17 april

Ontdek de magie van Alpha-H’s vitamine serums

Review , , , , , , , , , , , ,

Alpha-H Vitamine serums

In de wereld van huidverzorging is het vinden van de perfecte formule vaak een uitdaging. Je huid is tenslotte je grootste orgaan, daar smeer je niet zomaar wat op. Daarom vind ik het belangrijk dat ik producten gebruik die goed zijn voor mijn huid en het liefste ook zo natuurlijk mogelijk. Ik mocht onlangs vier vitamine serums van Alpha-H testen en ik vertel je hier graag meer over. Deze serums hebben mijn ochtend- en avondroutine namelijk enorm verrijkt.

Het begon allemaal toen ik op de Instagram pagina van Alpha-H een post voorbij zag komen over de kracht van layering. Dat houdt in het combineren van verschillende serums om zo elkaars werking te versterken voor optimale resultaten.

Dus ik besloot het te proberen. Voor overdag combineerde ik het Vitamine C en het Vitamine E serum en ’s avonds combineerde ik het Vitamine A en het Vitamine B serum. Ik zal jullie meer vertellen over de serums.

Vitamine A Serum

Fijne lijntjes? Grove poriën? Pigmentatie? Littekens? Acne? In alle gevallen biedt Vitamine A de (wetenschappelijk bewezen) oplossing. Dit serum bevat 0.5% vitamine A in de vorm van retinol, dat diep in de huidcellen doordringt en werkzaam is. Het stimuleert de celvernieuwing en aanmaak van collageen, brengt overactieve pigmentcellen tot rust en vervaagt littekentjes en andere oneffenheden. 

De huidstructuur verbetert, grove poriën vervagen en de teint egaliseert en verfrist. Daarnaast is retinol zeer effectief bij aanpak van de onzuivere huid (verstopte poriën) en hormonale acne. Het ‘ontstopt’ tot diep in de poriën, remt de talgproductie en helpt ontstekingen én de zichtbare gevolgen daarvan (donkere verkleuringen) aan te pakken. 

Het Vitamin A Serum is een ideaal startproduct voor wie niet eerder met retinol in aanraking is geweest; er moet namelijk altijd tolerantie voor worden opgebouwd. Gelukkig ben ik al aardig gewend aan het gebruik van retinol. Ik kan bijna niet meer zonder, want het laat mijn huid er jeugdig uit zien. Dit serum is inmiddels een essentieel onderdeel van mijn avondroutine.

Het Vitamine A serum is net als de verpakking lichtgroen van kleur. Ik vind het zelf een beetje naar komkommer ruiken. Maar de geur is niet overheersend, sterker nog: het is een lekkere geur. Dit serum gebruik ik als tweede serum tijdens mijn avond routine. Ik breng (op advies van Alpha-H) eerst het Vitamine B serum aan en daarna het Vitamine A serum. Een full size variant van het Vitamine A serum kost: € 56,95

Vitamine B Serum

Hét serum voor vochtherstel en het aanpakken van een gevoelige huid, met 5% vitamine B3 (niacinamide), 1% vitamine B5, hyaluronzuur, ferulic acid, chia zaad extract en koperpeptiden. Vitamine B Serum compenseert niet alleen dagelijks vochtverlies, maar helpt ook een intern vochtreservoir in de huid opbouwen; ideaal bij een huid die al langere tijd kampt met een vochttekort. Maar eigenlijk is een vochtinbrengend serum geschikt voor iedereen. Want een huid die goed gehydrateerd is, ziet er ook voller en jonger uit.

Heb je last van een glimmende T-zone, verstopte poriën of een gevoelige huid? Ook dan is dit serum een must-have, want zij zijn alle drie een direct gevolg van een (langdurig) vochttekort. Vitamin B Serum is daarmee de sleutel tot het bij de kern aanpakken van deze problemen. 

Vitamin B Serum herstelt de natuurlijke vet-/vochtbalans, beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en maakt je huid(barrière) weer sterk en gezond. Ferulic acid en niacinamide zorgen bovendien voor een egale teint en aanpak van pigmentvlekjes.

Een serum met Hyaluronzuur vind ik altijd erg fijn in gebruik omdat het mijn huid een plumping effect lijkt te geven. Dit komt natuurlijk door de vochtinbrengende eigenschappen van hyaluronzuur. Dit wonderingrediënt zit ook in het Vitamine B serum en ik vind het erg fijn in gebruik. Het serum is donkerblauw van kleur, maar na het aanbrengen zie je daar niets meer van. Ik vind dat het serum ook snel intrekt, dus misschien heeft mijn huid toch meer vocht nodig dan ik dacht.

