3 juli

Squalan SUN15 en SUN30 zonbescherming

Review, Beauty , , , , , , , , , ,

Het is eindelijk zomer! En de zon laat zich ook volop zien, dus we moeten onszelf goed insmeren. En goed insmeren, doe je met een goed product. Een product dat goed is voor mens en natuur. Dat is Squalan.

Squalan Sun

Squalan is een natuurlijke huidverzorgingslijn op basis van plantaardige ingrediënten, zonder allergenen, die niet getest is op dieren. En die ook écht iets doet voor je huid. Squalan is 100% natuurlijk en ook nog eens 100% dierproefvrij. Ook gebruikt het merk geen ingrediënten die allergische reacties kunnen veroorzaken. Het geeft je huid juist precies wat het nodig heeft: een vette huid wordt minder vet en een droge huid wordt gehydrateerd. Daarnaast is Squalan parfum- en parabenenvrij en bevat het ook geen andere ingrediënten die allergenen bevatten. Tot slot: Squalan is vegan en niet op dieren getest.

SUN15 en SUN30

De SUN15 en SUN30 van Squalan dragen – net als alle Squalan producten – het AllergyCertified keurmerk. Sun15 en Sun30 bevatten geen parfum (natuurlijk of synthetisch). Parfum vergroot de kans op allergische reacties én geeft meer kans op pigmentvlekken. Beiden zonproducten hebben natuurlijke, minerale filters en smeren makkelijk uit.

SUN15

De SUN15 is een hydraterende zonnecrème op basis van squalaan-olie met minerale filters die beschermen tegen UVA en UVB. Frambozenzaadolie en kokosolie verzorgen de huid en bieden extra bescherming tegen de zon. Squalan SUN15 voelt zacht aan – het is de ideale zonbescherming in de ochtend en namiddag en zeer geschikt als dagverzorging. Factor 15 beschermt de huid voor 93% tegen de zon en wordt door KWF aangeraden voor alle huidtypes behalve de zeer lichte.

Ik gebruikte SUN15 vooral in de namiddag en dan met name op mijn benen. Daar verbrand ik nauwelijks en kan ik een iets lagere factor gebruiken.

De textuur van de SUN15 is redelijk vloeibaar. De zonneschering is wit van kleur. Tijdens het uitsmeren moet ik goed masseren.

Maar ik blijf toch een lichte witte waas zien. Wel vind ik de zonbescherming fijn in gebruik en goed te verdelen over mijn huid.

Squalan SUN15 kost €39.00 in de webshop van Squalan.

SUN30

Natuurlijk heeft Squalan ook zonbescherming met een hogere beschermingsfactor: de SUN30. SUN30 UV Defence Sun Protection Lotion is een zonnebrandlotion met squalaan-olie voor langdurige hydratatie bevat een hoge dosering minerale (natuurlijke) filters tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Breng deze lotion aan over je dagverzorging heen (zoals Squalan Pure of Squalan Moisturizer) voor optimale verzorging en bescherming van je huid. Squalan SUN factor 30 beschermt de huid voor 95% tegen de zon en wordt door KWF aangeraden voor (zeer) lichte huidtypes.

De zonbeschermingsfactor die ik eigenlijk altijd gebruik is SPF30, dus ik ben blij dat ik ook die van Squalan kan testen. Qua verpakking lijkt SUN30 heel erg op SUN15 maar qua textuur merk je gelijk verschil. SUN30 is namelijk een stuk dikker qua textuur.

Net als bij de SUN15 moet ik bij SUN30 ook goed masseren om het product goed aan te kunnen brengen. Daarna voelt mijn huid wel heerlijk zacht en gehydrateerd aan.

Ondanks de dikkere textuur, vind ik SUN30 wel fijner in gebruik. Omdat het SPF 30 heeft, is dit een zonbescherming die ik toch wat vaker gebruik.

Zoals jullie kunnen zien laat SUN30 ook minder een witte waas achter dan SUN15. Dat vind ik wel opvallend. Squalan SUN30 kost ook €39.00 in de webshop.

Conclusie

Als je op zoek bent naar zonbescherming met alleen maar goede ingrediënten en natuurlijke zonnefilters, dan ben je bij Squalan aan het juiste adres. Het zijn fijne zonbeschermingsproducten in een handig formaat. Ik heb SUN30 altijd bij me in mijn handtas. Je weet nooit hoe lang je op pad bent, en in de zomer is smeren een must.

Samenvatting

Product: SUN15 en SUN30
Merk: Squalan
Verkrijgbaar: Webshop Squalan
Prijs: €39.00
Cijfer: 8

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*