22 mei

Minerale zonbescherming van Hawaiian Tropic

Review , , , , , , , ,

Hawaiian Tropic Mineral

De zomer komt eraan! De zon gaat feller schijnen en goede zonbescherming is nu helemaal noodzakelijk. Er zijn veel verschillende soorten zonbescherming verkrijgbaar, maar als je wilt kiezen voor een variant die niet schadelijk is voor de natuur, kies dan voor een minerale zonbescherming. Het merk met de meest heerlijke zonbeschermingsproducten is wel Hawaiian Tropic. Zij hebben nu ook een minerale zonbeschermingslijn. Ik testte deze samen met mijn BFF uit op Ibiza.

Hawaiian Tropic Mineral-lijn

De nieuwe Mineral-lijn van Hawaiian Tropic bestaat uit natuurlijke zonbeschermers zonder chemische filters en parabenen. En met de nieuwe Silk Hydration Spray Continuous Spray breng je zonnebrand snel en moeiteloos aan. Licht op je huid, niet plakkerig en de heerlijke geur van tropische bloemen en fruit. Alle nieuwe producten beloven een brede bescherming tegen UVA- en UVB straling, zijn reef friendly en net zoals het gehele assortiment proefdiervrij.

Dat klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar zijn de producten ook fijn in gebruik? Tijd om jullie te vertellen hoe wij de producten hebben.

Hawaiian Tropic Mineral Sunmilk SPF 30 

De Mineral Sunmilk van Hawaiian Tropic zit verpakt in een grote pompflacon. Deze is perfect geschikt voor mensen met de meest gevoelige huid, dit komt doordat er geen schadelijke chemicaliën in zitten. De Mineral Sunmilk voor het lichaam plakt niet en voelt licht aan op de huid. Het beschermt je tegen schadelijke UVA- en UVB stralen, zodat je zorgeloos kunt zonnen. Bovendien geven de geuren van kokos, kukui noot en botanicals je meteen een vakantiegevoel.

Onze ervaring

Zoals ik al aangaf heb ik de nieuwe mineral-lijn van Hawaiian Tropic meegenomen op vakantie naar Ibiza om samen met mijn BFF Chrissie te testen. Zo kon ik mooi vergelijken hoe de zonbescherming op twee verschillende huidtypes werkt.

Wat ons opviel aan de Mineral Sunmilk Lotion is dat deze vrij dik is qua textuur. Om je lichaam goed en voldoende in te smeren heb je heel wat pompjes nodig. Vervolgens smeer je deze uit en dat is ook best wel een work-out want je smeert het niet gemakkelijk in je huid vonden wij. Dit maakt verdelen soms wat lastig en ik ben helaas op een dag ook een klein stukje verbrand omdat ik daar blijkbaar de zonbescherming niet goed had verdeeld. Wat best gek is, want er blijf een witte waas achter, dus je ziet precies welk deel je al hebt ingesmeerd. Dat is dan weer een voordeel. De geur van de zonbescherming vonden wij wel heerlijk en de delen die ingesmeerd waren, waren ook gelijk goed beschermd.

Mineral Sunmilk Lotion SPF 30 100ML Prijs: € 30,99

Hawaiian Tropic Mineral Sunmilk Face

Natuurlijk heeft Hawaiian Tropic ook aan onze gezichtjes gedacht. Speciaal om je gezicht te beschermen is er de Mineral Sunmilk Face. Dit is een smeerbare, zijdezachte en hydraterende zonnebrandlotion voor je gezicht. Dankzij de minerale formule blijft er geen witte waas achter op je gezicht na het smeren. Wat de Sunmilk Face je wel geeft: hydratatie, extra glans en zonbescherming. Het is ook voor de meest gevoelige huid geschikt. Net als de Mineral Sunmilk bevat de Facemilk geen parabenen en chemische filters, maar wel een heerlijke geur.

Onze ervaring

De Hawaiian Tropic Mineral Sunmilk Face komt in een kleinere pompflacon dan de variant voor je lichaam. Qua textuur lijken deze twee niet op elkaar. De variant voor je gezicht is een stuk minder dik qua textuur en je hebt dan ook minder pompjes nodig.

Ook vinden wij deze variant makkelijker om over je gezicht te verdelen en hij trekt ook beter in. Deze laat geen witte waas achter. Van de twee zonbescherminsproducten was de Mineral Sunmilk Face onze favoriet en deze hebben we op een gegeven moment ook op onze decolleté en armen aangebracht. Puur omdat hij fijner smeerde. De geur van de sunmilk vinden we lekker, en niet overheersend. We hebben allebei geen allergische reactie gehad van het toegevoegde parfum.

Mineral Sunmilk Face  SPF 30 50ML Prijs: € 23,99

Conclusie

We vinden het super goed dat Hawaiian Tropic nu een lijn heeft zonder chemische toevoegingen die beter is voor het koraal en de natuur. De producten ruiken heerlijk, maar smeren niet allebei even lekker uit. En de variant voor het lichaam laat een witte waas achter (wat dus ook positief kan zijn). Onze favoriet op Ibiza was in ieder geval de Mineral Sunmilk Face SPF30. Wil je deze producten van Hawaiian Tropic zelf proberen? Ze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Samenvatting

Product: Mineral Sunmilk Lotion en Mineral Sunmilk Face
Merk: Hawaiian Tropic
Verkrijgbaar: Kruidvat
Prijs: Lotion: € 30,99 Face: € 23,99
Cijfer: Lotion: 6 Face milk: 8

* Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*