Rose goud haar

Categories Beauty, Haar

Rose goud haar is helemaal hip en het leek me leuk om dit in de onderkant van mijn haar eens te proberen. Ik verf mijn haar (op folies na) eigenlijk nooit en daar ben ik ook wel trots op. Dus vooraf was ik een beetje huiverig. Ik wilde niet dat mijn haar roze zou worden.

Ik bekeek de tutorial op beautylab aandachtig en besloot het te proberen. Ook ik bestelde de kleuren Pastel Pink en Dark Tulip van La Riche directions. Deze zijn semi permanent en dus uitwasbaar (dacht ik).

 

Aan de slag

Tijd om het te proberen. Ik maakte twee before foto’s voor jullie zodat jullie het verschil goed kunnen zien!

Β 

Omdat Serena in haar filmpje veel te veel haarverf over had besloot ik de helft van de verhoudingen te nemen die zij heeft gebruikt. Dus mijn mix bestond uit:

90 gram haarmasker
20 gram La Riche Directions in Pastel Pink
5 gram La Riche Directions in Dark Tulip

Tijd om het in mijn haar te smeren. Ik smeerde het goedje in de onderkant van mijn haar en focuste op de punten. Uiteindelijk heb ik echt een grote laag in mijn haar gesmeerd en hield ik nog veel over. Ik besloot om dit te bewaren en sloot het potje wat ik gebruikte af.

Het verfmasker heb ik 20 minuten laten intrekken en daarna ben ik mijn haar gaan wassen als gebruikelijk. Ik droog mijn haar meestal zonder fΓΆhn, dus dat wilde ik nu ook doen. Hierdoor zag ik het resultaat pas de volgende ochtend.

En dit is wat ik zag… (ik heb met papillotten geslapen daarom heb ik krullen).

Β 

En wat ik zag vond ik niet zo leuk! Mijn haar was aan de onderkant echt een beetje donkerrood. Woow, veel te opvallend en niet het effect wat ik wilde bereiken. Na wat onderzoek kwam ik erachter wat er (denk ik) mis is gegaan. Ik heb Dark Tulip gebruikt en Serena gebruikte gewoon Tulip. Op zich kun je Dark Tulip wel gebruiken denk ik, maar dan moet je er echt maar heel weinig van gebruiken. Dat heb ik niet gedaan en dit is het resultaat.

 

Ook kwam ik erachter dat je de haarverf niet zomaar uit je haar wast. Oeps! Ik besloot te googlen en vond een trucje met Vitamine C bruistabletten. Hiervan maak je een papje wat je vervolgens in je geverfde haar smeert. Dit laat je 30 minuten intrekken en daarna was je het uit. De verf is dan grotendeels uit je haar.

 

Dus ik besloot dit trucje te proberen. Ik liet de Vitamine C tabletten een uur intrekken en waste het daarna uit met anti-roos shampoo van Kruidvat (die had ik toch nog staan) en dit is het resultaat:

 

Yes, dit trucje werkt! De haarverf was bijna volledig uit mijn haar. Het enige wat nu nog over was gebleven is een rode gloed en dat vind ik wel mooi. Heeft dit experiment me toch nog iets op geleverd: ik weet nu hoe ik makkelijk haarverf uit mijn haar kan verwijderen.

 

Het overgebleven haarverf masker gebruik ik nu gewoon als normaal haarmasker. Ik spoel het snel uit. Het enige wat ik dan krijg is een rode gloed en gelukkig geen donkerrood haar meer.

 

Dit was dus mijn ervaring met het verkrijgen van rose goud haar. Niet echt succesvol dus. Maar misschien wel leuk om te lezen en wie weet hebben jullie iets aan mijn tips. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

14 thoughts on “Rose goud haar

  1. Je kunt de overgebleven verf nog verdunnen met conditioner of haarmasker daardoor word de kleur nog lichter. Een aangezien je toch niet zo een heel fel resultaat wilt, kun je er ook nog dubbel zo lang mee doen. πŸ˜€

  2. Ik vind het je wel leuk staan die donker rode kleur. Maar ik snap dat het niet is waar je op gehoopt had. Kim (vriendin waar ik samen een blog me heb) heeft het pas ook uitgeprobeerd. Bij haar was het alleen iets te licht, haha! Xx

  3. Die rode gloed vind ik je wel leuk staan,en krullen(met papillotten)vind ik je ook heel leuk staan.dan heb je een mooie bos haar.

  4. ik denk dat het grootste probleem is dat hier ‘dark tullip’ is gebruikt en bij beauty lab gewoon ’tullip’

    dan krijg je idd een andere kleur. gelukkig gaat t makkelijk eruit;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*