2 september

NIVEA Naturally Clean Facial reinigingsbars

Beauty, Review , , , , , , , , , ,

We worden ons allemaal steeds meer bewust van het overmatige gebruik van plastic. En dat is een heel goed teken vind ik. Als we allemaal ons steentje bijdragen, zorgen we beter voor de wereld om ons heen. Ik schreef in april al een artikel over het verminderen van single use plastics in de badkamer. In dat artikel vertelde ik ook dat ik nog steeds aan het onderzoeken ben hoe ik onze plastic voetafdruk nog meer kan verminderen. Zo had ik bijvoorbeeld nog geen fijne, plastic vrije, gezichtsreiniger ontdekt. En toen was daar NIVEA.

Ook NIVEA is zich bewust van de plastic vervuiling van onze planeet en wil consumenten helpen om de plastic voetafdruk te verminderen. Zo hebben nu een nieuw product op de markt gebracht, of eigenlijk vier nieuwe producten. Namelijk: Naturally Clean reinigingsbars voor het gezicht. Vier plastic vrije bars waarmee je je gezicht kunt reinigen, je make-up kunt verwijderen en je gezicht kunt scrubben.

De reinigingsbars zijn verpakt in een papieren verpakking, gecertificeerd, vegan en bevatten voor 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bovendien is het de eerste productlijn van NIVEA die het Ecocert Cosmos Natural certificaat ontving. De gezichtsbars reinigen grondig, maar bevatten geen zeep en zijn in lijn met de pH-waarde van je huid. Ze zijn daarom extra zacht voor de huid. De reinigingsbars hebben dezelfde effectiviteit als vloeibare gezichtsreinigers, zonder de huid uit te drogen.

Deze range is ontwikkeld voor verschillende huidtypen en -behoeften en biedt een complete reinigingsroutine: twee reinigingsbars, een bar om make-up te verwijderen en een scrubbar tegen mee-eters. Het bevat ingrediënten zoals zwarte thee extract, amandelolie, bosbessenblaadjes, druivenpitolie, roos extract en vitamine E. 

Mijn ervaring

Ik mocht alle vier de reinigingsbars testen en dat deed ik met alle liefde. Twee van de bars heb ik getest op vakantie, en de overige twee testte ik thuis. Dit is overigens direct een pluspunt van deze reinigingsbars: doordat ze compact en klein van formaat zijn, neem je ze heel gemakkelijk mee op vakantie in je toilettas.

NIVEA Naturally Clean Verfrissende reinigingsbar

Ik begin met de blauwe reinigingsbar. Dit is de NIVEA Naturally Clean Verfrissende reinigingsbar. Voor mij ideaal in de zomer, want: dan produceert mijn huid meer talg en je zweet natuurlijk wat meer. Daarom leek deze bar mij ook ideaal voor op vakantie in Frankrijk (want warm!). Na het nat maken van mijn gezicht laat de bar gemakkelijk een laagje cleanser achter op mijn gezicht. Het schuimt niet heel erg. Na het afspoelen voelt mijn huid fris aan. Deze bar vind ik vooral fijn om te gebruiken op dagen dat ik geen make-up draag. Na een dagje zonnen is het verfrissende gevoel ook heerlijk. De NIVEA Naturally Clean Verfrissende reinigingsbar kost €11,99.

NIVEA Naturally Clean Verzachtende reinigingsbar

Tijd voor de volgende reinigingsbar, de NIVEA Naturally Clean Verzachtende reinigingsbar. Dit is de witte reinigingsbar en deze ziet er daarmee ook meteen het meeste ‘clean’ uit vind ik. (overigens had ik door de verpakking verwacht dat deze bar paars zou zijn.).

De verzachtende reinigingsbar reinigt je huid op een milde manier zonder haar uit te drogen. Het is eigenlijk een extra verzorgingsstap tijdens het reinigen. De bar brengt net als de verfrissende variant gemakkelijk een laagje cleanser aan op mijn huid. Na het afspoelen heb ik echter een beetje het gevoel alsof er nog een laagje op mijn gezicht zit. Dit zijn denk ik de verzorgende eigenschappen. Daarom denk ik dat deze bar vooral fijn is om in de winter te gebruiken, als je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Of wanneer je een droge, trekkerige huid hebt. De NIVEA Naturally Clean Verzachtende reinigingsbar kost €11,99.

NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub reinigingsbar

De NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub reinigingsbar had ik ook mee op vakantie. Ideaal want zo kon ik zonder al te veel moeite een scrub meenemen op vakantie. Deze bar is zwart van kleur en net als bovenstaande bars lekker compact.

Het verschil met de andere twee reinigingsbars is dat deze Zuiverende Scrub reinigingsbar echt bedoeld is om je gezicht te scrubben. Je gebruikt hem dus nadat je je gezicht hebt gereinigd en je mag deze ook maar max. 2 keer per week gebruiken.

De bar is zwart van kleur en als ik hem over mijn gezicht heen haal voel ik duidelijk de scrubdeeltjes. De ene vindt dit fijn, de ander niet. Persoonlijk vind ik het niet zo fijn omdat ik bang ben dat deze grove deeltjes mijn huid teveel beschadigen. Ik gebruik hem daarom echt niet te vaak. Wel is mijn gezicht na het gebruiken van deze scrubbar heel erg zacht en lijken mijn poriën ook minder grof. De NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub reinigingsbar kost €12,99.

NIVEA Naturally Clean Make-up Remover reinigingsbar

Tot slot is het tijd voor de roze reinigingsbar. Dit is de NIVEA Naturally Clean Make-up Remover reinigingsbar. Deze bar is echt bedoeld om je make-up van je gezicht te verwijderen. Je moet hem dus wel in combinatie met een gezichtsreiniger gebruiken.


De bar laat gemakkelijk een laagje achter op mijn gezicht. Maar voor het verwijderen van mijn make-up is het helaas niet voldoende. Ik heb hier echt nog een extra product voor nodig, denk aan een oogmake-up verwijderaar. Voor het verwijderen van make-up op mijn wangen, zoals blust en highlighter, is deze bar prima. De NIVEA Naturally Clean Make-up Remover reinigingsbar kost €12,99.

Conclusie

Ik ben heel blij dat NIVEA mee gaat in de plastic vrij trend en dat zij gezichtsreinigers die plastic vrij zijn hebben ontwikkeld. Zo wordt het voor ons als consument nog makkelijker om een bewuste keuze te maken. Mijn favoriet is de verfrissende variant, al denk ik dat ik de verzorgende reinigingsbar in de winter heel prettig zal ervaren. De scrubbar is voor mij iets te grof en ik draag net iets teveel make-up voor de make-up Remover.

Samenvatting

Product: reinigingsbars
Merk: NIVEA
Verkrijgbaar: diverse drogisterijen
Prijs: €11,99 – €12,99
Cijfer: 8

*De producten in dit artikel heb ik ontvangen voor een review. 

Reacties

  • Wat handig een bar om het gezicht mee te reinigen
    Ik vraag me altijd af waar bewaar je de bar na gebruik?

  • Back to basic met gewoon weer een stukje zeep om je gezicht te reinigen. Zoals onze voorouders het al generaties deden. Milieuvriendelijk is de nieuwe norm.

  • Liefde voor soapbars! Ik merk dat als ik zeep gebruik, ik dit niet gedachteloos doe zoals met doucheschuim. Met een stuk zeep kijk ik echt naar m’n huid en voelt het veel meer als me-time. You go NIVEA!

  • inderdaad; back to basics, wassen zoals ik dat vroeger als kind en puber deed: met een stukje zeep. En geloof me je hebt heel veel lekkere stukjes zeep. die van nivea zijn vast ook top

  • Wat een goed onderbouwde en duidelijke review. Mooi verwoord. Ik vind het ook goed dat Nivea mee gaat in deze duurzame ontwikkeling. Ik denk dat de make up remover voor mij wel een oplossing zou kunnen zijn. Ik draag relatief weinig make-up.

  • Ik vind het echt heel goed dat ook grote merken zoals Nivea mee gaan doen met de minder-plastic-trend. Ik zou die zwarte wel willen proberen.

  • Verschrikkelijk. Ik kan niks met die bars worden. Zeep etc gaat misschien nog maar voor mn haar.. nee! Dikke no go

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*