24 maart

Maak je klaar voor rokjesdag!

Beauty , , , , , , ,

Want het is rokjesdag, rokjesdag, rokjesdag! Alles kan en alles mag! Sorry ik heb altijd een beetje een liedje in mijn hoofd als iemand het over rokjesdag heeft. Zo langzamerhand is rokjesdag ook echt een begrip geworden in Nederland. Maar wat is rokjesdag nu eigenlijk?

Rokjesdag is de dag waarop een groot deel van de Nederlandse vrouwen voor het eerst in het jaar zomerse kleding zoals een korte rok zou dragen (zonder panty’s en dergelijke).

Nou dat mag duidelijk zijn: op rokjesdag laten dames hun benen weer zien! En dat kan best even eng zijn. Al die weken heb je je benen namelijk verstopt in je spijkerbroek of onder een dikke panty. Je benen zijn dus wit en misschien heb je het  ook niet zo nauw genomen met ontharen. Ai. Tijd om in actie te komen dus!

 

Bereid je benen voor op rokjesdag

Doorgaans is de eerste echte rokjesdag in April. Dus we hebben nog even de tijd, maar wacht niet te lang! Mooie, blote benen vragen namelijk wel wat voorbereiding. Ja dames, we moeten weer hard aan het werk. Maar met dit korte stappenplannetje ben je in een mum van tijd klaar voor rokjesdag!

 

Stap 1

Laten we meteen maar beginnen. Scrub je benen twee keer in de week ongeveer. Hier kun je dus nu al mee beginnen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor de nieuwe huidcellen meer naar het oppervlak komen. Je huid gaat hierdoor vanzelf al meer stralen en de haarzakjes komen ook meer bloot te liggen (handig voor stap twee).

 

Stap 2

Door naar stap twee! Onthaar je benen. Ikzelf gebruik voor het ontharen van mijn benen altijd mijn Braun Silk Epil. Dit is in het begin even een pijnlijk klusje, maar op den duur wen je eraan. En wat ik ook een bijkomend pluspunt vind is het feit dat de haartjes langer wegblijven. Als ze terugkomen zijn ze dunner dan wanneer je je benen scheert dus ze vallen ook minder snel op. Ideaal. Dit effect bereik je overigens ook met harsen, maar dat vind ik teveel gedoe.

 

Stap 3

Nu je benen ontdaan zijn van de dode huidcellen en haartjes is het tijd om de huid van je benen te verwennen. Smeer ze in! Doe dit met een bodylotion of een bodybutter, net wat jij prettiger vind. Ik kies voor mijn scheenbenen meestal voor een bodybutter. Mijn schenen zijn namelijk meestal wat droger dan de rest van mijn lichaam.

Stap 4 optioneel

Zijn je benen echt heel erg wit, begin dan nu al met het opbouwen van een kleurtje door zelfbruiner aan te brengen. Door dit te doen nadat je je benen hebt gescrubd en onthaard zul je minder snel strepen of vlekken krijgen. Smeer de zelfbruiner wel goed en egaal uit. Ik raad aan om een keer in de week zelfbruiner aan te brengen. Dit vind ik zelf voldoende om een mooie tint op te bouwen. Maar je kan ook elke keer na het scrubben je bodylotion vervangen voor een zelfbruiner. Bodylotion waar zelfbruiner doorheen zit is natuurlijk helemaal ideaal.

Je voetjes

Stel nou dat je op rokjesdag ook direct open schoentjes aan wil doen. Dan kunnen je voetjes ook wel wat extra aandacht gebruiken! Onze lieve onderdanen hebben namelijk ook de hele koude periode verstopt gezeten in laarzen en dikke sokken. Ze verdienen ook weer wat extra aandacht.

Stap 1

Neem een voetenbadje. Vul een teiltje met water en gooi hier een voettabletje in. Ga daar lekker met je voetjes in zitten en neem een momentje voor jezelf om te ontspannen.

Stap 2

Eelt en harde plekjes op je voeten zijn niet mooi in open schoentjes. Ga dus aan de slag met een eeltverwijderaar en maak je voetjes weer heel zacht. Door het voetenbadje is het eelt ook wat zachter geworden waardoor je het weer makkelijker kan verwijderen.

Stap 3

Check de nagelriemen van je teennagels. Zijn ze droog? Vet ze dan even in. Heb je veel losse velletjes? Verwijder die dan voorzichtig. Knip je nagels kort en recht af en vijl ze desnoods een beetje bij.

Stap 4

Geef je teennagels een vrolijk lente kleurtje. Een knalkleurtje zoals roze of koraal doen het altijd goed op je teennagels. Het ziet er vrolijk uit en je voeten zien er gelijk een stuk verzorgder uit.

 

Stap 5

Houd je voetjes vanaf nu goed bij. Smeer ze in met een lekkere voetcrème en check regelmatig of je nog ergens eeltplekjes hebt. Let ook op of je nagellak nog wel mooi zit!

 

Op rokjesdag

Dan is het rokjesdag! De dag waarop je jij lievelingsrok weer kan aantrekken. Als je keurig alle bovenstaande stappen hebt gevolgd zijn je benen er wel klaar voor. Maar op deze heugelijke dag heb ik ook nog wat tips voor je.

Tip 1

Check de dag voor rokjesdag nog even of je benen echt goed onthaard zijn. Zo niet, dan kun je dit nu nog doen.

Tip 2

Smeer je benen in met een bodylotion, butter of olie met een glansje erin. Hierdoor lijken je benen langer en slanken en zien ze er sowieso mooier uit onder je rokje!

Tip 3

Geniet! Het is eindelijk weer mooi weer! Je kan eindelijk je rokje weer aan! Daar mag je best van genieten! Bovendien: als je geniet, straal je dat ook uit! Ben je nog mooier dan je al bent!

 

Dit waren mijn tips! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en ik ben benieuwd of jullie net zo uit kijken naar rokjesdag als ik!

 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*