10 september

Hoe goed verzorg jij je glimlach?

Beautyglow , ,

Natuurlijk poetsen we allemaal onze tanden (tenminste, daar ga ik vanuit!). Maar alleen tandenpoetsen blijkt dus niet genoeg te zijn! Denken wij even dat we goed bezig zijn door onze tanden 2 en soms 3 keer per dag te poetsen. Nou mooi niet.

 

Een goede basis gebitsverzorging

Om je gebit goed te verzorgen dien je meer te doen dan alleen je tanden 2 keer per dag te poetsen. Je dient je gebit daarnaast ook nog te flossen om ook tussen je tanden het vuil goed te verwijderen. Hier komt je tandenborstel namelijk niet goed bij. Wil je helemaal goed bezig zijn, dan dien je na het flossen ook nog eens mondwater te gebruiken. Wat een gedoe. We mogen wel een half uur eerder beginnen met tandenpoetsen dacht ik als ik toen ik het las.

Op tijd je tandenborstel vervangen

Veel mensen poetsen te lang met hun tandenborstel. Dit is eigenlijk best wel vies, zeker als je bedenkt dat een tandenborstel die al 3 maanden in gebruik is, zoveel miljoenen bacteriën bevat, dat hij juist een averechts effect te weeg kan brengen en juist bacteriën in de mond kan brengen. Je dient je tandenborstel dus na 3 maanden te vervangen. Dan voorkom je ook dat de haren krom gaan staan en de tandenborstel niet goed meer poetst. Druk jij altijd hard met je tandenborstel op je tanden en gaan de haren eerder krom staan? Vervang je tandenborstel dan ook eerder.

 

Om je tandenborstel zo schoon mogelijk te houden, kun je deze ook uitkoken. Doe dit niet pas na 3 maanden, want dat is dus te laat, maar doe dit daarvoor. Na 1,5 maand ongeveer.

Poets niet te hard

Poets je tanden nooit, maar dan ook nooit te hard! Te hard poetsen kan het tandvlees zodanig beschadigen dat het terugtrekkend tandvlees tot gevolg heeft. Als dit eenmaal is gebeurd, zal het tandvlees niet meer teruggroeien.  Poets daarom met een zachte tandenborstel en oefen niet teveel druk uit tijdens het poetsen.

 

Hoe verzorg ik mijn gebit

Ik moet eerlijk bekennen dat ik te lui ben om mijn gebit naast het poetsen ook nog eens te flossen. Ik vind flossen een “gedoe” en gun mezelf er geen tijd voor. Wel gebruik ik ’s avonds na het poetsen mondwater als extratje. Ook probeer ik erop te letten dat ik niet te hard poets. Dus ik denk dat ik niet heel slecht bezig ben.

 

Verzorgen jullie je gebit eigenlijk wel goed?

 

Heb jij al gestemd op mijn Facelook en doe je dus mee met mijn Rituals winactie? -> Stem Beautyglow

-xxx-

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*