7 juli

Genieten van rust en natuur bij Roompot Park Eksel

Beautyglow

Dat wij graag weekendjes weg gaan met ons gezin, is inmiddels geen geheim meer denk ik. In juni stond er weer een heerlijk weekendje weg voor ons op de planning, namelijk naar Roompot Park Eksel. Dit is een relatief nieuw vakantiepark van Roompot.

Roompot Park Eksel

Roompot Park Eksel ligt zoals de naam al doet vermoeden in Eksel, een plaatsje in België. Het is een echt natuurpark met vakantiewoningen die allemaal midden in het bos staan. Bij aankomst merk je al dat dit park nog maar net is geopend. Er wordt nog volop gewerkt om een centrum te bouwen. De huisjes staan echter wel.

De huisjes zijn van buiten wit van kleur, aan de binnenkant zijn de huisjes volledig van hout. Dat is erg hip en geeft het huisje een warme uitstraling. Het is zeer smaakvol ingericht. Wij verbleven in een 6 persoonshuisje met een slaapkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping. De keuken is van alle gemakken voorzien. Er is ook een combi-magnetron aanwezig. Dat vonden we wel handig, voor de brunchbroodjes die we hadden meegenomen om mee te ontbijten. Ook is er een ruime koelkast waar je genoeg in kwijt kan. De badkamer zit op de begane grond en het toilet zit ook in de badkamer.

De woonkamer van ons huisje.

Tijdens ons verblijf was er een lichte hittegolf. Het was dan ook erg welkom dat het huisje beschikte over een airco. Er waren airco’s aanwezig in de woonkamer en in twee slaapkamers. Daarom hebben wij ervoor gekozen om te gaan slapen in de kamers met airco en dat was erg aangenaam kan ik vertellen.

Als we de kinderen op bed hadden gelegd, gingen wij nog even TV kijken in de woonkamer. Daar hangt een smart-TV waar je op kunt inloggen met je eigen streamingsdiensten. Dus wij hebben tijdens ons weekendje weg gewoon onze favoriete series kunnen kijken. Dat is wel echt ideaal vind ik.

Elke ochtend hebben we lekker voor het huisje zitten ontbijten. Het was ook zulk mooi weer. Het enige nadeel vind ik dat je niet heel veel privacy hebt op het park. Het pad liep vlak langs ons huisje en je voelt je dan toch een beetje bekeken als je binnen of buiten op het terras zit.

Het park

Zoals ik al aangaf: Park Eksel is nog heel nieuw en volop in aanbouw. Toch zijn er wel al leuke faciliteiten aanwezig. Zo zijn er twee padelbanen. Wij vinden Padel spelen echt enorm leuk! Dus we vonden het jammer dat onze kinderen nog te klein zijn om te kunnen padellen, (je moet er met zijn vieren voor zijn), maar wel echt leuk dat Roompot twee banen heeft aangelegd.

Ook is er op Park Eksel een waterspeeltuin aanwezig. Deze was zeker met het warme weer erg welkom. Liz en Fay vonden het heel leuk om in de waterspeeltuin te spelen en elkaar en ons nat te gooien.

Aan het begin van het park is een van de huisjes tijdelijk in gebruik genomen als een soort receptie. De dames die daar werken doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Zo kregen Liz en Fay allebei een heel leuk kleurpakket met kleurplaten van Koos Konijn en stiften. Daar hebben onze dames zich volop mee vermaakt.

Wij hebben bij de dames van de receptie een barbecue geboekt. Er wordt dan een barbecue bij je huisje afgeleverd met daarbij vlees, salades, sauzen en stokbrood. Het mooiste van alles is dat je hier niet voor bij het huisje hoeft te blijven. Alles werd netjes voor ons klaar gezet. Dus toen wij terug kwamen van ons uitje, konden we gelijk met barbecueën beginnen. Ideaal vond ik dat.

Om de gasten toch ook op het park wat te kunnen bieden, is bij het entree een leuke zomerbar gemaakt. Hier kun je genieten van een heerlijk drankje op het terras. Dit vonden wij best leuk gedaan.

De omgeving

In de omgeving van Park Eksel is veel te doen. Er zit op nog geen vijf minuten afstand een heel leuk restaurantje. Ook de dorpen in de buurt: Eksel, Lommel en Peer staan volop garant voor Belgische gezelligheid. Maar je kan er ook volop genieten van de natuur. De natuur van de Limburgse Kempen is ideaal voor lange wandelingen. Maar ook mountainbiken of paardrijden is hier goed te doen.

Conclusie

Ondanks dat Roompot Park Eksel nog niet helemaal af is, hebben wij ons hier volop vermaakt. Het huisje was van alle gemakken voorzien en de bedden sliepen heerlijk. Onze meiden vond het ook heel erg leuk. Van de waterspeeltuin op het park hebben ze ook volop genoten. Kortom: ook dit weekendje weg bij Roompot was weer zeer geslaagd!

*Wij zijn door Roompot uitgenodigd om dit park te bezoeken. 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*