31 mei

Nieuwe zonneproducten van Australian Gold

Beauty, Review , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

De zon laat zichzelf gelukkig steeds meer zien. Dat maakt me blij, ik ben namelijk echt een zomermens. Als de zon schijnt geniet ik volop en ben ik het liefste de hele dag buiten. Gelukkig kan ik ook werken op een laptop, dus kan ik af en toe zelfs buiten aan het werk. Lucky me! De zon voelen op mijn huid vind ik heerlijk. Het geeft me een warm gevoel en natuurlijk een mooie teint. Daarnaast helpt de zon natuurlijk om de aanmaak van vitamine D te bevorderen. Een vitamine die we allemaal nodig hebben, maar moeilijk uit voeding kunnen halen. Maar hoeveel ik ook van de zon houd, ik ga de deur niet uit zonder SPF. Want de zon is namelijk ook de nr. 1 oorzaak van huidveroudering. Dus je huid goed beschermen is een must. Gelukkig zijn er veel fijne zonneproducten op de markt, waaronder die van Australian Gold. En laten zijn nu net een aantal nieuwe producten op de markt hebben gebracht. Met deze producten kun je optimaal profiteren van al het goede van de zon.

Australian Gold

Australian Gold is denk ik een van de bekendste merken op het gebied van zonbescherming. Zij combineren veel van hun zonneproducten met een bronzer, waardoor je direct een mooie bruine kleur krijgt en daarnaast ook beschermd bent. Win-win. Ik heb een aantal van de nieuwe producten van Australian Gold mogen ontvangen en ik deel vandaag mijn ervaring met jullie.

Australian Gold® SPF 50 Face + Self Tanner  

De nieuwe Australian® Gold SPF 50 Face + Self Tanner geeft de gezichtshuid direct een door de zon gekuste teint dankzij de toegevoegde karamel bronzers. De gezichtshuid wordt optimaal beschermd met een SPF 50. De werkstof DHA (Dihydroxyaceton) zorgt ervoor dat de bruine teint zich na het aanbrengen van deze lotion gedurende 24 uur lang blijft ontwikkelen. Kakadu plum (met een uitzonderlijk hoog percentage vitamine C) bevordert de productie van collageen en helpt zo om vroegtijdige huidveroudering te verminderen.

De lotion heeft een lichtbruine kleur en ruikt heel zoet. Het aanbrengen gaat vrij makkelijk en de lotion trekt snel in. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vergeten ben om na het aanbrengen mijn handen te wassen. Gelukkig hebben deze geen oranje/bruine kleur gekregen.

Mijn gezicht ziet er na het aanbrengen niet overdreven bruin uit. Wel heb ik een glans op mijn gezicht van deze zonnebrand, maar ik voel me geen discobol dus dat vind ik prima. Ik vind hem fijn in gebruik en mijn huid is goed beschermd.

De nieuwe Australian® Gold SPF 50 Face + Self Tanner kost € 19,95/tube 88 ml.

Australian Gold® SPF 30 Spraygel met bronzer

De Australian Gold® SPF Spraygels met Bronzer zijn speciaal ontwikkeld voor in de buitenzon. Deze exotisch geurende zonnebrandlotions (met een keuze qua SPF’s uit de factoren 6,10,15, 30 en 50) staan garant voor het verkrijgen van een super snelle en extra diepe bruining. De waterproof textuur is gemakkelijk aan te brengen met de handige spray flacon. Deze wordt direct door de huid opgenomen, zonder een vetspoortje achter te laten.

De SPF 30 formule van deze lijn is een absolute bestseller van Australian Gold®. Deze beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralen. Dankzij de natuurlijke karamel bronzers wordt de huid sneller en dieper bruin. De samenstelling bevat o.a. kakadu plum, aloë vera, vitamine E, Australische tea tree olie en zonnebloemzaadextract, zodat de huid niet alleen goed beschermd is in de zon, maar ook optimaal verzorgd wordt.  

Ik heb de SPF 30 variant van de Spraygel van Australian Gold. Het opsprayen gaat super gemakkelijk en de gel smeert goed uit. Deze gel is net als de lotion voor je gezicht lichtbruin van kleur. Het doseren gaat prima. Wat ik wel merk is dat de gel, door de bronzers, snel vlekken kan maken tijdens het opsprayen. Dit gebeurde bij mij toen ik ging sprayen terwijl ik op onze tuinset zat. Dat is wel even iets waar je rekening mee moet houden. (misschien niet gebruiken als je een witte bikini draagt?). De spray trekt wel snel in en laat je huid op een subtiele manier glanzen. De geur is heerlijk zoet en zomers, dat vind ik erg lekker.

