5 september

Hoe belangrijk vind jij dierproefvrij?

Beautyglow , ,

Maar wat ik me nu eigenlijk afvroeg: hoe belangrijk vinden jullie dierproefvrije cosmetica?

 

Als ik naar mijzelf kijk, dan kan ik zeggen dat ik er steeds meer rekening mee ben gaan houden. Vroeger dacht ik niet na over de producten die ik kocht. Later ben ik steeds bewuster gaan letten op dierproefvrije producten. Als echte dierenvriend kan ik absoluut niet tegen dierenleed, dus waarom zou ik dan wel producten kopen waar dierenleed aan vooraf gaat?

IMG_7426

Van merken als The Body Shop bijvoorbeeld, is al lange tijd bekend dat zij alleen dierproefvrije cosmetica verkopen. Het heeft me eigenlijk altijd verbaast waarom andere merken dit niet deden. Het lijkt me niet goedkoper, zeker niet als je bedenkt dat vele huismerken altijd al dierproefvrij waren.

 

Ik vind het een hele goeie zet dat sinds 11 maart alle cosmeticamerken aan de dierproefvrije criteria moeten voldoen. Op die manier kunnen we met een gerust hart onze producten kopen en mogen we er vanuit gaan dat er geen dierenleed aan het creëren van de producten is vooraf gegaan.

Hoe belangrijk is dierproefvrij voor jullie eigenlijk? Houd je, je er bewust mee bezig?

 

Vergeten jullie niet op mij te stemmen in de Demak’up wedstrijd? -> stem Beautyglow

 

-xxx-

Reacties

 • Ik snap eigenlijk niet waarom ze dit op dieren moeten testen, heeft dit te maken met allergische reactie ofzo? Dan wil ik echt niet weten wat ze allemaal in onze cosmetica draaien 🙂 x

 • Ik vind het dikke onzin om make up op dieren te testen. Waarom niet ingredienten blijven gebruiken die toch al veilig zijn? Daarbij is een konijn geen mens. De resultaten van deze testen zijn daarom zeer discutabel.
  De cosmetische industrie kan beter naar alternatieven gaan kijken die zijn er genoeg.

 • Ik vind t altijd erg als op dieren getest wordt en ook voor MyStyle hou ik me er erg mee bezig, maar ik kan eenmaal niet al mijn producten dierproefvrij gebruiken!

  XO

 • Ik vind het erg belangrijk en heb dan ook een dierproefvrije blog 🙂

  Het is helaas een misverstand dat alle producten/merken nu dierproefvrij zijn. Producten hier zijn “dierproefvrij” omdat de wet dit verplicht, maar dezelfde producten van het merk zijn in andere landen niet altijd dierproefvrij, waardoor er eigenlijk weinig verandert is sinds de nieuwe wet, want dierproeven werden in de afgelopen jaren sws al niet meer hier uitgevoerd, maar in Amerika, China etc. Hier is helaas geen verandering in gekomen 🙁 De meeste drogisterij en parfumerie merken zijn niet dierproefvrij en blijven op dieren testen, zelf of via derden helaas…

  Maar ik ben wel blij met de wet, het is een begin!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*