Zwanger: the bump!

Categories BabyGlow, Persoonlijk

Bij de ene mama groeit de buik al heel snel, bij de ander wat minder snel. In mijn geval kreeg ik vanaf week 10 een beetje een buikje. Toen was het nog niet voor iedereen goed zichtbaar. Maar omdat ik altijd wel veel sport en goed op mijn lijn let, ben ik normaal best wel slank. Dus zo’n beginnend babybuikje begon mensen wel op te vallen! Vanaf 14 weken kon ik er ook niet echt meer omheen en was er duidelijk een echte Babybump bij me te zien!

Gelukkig groei ik ook echt alleen bij mijn buik. Mijn gezicht en de rest van mijn lichaam (op mijn borsten na dan) zien er nog normaal uit. Hierdoor heb ik nog heel lang mijn gewone kleding kunnen dragen. Dat vond ik wel prettig, want zwangerschapskleding kun je nog lang genoeg aan. Vanaf week 20 moest ik er toch echt aan geloven. Knopen van mijn normale broeken gingen zeer doen in mijn buik en dat was niet zo fijn. Dus ik kocht mijn eerste zwangerschapsbroek.

Deze zwangerschapsbroek zat echter best wel los, wat logisch is want ik had een maat groter besteld dan ik normaal draag. Ik dacht dat dat nodig was. Best dom eigenlijk. Gelukkig ben ik gezegend met hele lieve vriendinnen. Aangezien een vriendin net is bevallen en haar twee zwangerschapsbroeken dus niet meer nodig heeft, mocht ik deze lenen. Die zitten gelukkig wel goed en zien eruit als normale spijkerbroeken met een shirtje eroverheen. Ideaal!

Ondanks dat ik weet dat het krijgen van een dikke buik helemaal bij het zwanger zijn hoort, had ik er in het begin toch wel moeite mee. Dit heb ik altijd wel een beetje gehad met dikker worden. Gelukkig heb ik het inmiddels helemaal geaccepteerd en houd ik van mijn buik. Ik ben super trots op ons kleintje en het feit dat alles zo goed gaat en ik me zo goed voel. Daarom vond ik het ook super leuk toen een vriendinnetje (Janneke) me vroeg om model te staan voor haar. Ze wilde oefenen met fotografie en zocht een model. Nou dat hoef je mij geen twee keer te vragen dus ik poseerde vol trots met mijn babybump!

Inmiddels ben ik 24 weken zwanger en heb ik echt wel een babybump. De ene vind mijn buikje best groot, de ander zegt dat mijn buikje bescheiden is. Hoe dan ook het is een babybump en ik ben er trots op!

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

8 thoughts on “Zwanger: the bump!

  1. Wat een mooi buikje heb je! Ik vind hem heel bescheiden hoor, ik ben nu ruim 18 weken en mijn buik is minstens zo groot haha. Maar het is inderdaad zoals je zegt; bij iedereen is het anders. Je ziet er in elk geval prachtig uit!

  2. Wat leuk gemaakt met de foto’s per week! Ik ben nu 9,5 week zwanger en zit elke week te kijken of mijn buik al groeit, haha! Én het woordje babybump ga ik onthouden, klinkt zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*