Ik merk dat ik deze spray gel vooral fijn vind om op mijn benen te gebruiken. Vooral mijn scheenbenen worden snel droog en schilferig, en daar heb ik met deze spray gel geen last van. De Australian Gold® SPF Spraygel met Bronzer in SPF 30 kost € 18,95/flacon 235 ml.

Australian Gold® SPF 30 Active Chill Spray

Australian Gold® biedt ook een ‘Fresh & Cool’-lijn, speciaal ontwikkeld voor gebruik in de zon tijdens een actieve levensstijl. Alle ‘Active Chill’-producten van deze lijn zijn ontwikkeld op basis van een speciale Menthol-technologie en zorgen voor een onmiddellijk verkoelend huidgevoel. Bovendien worden eventueel aanwezige hinderlijke geurtjes geneutraliseerd.

Zoals jullie weten sport ik veel en het liefste buiten: hardlopen en tennissen. Deze Australian Gold® SPF 30 Active Chill Spray is daarvoor een handige en snel te gebruiken 360° spray die de huid beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Naast de Menthol-technologie bevat de formule onder andere verzorgende kakadu plum, tea tree olie, glycerine, vitamine E en aloë vera. Dit zorgt voor een verkoelend effect.

Deze spray is denk ik mijn favoriet uit de collectie. Ik hoef hem na het opsprayen niet eens uit te smeren en dat is vooral met tennissen ideaal. Want: geen glibberige handen dus geen glibberig tennisracket. Daarnaast vind ik het verkoelende effect heerlijk voor tijdens het sporten.

De spray is transparant van kleur (wat wel handig is, want je hoeft hem dus niet uit te smeren) en nagenoeg geurloos. Hij is ook op zijn kop te gebruiken en ik vind hem echt super fijn. Had ik dat al gezegd? Ik gebruik de spray vooral op mijn armen voordat ik ga hardlopen of tennissen.

Australian Gold® SPF 30 Active Chill Spray kost € 19,95/ spray flacon 177 ml.

Australian Gold®SPF 50 Face Guard Stick

De handig overal mee naar toe te nemen Australian Gold® SPF 50 Face Guard Stick beschermt de huid optimaal in de zon, vooral op die plaatsen waar de huid snel verbrandt zoals de neusbrug en randjes van de oren.

Deze waterproof, zweetbestendige en olievrije formule bevat verzorgende ingrediënten zoals kokosolie, cacaozaadboter, zonnebloemolie, aloë vera, olijfolie, kakadu plum en vitamine E. De stick helpt ook perfect tegen het verkleuren van tatoeages.

Over de Australian Gold® SPF 50 Face Guard Stick ben ik denk ik het minst enthousiast. Wat ik super handig vind is dat je hem zo in je tas kan gooien en niet bang hoeft te zijn dat dit zonneproduct gaat lekken. Het weegt ook bijna niets. Maar ik merk dat ik het niet heel fijn vind om mijn gezicht ‘in te smeren’ met een stick. Het voelt dan namelijk alsof ik te weinig SPF gebruik. Wel vind ik hem fijn voor op mijn lippen en mijn neus. En door het handige formaat heb ik wel altijd SPF op zak. Je weet namelijk nooit hoe lang je uiteindelijk op een terras zult zitten.

De stick is na aanbrengen transparant van kleur en ruikt ook heerlijk zomers. Australian Gold® SPF 50 Face Guard Stick kost € 12,95/stick 14 g.

Australian Gold® SPF 50 Kids Lotion Sensitive Protection

Natuurlijk heeft Australian Gold ook aan de kleinste zonliefhebbers gedacht. Speciaal voor hen is er de nieuwe Australian Gold® SPF 50 Kids Lotion. Ontwikkeld voor de gevoelige huidjes van kleine kinderen. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

‘Sensitive Protection’ betekent o.a. bescherming met een SPF 50, getest én positief beoordeeld door kinderartsen, hypoallergeen en parfumvrij qua samenstelling. Met verzorgende ingrediënten zoals kakadu plum,  aloë vera, cacaoboter, vitamine E en olijfolie.

Deze zon lotion voor kids is wit van kleur en in tegenstelling tot de andere producten is deze geurloos. Het doseren en insmeren gaat heel makkelijk. Liz haat insmeren, maar deze lotion vond ze niet zo erg. Ze wilde er zelfs wel even mee poseren. De lotion trekt snel in en is niet plakkerig. Ik denk dat Liz het daarom niet zo erg vond.

Daarnaast is de lotion ook heel erg water resistant. Met de zomer in aantocht (denk aan zwembadjes en zeewater) vind ik dat een prettige gedachte.

Australian Gold® SPF 50 Kids Lotion kost € 19,95/flacon 237 ml.

