28 oktober

Zoekzakjes

Lifestyle, Review , , , , , , , ,

Soms kom je met je kinderen in situaties terecht waar zij even moeten wachten. Dat kan zijn als je in een wachtkamer zit, maar ook als je een lange autorit maakt bijvoorbeeld. En je kinderen kunnen zich dan best gaan vervelen. Logisch, zeker als ik naar Liz en Fay kijk. Mijn meisjes zijn nog jong (3 en 1,5 jaar oud) en het kan best moeilijk zijn op die leeftijd om jezelf te vermaken. Wat veel ouders dan doen is hun telefoon aan hun kinderen geven en een filmpje aanzetten op YouTube. Gegarandeerd dat je kinderen dan een tijd stil zijn en rustig zitten. Klinkt ideaal, maar ik ben hier zelf geen voorstander van en probeer dan ook het turen naar een beeldscherm tot een minimum te beperken voor mijn meisjes. Gelukkig kwam ik iets super leuks tegen om je kinderen mee te vermaken: zoekzakjes


Zoekzakjes

Ik hoor jullie denken: Zoekzakjes? Wat is dat? Dat was mijn eerste gedachte ook. Maar zoekzakjes zijn echt super leuk voor kindjes. Ze kunnen hier een hele tijd mee zoet zijn. Zoekzakjes zijn vrolijk gekleurde zakjes die gevuld zijn met 25 mini’s. Mini’s zijn figuurtjes zoals een koe of een tractor. Deze zitten allemaal in het zakje samen met wat witte balletjes. Het zakje bestaat uit een vrolijk stofje met een venster. Door te knijpen in het zakje komen steeds nieuwe mini’s tevoorschijn. Zo kun je ze allemaal zoeken.

Aan elk zakje zit een briefje waarop staat wat voor mini’s er in het zakje zitten. Het zijn eigenlijk allemaal mini fotootjes van de figuurtjes in het zakje. Op die manier zijn de figuurtjes makkelijk te herkennen voor je kleintjes.

De zoekzakjes worden allemaal met de hand gemaakt door een dame die Marieke heet. Bij het bestellen van een zoekzakje kun je alles zelf bepalen. Je besteld de zakjes via de Facebookpagina van Zoekzakjes en daar kies je ook zelf het stofje en de 25 mini’s uit. Dan gaat Marieke voor je aan de slag en al na een paar dagen heb je en zoekzakje in huis.


Doordat je alles zelf kunt bepalen kun je het zakje zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Ik heb voor Liz en Fay een zakje besteld met stofjes waar roze en bloemetjes in zitten en die er echt meisjes achtig uitzien. Dat vond ik leuk en mijn meisjes zijn er ook helemaal blij mee. Voor ons neefje Bram heb ik ook een zoekzakje besteld, maar voor hem koos ik juist een printje met veel blauw en groen en aapjes. Zodat je duidelijk kan zien dat het een zakje van een jongetje is. Ik vind het zo leuk dat je de zakjes helemaal op die manier kan samenstellen.

Ook de keuze van de mini’s kun je zelf bepalen. Zo is Fay helemaal gek op dieren dus in haar zoekzakje zitten veel mini’s van dieren. En Fay is helemaal gek op haar zoekzakje. Ze kan zich er uren mee vermaken en bij elk dier die ze in het zakje vindt, laat ze horen welk geluid dat dier maakt (denk aan: de koe doet boe!). Het valt me ook op hoe stevig de zakjes zijn. Fay kan best wel ruw zijn met dingen en gooien, maar er is niets aan de zakjes te zien. Ze zijn nog helemaal heel. De zakjes zijn dus Fay-proof haha.

Conclusie

Wij zijn enorm fan van de zoekzakjes. Ze zijn ideaal voor een lange autorit en ze zijn ook ideaal om onze dochters mee te vermaken als ze even moeten wachten. Liz en Fay vinden de zakjes ook helemaal leuk en ze spelen er dan ook heel graag mee. Ik kan iedere ouder dan ook aanraden om een zoekzakje te laten samenstellen voor hun kleintje. Ze zijn zo leuk! En ze kosten ook niet zoveel, je betaald €14,50 voor een zoekzakje en die stel je dan helemaal zelf samen.

Samenvatting

Product: Zoekzakje
Merk:
Verkrijgbaar: Via Facebook
Prijs: € 14,50
Cijfer: 9

Reacties

  • Wat grappig. Ik kende dit nog niet. Heel leuk dat het met de hand wordt gemaakt. Ik weet alleen niet of ik er overheen heb gelezen of niet, maar waar zijn die witte balletjes van gemaakt? Stel dat het zakje uiteindelijk openbarst (maar ik lees in je artikel dat ze heel stevig zijn) is het dan schadelijk voor de gezondheid? Gewoon puur nieuwsgierigheid van mijn kant.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*