17 september

TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met Oplaadstation

Review , , , , , , ,

Eigenlijk luister ik altijd wel muziek. Ik vind het heerlijk om leuke muziek te horen en zo nu en dan eens mee te zingen. Als ik ga hardlopen heb ik ook echt muziek nodig. Ik probeer dan te lopen op het ritme en zo houd ik het vol. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om altijd je favoriete muziek bij je te hebben op je telefoon, met bijvoorbeeld spotify. Maar dit ga je natuurlijk niet via de speaker van je telefoon draaien (ik niet in ieder geval). Nee, dan gebruik je oordopjes.

 

Bij je telefoon krijg je meestal oordopjes aan een draadje bijgeleverd. Die functioneren prima en er is ook niets mis mee. Maar soms is zo’n draadje gewoon irritant. Dan kan een bluetooth koptelefoon uitkomst bieden.  Van de webshop bluetoothkoptelefoons.nl mocht ik een product uitkiezen voor een review. En ik koos voor de TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met oplaadstation. Ik heb voor deze oortjes gekozen omdat ik het liefste in-ears gebruik, en omdat ik ze er simpelweg mooi uit vond zien. 😉

 

TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met Oplaadstation

De TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met Oplaadstation werken zoals je verwacht via bluetooth. De oortjes zijn klein qua formaat en je laad ze op in het oplaadstation. Het oplaadstation laad je op via het bijgeleverde kabeltje wat werkt met een USB aansluiting. Dit kan dus via je computer of via een USB stekker in het stopcontact.

De oortjes die ik gekozen heb zijn verkrijgbaar in het zwart en in het rosegoud/wit. Ik koos voor dat laatste, omdat mijn telefoon ook roze is.

Het oplaadstation is wit van kleur en het heeft een doorzichtig wit deksel waardoor je de oortjes ziet zitten als je hem dicht doet.

 

Het gebruik

Na het opladen ga ik de oortjes voor het eerst gebruiken. Je moet op de bovenkant van de oortjes drukken om ze aan te zetten. Houdt ze 6 seconden ingedrukt en ze gaan knipperen. Als de oortjes groen knipperen staan ze aan. Om links met rechts te koppelen druk je de oortjes tegelijkertijd in.

Het geluid van de oortjes is goed. Er komt een mooi, helder geluid uit. Omdat het in-ears zijn hoor je weinig tot geen omgevingsgeluid erdoorheen. Prima, maar let er daarom wel op dat je het geluid van je muziek niet te hard zet.

De oortjes blijven ook goed zitten. Ondanks dat ik niet voor een sportvariant draadloze koptelefoon gebruik ik deze oortjes wel gewoon tijdens het hardlopen. Ik was de eerste keer bang dat in er een zou verliezen. Maar inmiddels merk ik dat de oortjes gewoon goed blijven zitten en in die zin wel shock proof zijn.

Ik heb de oortjes een keer gebruikt tijdens het telefoneren. Dan moet je wel je telefoon bij je mond houden voor de microfoon. Dat is bij een draadloze headset natuurlijk niet het geval. Maar ik moet zeggen dat het telefoneren prima ging. (en dat terwijl ik aan het lopen was!)

 

Het formaat van de oortjes is mooi compact. In het begin vond ik het voor mijn gevoel wat groot, maar toen ik in de spiegel keek vielen ze helemaal niet op. Prima dus.

 

 

Conclusie

De TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met Oplaadstation vind ik fijn in gebruik en mooi qua design. Ik heb ze nog niet opnieuw hoeven opladen dus ze gaan voor mijn gebruik lang genoeg mee.  Volgens de specificaties zouden de oortjes zo’n 8 uur mee moeten kunnen gaan zonder op te laden. Het formaat is ook goed en in het oplaadstation zijn de oortjes makkelijk om mee te nemen in je tas. Het is een handzaam formaat. Ook zijn ze wat mij betreft shockproof tijdens het hardlopen. Ik kan je deze oortjes dus aanraden. Maar ik kan me ook voorstellen dat in ears niet jouw ding zijn. Dan zijn wireless earbuds misschien meer een optie.

 

Samenvatting

Product: TWS16 Bluetooth 4.2 In-ear Oortjes met Oplaadstation
Merk: TWS16
Verkrijgbaar: Bluetoothkoptelefoons.nl
Prijs: €44,00
Cijfer: 8

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*