17 mei

Queen of the gins | MOM Gin

Eten & drinken, Review , , , , , , , , ,

Mijn favoriete drankje is sinds vorig jaar toch echt Gin Tonic. Dit mixdrankje heb ik vorig jaar helemaal ontdekt en ik vind het heerlijk. Je kan er ook eindeloos mee varieren want iedere gin smaakt weer anders. Dus toen ik de kans kreeg om de Queen of te gins eens te proberen zei ik uiteraard geen nee. Ik heb het over MOM Gin.

MOM Gin is een premium gin, gemaakt met exotische botanicals en bessen. Deze ‘Queen of Gins’ is vier keer gedistilleerd en heeft een puur en zacht karakter. De smaak is fruitig en kruidig met een zoetige afdronk. De fles vermeldt ‘God Save The Gin’; dit is een eerbetoon aan de ‘Queen Mum’, de voormalige koningin van Groot-Brittannië. 


Mom Gin is geproduceerd en gebotteld in de UK en is onderdeel van Gónzalez Byass. Dit gerenommeerde (wijn)bedrijf is bekend van onder andere de merken Tío Pepe en Viñas del Vero.

Ik houd van fruitige en zoete drankjes, dus ik was zeer benieuwd naar deze gin. Omdat MOM gin wel echt een ‘vrouwendrankje’ is ;-), nodigde ik mijn vriendin Lisette uit om deze gin samen met mij te proeven.

Speciaal voor KoninGINnedag heeft MOM Gin verschillende cocktail recepten bedacht. Ik besloot de ‘ Bad Bea ‘ te maken voor onze test. Dit recept is als volgt:

1 Bad Bea – Berry berry bad

  • Vul een (ballon)glas met ijsblokjes en een handjevol blauwe bessen
  • Voeg 50ml MOM Gin toe
  • Schenk er 200ml tonic water bij
  • Druppel voorzichtig met een eetlepel een laagje rode bessensap op de bodem van het glas
  • Voeg wat peperkorrels toe

Cheers & enjoy your royal badness!

Het enige wat ik uit bovenstaand recept heb overgeslagen zijn de peperkorrels. En in plaats van blauwe bessen gebruikte ik frambozen (vind ik lekkerder). Als tonic heb ik de Fever Tree Mediterranean tonic gebruikt.

Wij vonden deze MOM gin heel lekker smaken. Je proeft heel duidelijk het fruitige en dit ruik je ook een beetje. Daarnaast proef je ook, lichtjes, de kruiden smaak. Erg lekker! We hebben de mannen uiteindelijk ook laten proeven (ze waren jaloers 😉 ) en ook die konden deze gin erg waarderen.

MOM Gin is verkrijgbaar bij o.a. Gall & Gall voor €31,99.

Conclusie

MOM Gin viel bij ons vierkoppige testpanel erg in de smaak. Heel lekker, drinkt gemakkelijk weg. Wat ook weer gevaarlijk kan zijn haha. Ik ga deze gin zeker vaker aanschaffen.

*Het product in dit artikel heb ik ontvangen voor een review. 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*