23 april

Mijn Sportdagboek nr. 111

Sporten , , , , , , , , , , ,

We zitten nu al ruim een maand in de intelligente lockdown. Dat vraagt om creativiteit qua sporten. Aangezien ik al veel thuis sportte, vond ik dat niet heel moeilijk. Wel mis ik het tennissen heel erg. Een pluspunt is weer dat ik het hardlopen weer heb opgepakt.

Maandag 13 april 2020

Maandag was het Tweede Paasdag. Ondanks deze ‘feestdag’ heb ik toch gewoon mijn maandagrondje hardgelopen. Ik liep 5,43 km met een snelheid van 5:58 min per km. Het tempo zat er goed in.

Dinsdag 14 april 2020

Dinsdag was het weer krachttraining tijd. Ik begin de trainingen tegenwoordig met een super korte warm up: ik doe 2 min jumping jacks en ga daarna beginnen. Dan doe ik de buikspiervideo, die vind ik echt ideaal, en daarna mijn schemaatje.

Hip Hitch : 3×12 links en rechts
Squat met 13kg en elastiek: 3×15
Zijlig clam met elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen
Ruglig met billift en elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen met 6 kg gewicht
Hip Trust met 13kg: 3×12
Plank 3x 30 seconden
Side plank 1x 30 seconden beide kanten

Woensdag 15 april 2020

Woensdag was het weer tijd voor een iets verder rondje. Ik liep 6,2 km met een snelheid van 6:05 min per km. Ging prima!

Donderdag 16 april 2020

Donderdag had ik een lange werkdag achter de rug en totaal geen zin om te sporten. Maar ik wil deze periode blijven doorzetten, dus ik heb toch mijn routine weer gedaan. Eerst 2 min jumping jacks, daarna de buikspiervideo en toen de krachtoefeningen:

Hip Hitch : 3×12 links en rechts
Squat met 13kg en elastiek: 3×15
Zijlig clam met elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen
Ruglig met billift en elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen met 6 kg gewicht
Hip Trust met 13kg: 3×12
Plank 3x 30 seconden
Side plank 1x 30 seconden beide kanten

Vrijdag 17 april 2020

Toen was het alweer vrijdag. Tijd voor mijn laatste hardlooprondje van de week. Ik houd het tot nu toe goed vol om drie keer per week minimaal 5 km hard te lopen. Ik ben echt best wel trots. Vrijdag liep ik 5,64 km met een snelheid van 6:06 min per km.

Zaterdag 18 april 2020

Zaterdag heb ik lekker gewandeld met Iros.

Zondag 19 april 2020

Zondag heb ik niet gesport.

Zoals jullie zien was het weer een goed, sportief corona weekje. Ik houd het nog goed vol. Op naar komende week. Sportze allemaal en stay safe!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*