31 januari

Muffins met appel en kaneel

Beautyglow

Ik vind het super leuk om taarten, cupcakes en muffins te bakken. Dit recept behoort tot een van mijn favorieten!

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bloem
  • 300 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 4 theel. bakpoeder
  • 2 theel. kaneel
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 ¾ dl karnemelk
  • 2 kleine appels, geschild, van klokhuis ontdaan, in kleine blokjes.

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor tot 175 C. (gasoven: 2-3). Vet een muffinplaat met 12 vormpjes in met boter.

 

Vermeng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel met een lepel in een middelgrote kom. Zet opzij.

 

Klop in een grote kom de olie met boter, eieren en karnemelk met een handmixer goed door elkaar. Schep het bloemmengsel erdoor tot alles net is vermengd. Roer de appelblokjes erdoor: meng niet te lang. Schep het beslag in de vormpjes.

 

Bak de muffins 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Zet de muffins op een rooster en laat ze afkoelen.

 

Eet smakelijk!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*