30 augustus

Met de kids naar Frankrijk – Village le Chat

Reizen , , , , , , , , , , , ,

Als je mij al langer kent of volgt, dan weet je dat wij elk jaar op vakantie gaan naar Frankrijk. We vinden het heerlijk en genieten er elk jaar ook weer enorm van. Maar ik bedacht me laatst dat ik eigenlijk nog nooit heb verteld waar we dan naartoe gaan. Dat is namelijk elk jaar hetzelfde vakantiepark. Dat dit voor sommigen klinkt als iets wat ze nooit willen, snap ik. Maar wij vinden het elk jaar weer heel fijn en onze kids ook. Omdat ik weet dat veel ouders met kinderen mijn blogs lezen, besloot ik om vandaag een keer te vertellen over de plek waar wij jaarlijks met plezier naartoe gaan: Village le Chat.

Village le Chat

Village le Chat is een vakantiepark in Ecuras, een klein dorpje in Frankrijk. Het ligt in het uiterste zuiden van het departement Charente op de grens van het departement Dordogne (Perigord Noir). Hoewel de streek bekend staat om zijn vele uren zonneschijn, is deze streek niet echt toeristisch. Dat is iets waar wij wel blij mee zijn. Zo kun je namelijk het ‘echte’ Frankrijk nog een beetje ontdekken in de omgeving.

Op het vakantiepark staan allemaal bungalows, al zijn sommige zo groot en ruim dat het eerder grote vakantievilla’s zijn! En vakantie in een vakantiehuisje/bungalow vind ik dus echt heerlijk. Je hebt de luxe van een huisje met een eigen badkamer, toilet en keuken en toch zit je heerlijk op jezelf. Alle bungalows hebben namelijk ook nog een eigen, ruime tuin.

Op het vakantiepark hoef je jezelf niet te vervelen. Er is een mooi, verwarmd zwembad, een peuterzwembad, een zwemmeer met een strandje, tennisbanen, een midgetgolf baan en er is ook een fitnessparcours. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes die langs en om het park heen lopen. Ook is er een restaurant op het park waar je goed kunt eten en op elke werkdag is er tijdens het hoogseizoen animatie waar je aan kunt deelnemen. Er zijn activiteiten voor jong (mijn kids zijn nu 3 en bijna 5) en oud.

Ik houd niet van kamperen, maar ik weet dat het voor kinderen wel heel leuk kan zijn. Op Village le Chat hebben we in mijn ogen alle voordelen van een camping, maar toch de luxe van een eigen vakantiehuisje/bungalow. Ik vind dit echt perfect.

De omgeving

Tijd om iets te vertellen over de omgeving. Zoals ik al zei, de streek is niet echt toeristisch. Toch hoef je je hier niet te vervelen. Er zijn veel leuke dorpjes op een paar minuten rijden. Wat wij elk jaar doen is het bezoeken van een paar marktjes: op woensdag is er markt in Piegut Pluviers en op vrijdag in Brantome. Deze marktjes zijn het brengen van een bezoek zeker waard.

Houd je van cultuur? Dan mag een bezoek aan La Rochefoucauld niet aan je vakantie ontbreken. Hier vind je namelijk een prachtig chateau dat je echt eens moet bekijken. Het is ook leuk met kleine kinderen (onze dochters waren 2 en 3 toen we hier eens naar binnen zijn gegaan).

Zoals ik al eerder zei: wij vinden het leuk om het ‘echte Frankrijk’ ook een beetje te ontdekken. Daar hoort dan natuurlijk een wijnproeverij bij. In de omgeving van Village le Chat zijn verschillende wijngaarden waar je eens een kijkje kunt nemen en aan een proeverij kunt deelnemen. Maar ook de stad ‘Cognac’ ligt redelijk in de buurt.

Toen wij nog geen kinderen hadden zijn we eens gaan paardrijden in de omgeving. Een unieke ervaring en ook zeker een aanrader om te doen. Als Liz en Fay ouder zijn en zelf kunnen paardrijden wil ik dit zeker nog een keer gaan doen.

Sporten

Wij vinden het fijn om op vakantie ook lekker te blijven sporten. En ook dat kan gemakkelijk bij Village le Chat. Zoals ik al zei: er zijn tennisbanen en er is een zwembad. Dus een paar balletjes slaan of een paar baantjes zwemmen kan met gemak. Maar houd je van meer uitdaging? Ga dan eens een rondje hardlopen of pak het parcours, dan kom je gegarandeerd bezweet terug en heb je er een goede work-out op zitten.

Naast Village le Chat ligt golfbaan Golf de la Preze. Een internationale golfclub met veel holes maar je kan er ook gewoon een potje pitch and put spelen. Dat hebben wij al eens gedaan en het is erg leuk. Ook goed te doen met kinderen overigens.

Ga ook eens naar Frankrijk

Ik kan nog uren doortypen over ‘hoe fijn ik het altijd in Frankrijk vind’, maar dit kunnen jullie beter zelf eens ervaren. Dus vaders en moeders ga eens naar Village le chat! Wij hebben onze vakantie voor 2022 alweer geprikt en gaan zeker weten weer een tripje naar Frankrijk boeken. 🙂 Wat zijn jullie vakantietips?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*