26 april

Groene smoothie met spinazie

Eten & drinken , , , , , , , , ,

De quote: ‘bikini body’s are made in winter’  kennen jullie vast wel. Nu de zomer steeds dichterbij komt, komt ook het moment om weer in bikini ten tonele te verschijnen dichterbij. Ik ben zoals jullie weten flink aan het sporten om mijn zwangerschapskilo’s te verliezen. Dieeten mag ik niet vanwege de borstvoeding, maar op mijn eten letten kan natuurlijk wel. Ik ben namelijk best wel een snoeper. Als ik daarmee zou stoppen zou ik natuurlijk sneller in vorm zijn. Daarom ga ik dat vanaf nu proberen.

Ik ga gezonder eten en dat begint met mijn ontbijt. Omdat ik niet snel groente of fruit als tussendoortje eet, is het voor mij ideaal om een smoothie te nemen als ontbijt. Op die manier krijg ik toch genoeg groente en fruit binnen. Fruitsmoothies vind ik wel veel lekkerder, maar een handje spinazie toevoegen aan een smoothie kan best lekker zijn en het is nog gezond ook. Spinazie zit vol met ijzer, dus als jij snel last heb van bloedarmoede (zoals ik) kan het helemaal geen kwaad om wat vaker spinazie te eten.

 

Wat heb je nodig?

Om deze smoothie te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • drie handjes spinazie
  • ananas stukjes (diepvries)
  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • scheutje yoghurt
  • (kokos)water

Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze alles net zo lang vermalen tot je een egale, drinkbare smoothie hebt. Ik maak mijn smoothies altijd een avond van tevoren en zet ze dan in de koelkast. Op die manier maak ik ’s ochtends niet gelijk het hele huis wakker haha.

Ik hoop dat jullie de smoothie lekker vinden. Als jullie hem geprobeerd hebben, willen jullie dan laten weten wat jullie ervan vinden? Ik vind dat leuk om te horen. Eet smakelijk!

Reacties

  • Klinkt heerlijk! Ik houd van groene smoothies, echt de beste manier om groente binnen te krijgen zonder dat je het echt door hebt 🙂

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*