10 januari

Labello Vegan Naturally lipbalm

Beauty, Review , , , , , , , , , ,

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in de winter kan ik niet zonder lipbalm. Door het koude weer buiten en de verwarming die binnen aan staat, worden mijn lippen namelijk erg droog. In bijna elke jas en tas heb ik wel een lippenbalsem zitten. Het bekendste lippenbalsem merk is wel Labello. En Labbello heeft nu iets nieuws: een Vegan lipbalm.

Labello Vegan Naturally Lipbalm

Klimaatverandering en duurzaamheid zijn termen die bijna dagelijks voorbij komen in het nieuws en op social media. Niet zo gek dus dat het verkleinen van onze milieu-impact steeds meer centraal staat in ons leven. Alle beetjes helpen en ook via je beauty routine kun je jouw steentje bijdragen. Met de nieuwe Labello Vegan Naturally lippenbalsem zet je niet alleen je lippen op de eerste plaats, maar heb je ook aandacht voor het milieu. Er zijn voor het maken van deze lipbalm geen ingrediënten gebruikt van dierlijke oorsprong. Het is Labello’s eerste product dat het Ecocert® Cosmos Natural certificaat ontving, met een vegan formule en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De formule bevat hennepzaadolie en sheaboter en biedt 24 uur lang hydratatie, voor zachte en gladde lippen. 

Van de lipbalm van Labello is wel eens gezegd dat ze verslavend zijn. Ze zouden je lippen juist uitdrogen zodat je maar blijft smeren. Volgens mij is dit nooit echt bewezen en het is nog steeds een van de meest verkochte lippenbalsem merken. Wist je dat Labello al sinds 1909 verkocht wordt?

De formule van de nieuwe Labello Vegan Naturally is veganistisch en bestaat voor 100% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De secundaire verpakking is plastic-vrij, en het karton van de blister is FSC gecertificeerd. Bovenal is dit de eerste Labello lippenbalsem die Cosmos Natural gecertificeerd is door Ecocert. Dit betekent dat het product is ontwikkeld met plantaardige ingrediënten die op verantwoorde wijze zijn verkregen uit hernieuwbare bronnen. 

Zowel de huls als de lipbalm zijn groen van kleur. De lipbalm ruikt een beetje kruidig en smeert gemakkelijk uit. Na het aanbrengen voelen mijn lippen gehydrateerd aan en kan ik de kou weer trotseren. Dit komt waarschijnlijk doordat er hennepzaadolie en sheaboter in de lipbalm verwerkt zit. Wel moet ik de lipbalm na wat eten of drinken weer bijsmeren, dat overleeft hij namelijk niet. Is dat het verslavende van de Labello lippenbalsems? Ik wil namelijk wel gladde lippen houden.

Hennepzaadolie is rijk aan Vitamine E, omega-3 en -6 vetzuren en bevat maarliefst 21 aminozuren. De formule heeft een hydraterende, verzachtende werking, voor mooie en verzorgde lippen. Dit in combinatie met sheaboter zorgt ervoor dat de lippen 24 uur lang gehydrateerd zijn en het zorgt voor een zachte en gladde look. 

Deze vegan variant van de Labello lipbalm vind ik een mooie aanvulling op het assortiment. dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in verwerkt zitten vind ik top! Daarnaast is de prijs natuurlijk ook zoals we van Labello gewend zijn: €5,99. Een heel vriendelijk bedrag voor een fijne lipbalm.

Conclusie

Ik vind de nieuwe Labello Vegan Naturally heel fijn in gebruik en ik vind het fijn dat hierin geen ingrediënten van dierlijke oorsprong zitten. Voor het bedrag van €5,99 is deze lipbalm zeker het proberen waard.

Samenvatting

Product: Naturally Vegan Lipbalm
Merk: Labello
Verkrijgbaar: Diverse drogisterijen
Prijs: €5,99
Cijfer: 7

*Dit product heb ik ontvangen voor een review. 

Reacties

  • Voelt het zoals de labello original of anders? Ik wil graag een lippenbalsem die wat waxeriger is, minder glad. Dat beschermt beter tegen vochtverlies, blijft langer zitten en glanst minder.

    Lippen kunnen trouwens geen olie opnemen. Ze hebben t ook niet van nature (stel je voor: mensen met vette lippen van nature haha). Ze hebben wel vocht en wat je wil met een lippenbalsem is dat dat vocht zo min mogelijk kan ontsnappen.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*