Australian Gold® Hemp Nation® ‘Sparkling Citrus & Champagne’ Body Wash

Om mooier egaal en dieper te bruinen introduceert Australian Gold® binnen de populaire Hemp Nation® lijn de nieuwe Body Wash ‘Sparkling Citrus & Champagne’. Dit is een frisse douche gel die je huid hydrateerd en goed voorbereid op een zonsessie. Maar ik vind hem vooral fijn om te gebruiken na een dagje zonnen. De parabeenvrije samenstelling bevat verzorgende hennepzaadolie en is vrij van sulfaten en kleurstoffen. De formule heeft een sprankelende geurbeleving van sappig citrusfruit en champagne.

De douchegel is verpakt in een tube en heeft een beetje een champagne achtige kleur. De geur is heel zoet perzik achtig maar je ruikt ook een beetje de citrus geur. De geur van Champagne ruik ik niet echt.

Ik vind hem wel heerlijk om te gebruiken en ga deze zeker meenemen op vakantie. Australian Gold Hemp Nation ‘Sparklink Citrus & Champagne’ Body Wash kost € 24,50/tube 235 ml.

Australian Gold® Hemp Nation® Sparkling Citrus & Champagne Moisturizing Tan Extender  

Na een dagje zonnen snakt je huid echt naar wat hydratatie. Ook daar heeft Australian Gold aan gedacht. De nieuwe parabeenvrije Hemp Nation®  Moisturizing Tan Extender op basis van rijk verzorgende hennepzaadolie verzorgt de huid intensief na het zonnen en helpt om vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling tegen te gaan. Deze rijke bodylotion op basis van onder andere sheabutter, jojoba olie, de vitamines A, B3 en E, aloë vera extract en kokoswater zorgt ervoor dat de mooie bruine kleur langer aanhoudt.

Een uitgebalanceerde mix van natuurlijke plantenextracten voedt, verzorgt en beschermt de huid optimaal. De “HydraRich”-formule conditioneert en revitaliseert de huid. De Omega 3 en 6 vetzuren uit hennepzaadolie brengen én houden de huid in topconditie. Deze rijke bodylotion herstelt de huid na het zonnen, bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaat fijne lijntjes en rimpels tegen.

Ik vind het heerlijk om mijn huid na een dagje zonnen goed in te smeren met een aftersun. Deze Hemp Nation®Moisturizing Tan Extender doseert heel makkelijk door het handige pompje. Het laat zich goed verdelen op mijn huid en trekt snel in. De geur vind ik heerlijk zoet en fris tegelijk, maar een echte champagne geur ervaar ik niet. Wel is mijn huid goed gevoed, wat ik vooral op mijn scheenbenen goed kan zien. Want, zoals ik eerder al zei: die zijn snel droog. Australian Gold Hemp Nation®Moisturizing Tan Extender kost € 24,50/flacon 535 ml.

Conclusie

Deze nieuwe producten van Australian Gold bevatten allemaal (behalve de kids lotion) een heerlijke zoete, zomerse geur. Daar moet je van houden, maar ik ben er wel gek op. Ik waan me in de lente al alsof het hoogzomer is. De producten brengen gemakkelijk aan en zijn goed uit te smeren. Ze beschermen en voeden mijn huid goed. Mijn favoriet is de Australian Gold® SPF 30 Active Chill Spray, maar de Hemp Nation producten vind ik ook erg fijn. Het minste vind ik de stick. Deze producten gaan we zeker nu de zon vaker gaat schijnen veel gebruiken.

Wil jij deze producten ook proberen? Je kan ze kopen bij  www.australiangoldshop.nl 

*De producten in dit artikel heb ik ontvangen voor een review. 

Reacties

  • sssstttt…vertel het niet verder…ikha dnog nooit van dit merk gehoord. Maar ik ben ook het type± ik ga op reis en ik vergeet…wat er op neerkomt dat ik altijd in het vakantieland mijn zonnebrand aanschaf

  • Dit lijkt me echt een fijn merk om eens gaan te proberen! Deze onder de stenen leefde muts had er nog nooit van gehoord. Maar goede zonnebescherming is erg belangrijk dus ik ben altijd opzoek naar iets wat goed werkt en niet te erg plakt.

  • Wow, wat een mooie lijn en wat heb je dit goed, helder en duidelijk beschreven en laten zien. Ja, het wil wat hè? Selftan en gewone zonneproducten. Er zijn zoveel merken en ze doen allemaal zoveel. Zouden er nog ‘slechte’ merken zijn vraag ik mij weleens af? Nou ja, vroeger – toen mijn meisje nog heel klein was – heb ik weleens huilend in de Etos gestaan (toen met dat gedoe over filters) maar de medewerkster heeft mij destijds heel goed te woord gestaan.

  • Inderdaad een bekend merk! Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar wil het wel graag proberen, heb ook nog geen zon producten gekocht dit jaar oeps

  • Ik vind dat je altijd zo lekker bruin wordt van de australian zonnebrandcreme. Neem het altijd ook mee als ik op vakantie ga.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*