7 juni

Opstal wines – Estate Blush

Eten & drinken, Review , , , , , , ,

Een wijntje op het terras, wat is het fijn dat het weer kan. Een ultiem wijntje voor de zomer is (naast sangria) toch wel rose. Mijn moeder is een echte rose liefhebber, dus wat kon ik haar voor Moederdag nu beter geven dan een fles heerlijke rose? De Estate Blush van wijnhuis Opstal is een heerlijke rose om in de zon van te genieten en dat gaan we, zeker nu de zon vaker schijnt, zeker doen.

Estate Blush

Estate Blush is een kruidige, smaakvolle wijn. De wijn is zachtroze van kleur en is volgens de makers te omschrijven als droog, fris en fruitig. Het is een Zuid-Afrikaanse wijn en bestaat uit syrah en viognier.

Zoals ik al aangaf: mijn moeder is een echte rose liefhebber. Ik zelf ben meer fan van een Chardonnay of een heerlijke Gin&Tonic. Daarom heb ik vooral mijn moeder deze rose laten testen. 🙂 Haar mening zegt meer over deze wijn dan die van mij.

Onze ervaring

Deze fles rose ziet er luxe uit naar onze mening. De fles heeft een wit etiket met een grijze opdruk. Hierop staat duidelijk ‘Opstal’ vermeld, maar de naam Estate Blush zien we niet. Wel het woord Blush. Dat vind ik wel bijzonder.

De wijn heeft inderdaad een zalmroze kleur en ziet er niet stroperig uit in het glas. Logisch, want het is een droge wijn, geen zoete.

De smaak van de wijn is lekker. Volgens mijn moeder heeft de wijn een ‘stoute afdronk’. Je proeft overduidelijk dat het hier om een Zuid-Afrikaanse wijn gaat. Hij is namelijk echt een stuk kruidiger dan Franse en Spaanse wijn en minder fruitig.

Conclusie

De wijn is lekker, maar wel kruidig. Daar moet je van houden. Ben jij meer het type voor een fruitige wijn? Dan kun je beter voor een Franse wijn kiezen. Wij hebben van deze fles genoten.

Samenvatting

Product: Estate Blush rose
Merk: Opstal wijn
Verkrijgbaar: Wijnwinkel Le Nord
Prijs: €8,50
Cijfer: 7

*Ik heb deze wijn ontvangen voor een review

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*