7 november

BabyGlow: op wie lijkt ze?

BabyGlow, Persoonlijk, Verslag , , , , , , ,

Als er iets is wat elke mama wel herkent dan is het wel de vraag die altijd wordt gesteld: op wie lijkt je kindje het meeste? Sommige mensen zien het direct: ” o zij is helemaal d’r vader!”. Andere mensen durven het niet tegen je te zeggen omdat ze bang zijn dat je het niet leuk vindt. En dat vind ik gek.. Als je als ouders gewoon bij elkaar bent, waarom zou je het dan niet leuk vinden om te horen dat ze op haar mama of papa lijkt?

 

Liz lijkt op haar vader

Bij Liz was het vanaf het begin al duidelijk: zij lijkt op haar vader. Ze heeft helemaal het mondje van Rick en ook haar gezichtsuitdrukking is hetzelfde. Als mama van Liz vind ik het super leuk om te zien dat ze zo op haar lieve papa lijkt.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als ik iets van mezelf in Liz herken. Ik zou liegen als ik zei dat dat niet zo was. Liz heeft lange slanke vingers en lange benen. Die heeft ze duidelijk van mij geërfd. Maar dit zijn natuurlijk geen kenmerken die echt opvallen. Nee, het gezichtje valt meer op.

 

Nu duidelijk is dat Liz qua uiterlijk op haar papa lijkt komt stap twee: welke haarkleur gaat ze krijgen? Ja, ook dit is voor veel mensen een hele brandende vraag. Waar iedereen zich toch mee bezig houdt he ;-). Op zich is het wel een logische vraag. Rick heeft namelijk blond haar en blauwe ogen. Ik heb kastanjebruin haar en groen/bruine ogen. Rick en ik zijn dus heel verschillend van elkaar. Dus we zijn ook heel benieuwd wat Liz voor haarkleur gaat krijgen.

Net zoals alle baby’s heeft Liz nu nog blauwe ogen. Maar ik heb begrepen dat dat nog na een jaar kan veranderen. Dus we wachten rustig af. Qua haarkleur is het ook nog een vraagstuk. Toen Liz geboren was, leek het erop dat ze blond zou worden. Maar op de plekjes waar haar haar is uitgevallen is nu nieuw haar terug gegroeid en dat is toch wat donkerder. Dus misschien krijgt ze toch bruin haar.

 

Stiekem zou ik het natuurlijk heel leuk vinden als Liz bruin haar krijgt. Dan lijkt ze toch ook nog een beetje op mij. Als ze verder alle kenmerken van papa houdt is ze een mooi mengelmoesje. Maar eigenlijk wil ik me er niet teveel mee bezig houden. Liz is gewoon Liz en als iemand aan mij vraagt op wie ze lijkt dan zeg ik: ” Liz lijkt op zichzelf! “.

 

Mama’s herkennen jullie dit?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*