26 juni

Natuurlijke zonbescherming van Mádara

Review , , , , , , , , , , , ,

Mádara natuurlijke zonbescherming

Bescherm en voed je huid deze zomer met zonnebrandmiddelen die de oceanen niet vervuilen. Zonnebrandproducten waar je op kunt rekenen. Ontdek natuurlijke zonbescherming van MÁDARA.

Mádara zonbescherming

Na diverse huidproducten van Mádara te hebben getest, mocht ik nu wat zonbeschermingsproducten testen. De zon schijnt tenslotte volop en ook Mádara heeft een aantal fijne producten om onze huid te beschermen.

Als er één item is dat hoe dan ook in je huidverzorgingsarsenaal zou moeten zitten, is het een product met spf. Ook op dagen dat je niet gaat fietsen of op het strand zit. Dermatologen en huidtherapeuten bevestigen dat spf bescherming hét beste antirimpel product is en dat het wanneer het goed wordt gebruikt kan beschermen tegen huidkanker. Zorgvuldig en regelmatig smeren is daarbij van groot belang.

Mádara heeft een collectie spf producten voor elke dag met verschillende mate van bescherming voor verschillende momenten van het jaar of de dag. Altijd gebaseerd op minerale zonnefilters (non-nano zinkoxide) die niet in de bloedbaan terecht komen, minder snel irritatie veroorzaken en beter zijn voor het mariene leven dan chemische zonnefilters.

CHEMISCHE VS MINERALE FILTERS

Chemische zonnefilters dringen in de huid en absorberen zonlicht. Natuurlijke zonnefilters maken gebruik van minerale filters (titaniumdioxide of zinkoxide) die schadelijke UV-stralen reflecteren. Minerale filters zijn een veilig alternatief voor chemische filters die, zo blijkt uit studies, gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen zoals opeenhoping in het lichaam, irritatie en in sommige gevallen zelfs hormonale veranderingen. Doordat minerale filters een natuurlijke barrière creëren, werken ze direct na het opbrengen. Mádara spf producten bevatten minerale UV-filters. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en laten geen witte waas achter.

MÁDARA Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30

Tijd om meer te vertellen over het eerste product: Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30. Dit is een zonbescherming speciaal voor je gezicht. Het bevat minerale (non-nano zinkoxide) breed spectrum UVA, UVB & blauw licht bescherming. Daarnaast heeft het een subtiel getinte textuur die onzichtbaar is op de huid. Ook is deze zonbescherming rijk aan antioxidanten om fotoschade te voorkomen.

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30 zit verpakt in een slanke witte tube. Het product zelf is een beetje bruinig van kleur en lijkt op foundation. Maar bij het aanbrengen merk je duidelijk dat het dat niet is. De textuur is een stuk stugger dan foundation en het voelt echt als een zonbescherming.

Ik gebruik Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30 als laatste stap in mijn dagelijkse huidverzorging. Dus na het aanbrengen van mijn serum, oogcrème en gezichtscrème. Omdat ik in de zomer geen foundation of BB cream wil gebruiken is deze voor mij perfect. Dankzij de Sunscreen heb ik toch een egale huid. Wel zijn mijn wenkbrauwen na het aanbrengen wittig, waardoor ik die nog even moet schoonmaken. Maar al met al ben ik tevreden over dit product.

Mijn gezicht zonder een van de zonbeschermingsproducten van Mádara.
Mijn gezicht met Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30

Het is heel makkelijk in gebruik en perfect als dagelijkse zonbescherming. Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF30 kost €29,95.

MÁDARA SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen

Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen is het tweede zonbeschermingproduct voor het gezicht dat ik heb ontvangen. Deze heeft een hogere factor (SPF50) dan het andere product en deze is naar mijn mening dan ook meer geschikt voor als je naar het strand of zwembad gaat. Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen bevat minerale (non-nano zinkoxide) breed spectrum UVA, UVB & blauw licht bescherming. Het heeft ook een getinte textuur en is rijk aan antioxidanten om fotoschade te voorkomen. Daarnaast verhoogt het de hydratatie en beschermt het tegen stedelijke vervuiling. Tot slot is dit product ook nog vegan.

Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen zit ook verpakt in een slanke witte tube. Dit product heeft tevens een foundation achtig kleurtje, maar wel in een net iets andere tint dan de Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen. Tijdens het aanbrengen voel ik wederom dat ik hier duidelijk een zonbescherming aan het gebruiken ben. Direct na het aanbrengen zie ik, ondanks het kleurtje in het product, toch een witte waas. Dat vind ik jammer. Ook zijn mijn wenkbrauwen wit. Maar als het product goed in mijn huid is getrokken is de witte waas redelijk verdwenen. Mijn huid ziet er na het aanbrengen mooi egaal uit.

Ik heb de Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen meegenomen op mijn vakantie naar Gran Canaria. Daar heb ik deze elke dag gebruikt voor mijn gezicht en ik ben niet verbrand. Wel is mijn gezicht mooi en egaal bruin geworden. Dat is wat je wilt natuurlijk.

Mijn gezicht met Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen.

Voor op vakantie vind ik deze zonbescherming dan ook goed geschikt. Mádara SPF50 Plant Stem Cell Ultra-Shield Sunscreen kost €33,95.

MÁDARA Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30

Tot slot de Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30. Dit is het zonbeschermingsproduct voor je lichaam. Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30 heeft een minerale (non-nano zinkoxide) breed spectrum UVA/UVB-bescherming & blauw licht bescherming. De unieke plantaardige stamcellen van de noordse drakenkop leveren een superdosis antioxidanten die helpen om vrije radicalen te neutraliseren.

Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30 zit ook verpakt in een witte tube, maar dan wel in een grotere en dikkere. Het product zelf is wit van kleur. Tijdens het aanbrengen zie je duidelijk waar je bent geweest, want er blijft een witte waas achter. Hoe lang ik ook masseer, ik blijf deze witte waas wel zien. Na een tijdje trekt het gelukkig wel wat meer in.

Na het zwemmen zag ik echter wel weer een wit laagje op mijn huid. Maar dit stelde mij ook wel weer gerust, want dat betekent dat er nog zonbescherming op mijn huid zat. Ik heb de Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30 ook meegenomen naar Gran Canaria en mezelf er iedere dag mee ingesmeerd. De tube heb ik elke dag gebruikt en na 8 dagen was hij helemaal op. Ondanks de witte waas, beviel de Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30 mij prima.

Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30 kost €23,95.

Conclusie

De natuurlijke zonbescherming van Mádara is gemakkelijk in gebruik en beschermd goed tegen de zon. Vooral de producten voor het gezicht vind ik een uitkomst in de zomer: foundation of bb cream is niet meer nodig. Ook proberen? Je bestelt de producten via de Mádara webshop. Welke wil jij het liefste eens proberen?

Samenvatting

Product: natuurlijke zonbescherming voor je gezicht en lichaam
Merk: Mádara
Verkrijgbaar: Mádara webshop
Prijs: €29,95, €33,95, € 23,95
Cijfer: 8

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*