14 februari

Neofollics Hair Growth shampoo en conditioner

Haar, Review , , , , , , , , , , ,

Neofollics Hair Growth shampoo & conditioner flessen

Ken jij het merk Neofollics al? Ik kende het eerst ook nog niet. Maar inmiddels gebruik ik al een tijdje de Hair Growth shampoo en conditioner van Neofollics en ik vertel je er graag meer over.

Neofollics heeft zich gespecialiseerd in het tegengaan van haaruitval en het stimuleren van haargroei. Bij Neofollics geloven ze dat het oplossen van een haarprobleem bestaat uit 3 essentiële elementen: de juiste ingrediënten, een gemakkelijk te gebruiken product, geschikt voor jouw situatie. Zij vertalen de nieuwste (bio)technologische ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van haargroei naar hoogwaardige, hooggedoseerde producten die effectief en gebruiksvriendelijk zijn. Dit maakt het volgens Neofollics makkelijker om een behandeling vol te houden, resultaat te boeken en weer controle te krijgen over jouw haar. Op de website van Neofollics kun je hier meer over lezen.

Over mijn haar mag ik absoluut niet klagen. Ik ben erg blij met de kleur, de dikte en de lengte van mijn haar. Volgens mijn kaper ben ik ook echt een ‘lang haar meisje’, haha. Maar wat ik wel merk: met de overgang van de seizoenen heb ik soms iets meer haaruitval dan normaal. En mijn haar kan soms ook wat vette haarwortels krijgen, terwijl de punten juist weer droog zijn.

Toen ik werd gevraagd om Neofollics te testen, dacht ik wel gelijk: leuk! Dit merk ken ik niet, hopelijk zit er geen SLS in. Gelukkig is dat ook niet het geval. Wel zit de shampoo in een plastic fles, misschien dat het in de toekomst eventueel een bar kan worden? Al zijn de laatste shampoo bars die ik heb gebruikt wel weer gevuld met SLS. En dat heb ik gewoon liever niet op mijn hoofdhuid.

Mijn ervaring

Hair Growth Stimulating Shampoo

Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen. Ik begin met de shampoo, want dat is ook het eerste waar je mee begint als je je haar gaat wassen, toch? 😉

Als eerste de verpakking: die is niet heel speciaal vind ik. De flessen zijn wit van kleur met een mintgroen etiket. Ze zitten verpakt in een doosje die dezelfde kleuren heeft.

De kleur van de shampoo is ook mintgroen en transparant. Als ik mijn haar was, maak ik eerst mijn haar nat, dan masseer ik de shampoo in op mijn hoofdhuid en spoel ik het vervolgens uit. Dit herhaal ik vervolgens nog een keer. Dat heb ik ooit geleerd van een kapper en doe ik eigenlijk altijd. Waarom? Omdat je de eerste keer het vuil uit je haar en van je hoofdhuid verwijderd en bij de tweede keer de werkzame stoffen van de shampoo aan het werk zet.

Wat tijdens het in masseren opvalt is dat de shampoo niet veel schuimt, dit komt natuurlijk omdat er geen SLS in zit. Wat ik dus een goed teken vind en hieruit blijkt wel dat ik de laatste tijd een shampoobar heb gebruikt waar wel SLS in zat.

De geur van de shampoo is lekker fris en mint achtig. Heerlijk.

Hair Growth Stimulating Conditioner

Vervolgens de conditioner. Zoals ik bij de shampoo al aangaf lijkt deze qua verpakking heel erg op de shampoo. Afgezien van het woord conditioner en de CO op de fles ziet het er nagenoeg hetzelfde uit.

De kleur van de conditioner is een beetje crème/zalfachtig. Qua textuur is deze ook een stuk dikker dan de shampoo. De conditioner is gemakkelijk te verdelen over mijn haar.

Ik laat het ongeveer een minuut intrekken, voordat ik het uit mijn haar spoel. De conditioner maakt mijn haar zacht en makkelijk doorkambaar. Ook de geur van de conditioner is mint achtig.

Als mijn haar is opgedroogd ruik ik nog steeds de mint geur, net alsof ik een keelsnoepje ben, haha. Ik vind het wel lekker ruiken.

Wat merk ik?

Wat ik heb gemerkt sinds ik de Hair Growth shampoo en conditioner van Neofollics gebruik is dat mijn haar vooral eraan moest wennen in het begin. Zo werd mijn haar in het begin veel sneller vet, dat komt natuurlijk omdat er geen SLS in deze shampoo zit. Begrijp me niet verkeerd, daar ben ik alleen maar blij mee. Maar ik schrok er wel van. Want blijkbaar zat er in de shampoo bar die ik tot voorkort gebruikte wel SLS, en dat wil ik dus niet.

Maar wat ik ook merkte is dat ik minder haren verlies. In de winter heb ik wel vaker dat mijn haren afbreken of dat ik tijdens het haren wassen wat haren verlies. Daar heb ik nu geen last meer van en ik gebruik de shampoo en conditioner van Neofollics nu ruim een maand.

Om aan jullie te laten zien hoe mijn haar er na een maand gebruik uit ziet, heb ik before and after foto’s gemaakt.

Before

Op deze foto heb ik ingezoomd om mijn haargrens en babyhaartjes te laten zien.
Dit is mijn haar aan de voorkant. Zoals jullie kunnen zien is mijn haar lang en heb ik het in lagen geknipt.
Dit is de totale lengte van mijn haar, aan de achterkant gezien.

Na één maand gebruik

Na één maand de Neofollics shampoo en conditioner te hebben gebruikt, lijkt mijn haar voller. Ik heb minder haaruitval en mijn hoofdhuid komt ook meer tot rust. Hoe ik dat merk? Nou doordat ik minder schilders heb en mijn haar minder vet wordt. Mijn haar ziet er na een maand zo uit.

Op deze foto heb ik wederom ingezoomd op mijn haargrens. Zoals jullie kunnen zien: minder babyhaartjes.
Dit is mijn haar aan de voorkant. Zoals jullie zien: nog steeds lang (langer zelfs) en in lagen geknipt.
Tot slot de achterkant van mijn haar, zodat jullie de volledige lengte kunnen zien. Mijn haar ziet er vol en gezond uit vind ik zelf.

Ik zal de resultaten nog even naast elkaar zetten.

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*