje zoals sommige budget mascara’s hebben. Dat vind ik een pluspunt voor Essence. Deze is fijn in gebruik.

Mijn wimpers zonder mascara
Mijn wimpers met mascara en eyeliner

Ik vind de mascara een mooi effect geven.

De look

De uiteindelijke look die ik met deze producten heb gemaakt is lekker basic. Het enige wat ik nog heb toegevoegd is:

  • Eyeliner
  • Wenkbrauwgel
  • Bronzer, blush en highlighter
  • Lipgloss

Conclusie

Ik vind het leuk dat Essence aandacht vraagt voor de bij. Want dat is super belangrijk en hoe meer we dit beestje helpen hoe beter.

Wist je dat Essence 20.000 doneert aan het Green Forest Fund, om een bijen-paradijs van 3500m2 te creeeren? Dit zal bestaan uit een diversiteit aan planten en bomen om voor een lange termijn als natural-habitat te dienen voor de bijen. 

De producten die Essence voor deze campagne bij elkaar heeft gezocht vind ik in ieder geval fijn in gebruik en ze zien er ook nog eens heel leuk uit.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*