21 februari

Mijn Sportdagboek nr. 55

Sporten , , , , , , , , , , , , , ,

Een nieuwe week, een nieuw sportdagboek. Nog steeds ben ik volop aan het trainen. Dat heeft twee redenen: 1. ik wil weer een strakker lichaam en 2. ik moet mijn beenspieren sterk trainen om de instabiliteit van mijn gescheurde knieband te kunnen opvangen. Dat zorgt wel voor extra motivatie om er elke week weer tegenaan te gaan. Ook als ik niet zo’n zin heb.

Maandag 11 februari 2019

Maandag ging ik thuis weer flink aan de slag met de oefeningen van de fysio. Deze zijn iets aangepast. Ik doe nu het volgende:

  • Losser maken en stretchen van de spieren met een foamroller
  • Zijwaardse passen met elastiek bandje om mijn benen
  • Hip hitch 3×15 beide zijden
  • Knieheffen 3×5 herhalingen beide zijden
  • Squat met 6kg gewicht 3×12 kg
  • Hip trust met 10 kg 3×12 kg
  • Planken recht en zijplank alle kanten 3×30 sec

Het lijkt zo misschien niet zo veel, maar ik vind het toch elke keer best pittig. Wel vind ik het stoer om te merken dat ik echt sterker aan het worden ben en dat veel oefeningen steeds makkelijker gaan.

 

Dinsdag 12 februari 2019

Dinsdag moest ik ’s ochtends voor controle naar de orthopeed. Daar werd mijn knie gecontroleerd en gecheckt of ik geopereerd moet worden of niet.. Het nieuws is: goed nieuws! Ik hoef geen operatie! De instabiliteit van mijn knie is een stuk minder geworden. Dit betekent dat ik mijn spieren goed aan het trainen ben want mijn beenspieren vangen het dus op. Zo fijn! En zo’n motivatie ook om te blijven trainen. Het werkt dus echt. Een operatie zou betekenen dat ik 9 maanden moet herstellen, daar zit niemand op te wachten. Dus ik ben heel blij. ’s avonds heb ik niet gesport omdat ik dat de dag ervoor al had gedaan.

 

Woensdag 13 februari 2019

Woensdag ging ik op kraamvisite dus ik heb niet gesport.

 

Donderdag 14 februari 2019

Donderdag heb ik, ondanks dat het Valentijnsdag was, toch gesport. Gelukkig heb ik een lieve man die het helemaal begrijpt en me zelfs aanmoedigd om aan de slag te gaan. Het was weer een goede, pittige training en ik voelde me na afloop voldaan.

 

Vrijdag 15 februari 2019

Vrijdag heb ik weer bij de fysio getraind. Dat was best zwaar, maar wel fijn. Ik moest de hip trust doen met 25 kg. En ik kon het. Zo bizar! Ik begon met 7,5 kg en nu lukt het al 4×5 setjes met 25 kg.

 

Zaterdag 16 februari 2019

Zaterdag was het weer tijd voor Mom in Balance Mpower training. Het was een pittige training vond ik, maar wel een fijne. Onze trainster Joyce is een super positieve dame die je onwijs weet op te peppen en te motiveren. Ondanks dat ik best wel stuk ging, vond ik het daardoor leuk. 🙂

 

Zondag 17 februari 2019

Zondag moest ik eigenlijk tennissen, maar ik had Rick voor Valentijn kaartjes voor Ajax cadeau gedaan. Dus we gingen lekker naar Ajax-Nac in de Johan Cruijff ArenA. En we hadden een topmiddag want Ajax won met 5-0!

 

Dit was mijn sportweek. Hopelijk heb ik jullie er weer mee kunnen motiveren. Gaan jullie deze week weer net zo goed aan de slag als ik? Laten we onze sportiviteit met elkaar blijven delen en elkaar blijven motiveren. Sportse allemaal!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*