12 juni

Geniet van de zon met Loveli Sun Cream

Review , , , , , , ,

Loveli Sun Cream

The Sun is out! Eindelijk is het zo ver lieve lezers: de zon is volop aan het schijnen. Vooral komende week is het echt genieten geblazen met hoge temperaturen en veel zonneschijn. Ik leef hier helemaal van op en zorg dan ook dat ik veel buiten ben: lekker tennissen, hardlopen, wandelen of gewoon heerlijk op het strand of in mijn tuin in het zonnetje liggen. Natuurlijk doe ik dat wel met zonbescherming. Want je huid beschermen tegen de schadelijke UV stralen is en blijft heel belangrijk. Gelukkig zijn er tal van zonnebrandcrèmes op de markt die fijn zijn om te gebruiken. Sinds kort heeft ook het liefdevolle merk Loveli een Sun Cream en ik vertel jullie er graag meer over.

Loveli Sun Cream

Over het merk Loveli hebben jullie al veel artikelen op BeautyGlow kunnen lezen. Tot voor kort had Loveli nog geen Sun Cream in haar assortiment, nu gelukkig wel!

De Loveli Sun cream is een zonnebrandcrème met het minerale filter zinkoxide en geen of nauwelijks witte waas. De zonnebrandcrème beschermt je huid tegen uv A- en uv B-stralen en is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s. En de zinkoxide beschermt niet alleen jouw huid, dit filter wordt ook nog eens gezien als het meest veilige uv-filter voor het koraal en het zeeleven.

Omdat ik, zoals ik al vertelde, graag buiten ben om van de zon te genieten, kon ik niet wachten om deze Sun Cream te testen. Ik heb het normale formaat en de travel size ontvangen.

Loveli Sun Cream SPF 30

Loveli Sun Cream zit verpakt in een tube van 150ml die zo is ontworpen dat de dop aan de onderkant zit. Dat is handig, want zo haal je het meeste uit de tube. De opdruk is mooi clean: zwarte letters en een geel hartje met in het geel SPF 30 erop. Zo zie je duidelijk dat je de Sun Cream in handen hebt, terwijl het product wel op de andere producten van Loveli lijkt. Mooi ontwerp en goed over nagedacht.

Dat het product SPF 30 heeft vind ik ook top. Ik gebruik altijd minimaal SPF 30. SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kunt zonder te verbranden dan zonder zonnebrandcrème. Verbrand je normaal dus al na 10 minuten, dan ben je met de SPF 30 van Loveli Sun cream beschermd voor 30 x 10 minuten. Maar, toch wordt aangeraden om je elke 2 uur in te smeren en ik adviseer iedereen ook om dat zeker te doen!

De Sun Cream zelf is wit van kleur en heeft een redelijk dikke, maar wel vloeibare textuur. Toch smeert het wel makkelijk uit op je huid.

Ondanks dat Loveli beweert dat het product nauwelijks een witte waas achter laat, zie ik wel duidelijk een witte waas. Dat is jammer, maar zoals ik eerder al eens bij een zonbeschermingsproduct aangaf: de witte waas kan ook handig zijn, zodat je weet welk deel van je lichaam je al hebt ingesmeerd. De meeste producten met natuurlijke zonbescherming laten toch een witte waas achter heb ik gemerkt. Dat komt door zinkoxide. Maar natuurlijke zonnefilters hebben zoveel voordelen, dat ik de witte waas voor lief neem. Want zinkoxide is spierwit. Het is wel het allermooiste uv-filter, want het beschermt tegen zowel uv A (huidveroudering) als uv B (zonnebrand) door als een spiegeltje op je huid de zon te weerkaatsen.

Na het insmeren met de Loveli Sun Cream voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Ook is mijn huid goed beschermd. Mijn conclusie is dan ook dat ik de Loveli Sun Cream toch fijn vindt om te gebruiken want het beschermd mijn huid goed en ik gebruik niets dat schadelijk is voor de natuur en voor mezelf. Loveli Sun Cream SPF 30 kost € 23,50

Loveli Sun Cream SPF 30 Travel Size

Loveli Sun Cream SPF 30 Travel Size is hetzelfde product als de full size variant, maar dan natuurlijk kleiner. Deze is verpakt in een tube van 50ml en dus gemakkelijk mee te nemen in je handtas. Zo heb je altijd een fijn zonbeschermingsproduct bij je om je in te smeren als je onderweg bent.

Sinds ik deze travel size heb ontvangen heb ik hem al regelmatig gebruikt. Ik vind het echt een ideaal formaat om mee te nemen in mijn handtas en het is heel fijn dat ik hem ook bij mijn dochters kan gebruiken.

Loveli Sun Cream SPF 30 Travel Size kost: € 10,-

Conclusie

De Loveli Sun Cream is fijn in gebruik en beschermd mijn huid goed tegen de schadelijke effecten van de zon. De witte waas neem ik voor lief, want het gebruik van natuurlijke zonnefilters heeft zoveel meer voordelen. Ik blijf ze trouw gebruiken en vind de prijs ook erg vriendelijk.

Samenvatting

Product: Sun Cream
Merk: Loveli
Verkrijgbaar: o.a. Loveli webshop
Prijs: full size: € 23,50 travel size: € 10.-
Cijfer: 9

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*