Het Vitamine B serum is goed te combineren met het Vitamine A serum, maar ook los van elkaar zijn ze goed te gebruiken. Ik vind het Vitamine B serum zeker een aanrader voor iedereen. Een full size variant van het Vitamine B serum kost: € 56,95

Vitamine C Serum

Het Vitamine C Serum is mijn persoonlijke favoriet en een ware held voor mijn vermoeide huid. Door de aanmaak van collageen te stimuleren, donkere vlekjes te verminderen en mijn huid een energieboost te geven, is dit serum een krachtig schild tegen schade veroorzaakt door de zon, roken en luchtvervuiling. Regelmatig gebruik zorgt voor een ongeëvenaarde, gezonde glow die de hele dag aanhoudt.

Vitamine C is een van de meest bestudeerde én effectieve ingrediënten voor een gezonde, egale en stralende huid. Daarnaast is het een ware multitasker. Het stimuleert de vorming van collageen, vervaagt bestaande pigmentvlekjes en remt de vorming van nieuwe verkleuringen. 

Klinisch onderzoek toont aan dat het de huid bij langdurig gebruik egaliseert en verstevigt en het hoge antioxidant gehalte zorgt voor extra bescherming tegen UV-schade. Het helpt acne verminderen, geeft de huidcellen energie en helpt een vale teint aanpakken en voorkomen. 

Dit serum bevat 10% vitamine C in de vorm van ethyl ascorbic acid en is aangevuld met hyaluronzuur, druivenpit- en zoethout extract; voor extra hydratatie, antioxidanten en verheldering van de teint. Tazman Pepper vermindert roodheid en ontstekingen en maakt dit serum ook zeer geschikt bij een gevoelige huid, acne en rosacea.

Zoals ik al eerder zei: het Vitamine C serum is mijn favoriet. Dit komt onder andere omdat ik er echt een stralende huid van krijg. Ik voel me er mooi uitzien. 🙂 Het is een heerlijk serum om overdag te gebruiken. Het serum is oranje van kleur en een beetje doorzichtig. Na het aanbrengen trekt het snel in de huid, waardoor je het niet lang hoeft te masseren.

Het Vitamine C serum is overdag goed te combineren met het Vitamine E serum. Het is geen overdaad voor je huid en je kunt het prima voor je dagverzorging en make-up gebruiken zonder last te krijgen van teveel build-up. Het Vitamine C serum kost: € 56,95

Vitamine E Serum

Last but not least, het Vitamine E Serum is een redder in nood voor de gevoelige, geïrriteerde huid. Met zijn vermogen om ontstekingen en roodheid te verminderen, versnelt het de genezing en beschermt het tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit serum is essentieel voor het verbeteren van de huideigen barrièrefunctie, waardoor een gevoelige huid wordt hersteld en beschermd.

Vitamin E wordt ook wel de EHBO-vitamine genoemd: het werkt sterk kalmerend, versterkt de haarvaatjes (couperose), vermindert roodheid en ontstekingen (rosacea), helpt (acne)littekens sneller en mooier genezen, biedt bescherming tegen vrije radicalen (zon, roken) en het herstelt de huidbarrière, wat een gevoelige huid en allerhande irritaties zoals eczeem helpt herstellen en voorkomen. Aangevuld met o.a. ceramiden, squalaan, hyaluronzuur en voedende oliën is dit hét serum voor aanpak van de vet-/vochtarme, gevoelige, ruwe, schilferige (eczeem)huid en alle andere vormen van huidirritatie en stress.

Vitamin E Serum is ook perfect na microdermabrasie, injectables of operaties om de huid te kalmeren, verzorgen en sneller én mooier helpen genezen.

Ik merkte dat ik het Vitamine E serum erg fijn vond om te combineren met het Vitamine C serum. En dat is niet zomaar. Als je vitamine E en vitamine C met elkaar combineert, versterken deze elkaar. Dit zorgt er ook voor dat pigmentvlekken verminderen/oplichten en rimpels tegen worden gegaan. Ik merkte vooral dat mijn huid er lekker fris van ging uitzien en ook heel zacht aanvoelde. Deze twee serums samen zijn voor mij dan ook de perfecte combinatie voor overdag. Het Vitamine E serum kost: € 56,95 voor full size.

Conclusie

Het samenvoegen van deze vier vitamine serums heeft mijn huidverzorgingsroutine naar nieuwe hoogten gebracht. Mijn huid straalt als nooit tevoren, en ik kan met volle teugen genieten van de voordelen van elk serum, zowel afzonderlijk als in combinatie. Dus als je op zoek bent naar de ultieme huidverzorgingsoplossing, kijk dan niet verder dan Alpha-H’s magische vitamine serums. Jouw huid zal je dankbaar zijn. Mijn huid is mij in ieder geval erg dankbaar, dat zie ik ;-).

Samenvatting

Product: Vitamine serums
Merk: Alpha-H
Verkrijgbaar: webshop Alpha-H
Prijs: € 56,95 per full size serum
Cijfer: 9

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*