16 november

Wat ik NIET mis aan zwanger zijn

BabyGlow, Persoonlijk , , , ,

Zoals ik vorige keer al vertelde vond ik het zwanger zijn een van de mooiste dingen die mij ooit zijn overkomen. Maar natuurlijk zitten er ook minder leuke dingen aan het zwanger zijn. Wat ik minder leuk vond deel ik vandaag met jullie!

 

Mijn zwangerschapsbuik

img_1653-1

Natuurlijk vond ik het fantastisch dat mijn buik zo goed groeide. Maar er waren ook dagen dat ik er moeite mee had. Ik had in het begin moeite met het dikker worden en op het einde van mijn zwangerschap zat mijn buik soms echt in de weg als ik dingen wilde doen. Al was het maar iets oppakken van de grond. Ook voelde mijn lichaam best wel zwaar. Dat was op het einde dus niet zo leuk.

 

Vocht vasthouden

Vanaf week 32 had ik last van het vasthouden van vocht. Ik paste geen schoenen meer en kon alleen nog maar op slippers lopen. Gelukkig was het zomer, dus dat was niet zo’n probleem. Maar echt handig was het niet.

 

Geen carpaccio eten

Als je zwanger bent moet je opletten met wat je eet. Je kan geen alcohol drinken, maar dat vond ik niet zo erg. Wat ik wel miste was carpaccio. Als je mij kent dat weet je dat carpaccio zo’n beetje mijn lievelingseten is. In elk restaurant waar het op de kaart staat bestel ik het. Ik vind het heerlijk. Het leek tijdens mijn zwangerschap wel alsof ik ermee dood gegooid werd. Overal om mij heen was carpaccio. En ik mocht het niet.

 

Wachten op mijn kleintje

IMG_7967

Natuurlijk begrijp ik dat een babytje moet groeien. En natuurlijk wilde ik dat mijn kleintje niet te vroeg geboren werd. Maar ik wilde haar ook heel graag vasthouden en knuffelen. En haar zien! Dus soms was ik het wachten wel echt zat!

 

Dit was dus wat ik niet zo leuk vond aan het zwanger zijn. Ik denk dat veel mama’s wel dingen herkennen. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen. Wat missen jullie niet aan het zwanger zijn?

Reacties

  • Toen ik zwanger was van mijn dochter toen werd ik misselijk van vlees geur, als ik vlees moest bakken voor bij het avondeten dan werd ik daar zo misselijk van terwijl ik daar voor mijn zwangerschap geen last van had en dat was zo raar dat ik die gebakken vleesgeur niet meer kon hebben, terwijl ik wel graag een lekker stukje vlees eet bij mijn avondeten (ik at destijds ook geen vlees),kan je nagaan wat hormonen met je lichaam doen……..
    En ik was mijn dikke buik de laatste paar weken ook zat en ik was heel erg moe(wat ook van mijn gezicht af te lezen was) van die dikke buik heel de dag meedragen denk ik. Deze 2 dingen miste ik absoluut niet na mijn zwangerschap.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*