2 november

Framboosbladthee

BabyGlow , , , , ,

Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik ineens Framboosbladthee. Dit is een kruidenthee die vooral veel tijdens de laatste weken van de zwangerschap wordt gedronken. Het zou ervoor zorgen dat de bevalling sneller op gang komt, dat weeën krachtiger worden en het bloedverlies tijdens de bevalling wordt beperkt. Framboosbladthee zou er namelijk zorgen dat de spiercontracties van de baarmoeder worden beïnvloed. Hierdoor zegt men dat  frambozenblad de bevalling zou kunnen bespoedigen doordat de spiertonus van de baarmoeder wordt verhoogd en de baarmoeder op een meer gecoördineerde manier gaat samentrekken. Omdat ik graag een soepele bevalling wilde, besloot ik de thee te gaan drinken.

Je mag Framboosbladthee drinken vanaf ongeveer week 35 in je zwangerschap. Eerder wordt afgeraden. Dus ik heb dit braaf gedaan. De thee die ik dronk was losse thee van het merk Jacob Hooy. Framboosbladthee heeft geen sterke smaak, het doet me eigenlijk aan normale thee denken.

Ik heb de thee elke morgen bij mijn ontbijt gedronken. Ik dronk dan ongeveer twee mokken en dit vond ik niet vervelend om te doen, omdat de thee niet vies smaakte.

Werkt het?

Zoals jullie weten ben ik op 9 september bevallen van Liz. Ik was toen 39 weken en 1 dag zwanger van haar. De zwangerschap heeft dus niet langer geduurd, of dit door de thee komt weet ik niet.

Over het krachtiger maken van de weeën kan ik het volgende zeggen. Mijn normale weeën voelde best krachtig en mijn ontsluiting kwam snel op gang. Bij de persweeen ging het echter minder, deze waren niet krachtig genoeg waardoor ik wee opwekkers heb gekregen. Hier heeft de thee dus geen effect gehad.

Tijdens de bevalling heb ik echt maar heel weinig bloed verloren. Net aan 200 ml. Of dit door de framboosbladthee komt weet ik niet, maar er wordt wel beweerd dat deze thee het bloedverlies beperkt.

Conclusie

Wat betreft bloedverlies denk ik dat de thee wel heeft bijgedragen. Maar mijn weeën waren niet krachtig, dus daar heb ik niet veel van gemerkt. Mocht ik ooit nog een keer zwanger raken, dan ga ik de thee wel nog een keer drinken. Doordat ik weinig bloed heb verloren bij de bevallig was ik namelijk snel weer fit.

Waren jullie al bekend met framboosbladthee? Zo ja, heeft het bij jullie effect gehad?

Reacties

  • Ik heb het ook aangeschaft maar op de verpakking staat: niet gebruiken tijdens zwangerschap. Ga nu dus wel twijfelen.

    • Ik heb gebeld met Jacob Hooy over die opmerking op de verpakking: ipv ‘niet gebruiken tijdens zwangerschap’ bedoelen ze ‘overleg eerst met verloskundige’ omdat zij de situatie niet kunnen beoordelen (medicatiegebruik, eerdere miskraam etc). Dus na akkoord van verloskundige (wat ik heb gedaan) is dit te gebruiken :).

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*