29 augustus

Zwanger: vier weken zwangerschapsverlof

BabyGlow, Persoonlijk , , , , , , , , , ,

Sinds 1 augustus ben ik met zwangerschapsverlof en ik moet zeggen, het bevalt me prima. Ik heb er wat vakantiedagen bij geplakt waardoor ik 6 weken voor de uitgerekende datum lekker met verlof kon. Heerlijk! Vooral omdat augustus natuurlijk nog een zomermaand is. Hierdoor leek het mij wel lekker om dat al wat eerder vrij te zijn.

 

De eerste week

De eerste week zwangerschapsverlof was vooral even wennen. Het voelde meer als een weekje niet naar werk, maar ook niet echt als vakantie. Rick moet immers wel gewoon naar werk toe. De eerste week zat vooral ook vol met veel afspraken vond ik zelf. Wel ben ik deze eerste week gelijk begonnen met twee keer in de week zwemmen. Samen met mijn moeder zwem ik op maandagochtend en op vrijdagochtend een half uur baantjes in zwembad De Vliet (ja een buitenbad) in Leiden. Waarom? Omdat ik in beweging wil blijven en omdat ik heb gelezen dat het belangrijk is je conditie op pijl te houden voor de bevalling. Een goede conditie is biedt dan echt uitkomst. Ook volg ik een keer in de week zwangerschapsgym. De tips die je daar krijgt zijn volgens mij echt goed. Ik hoop het allemaal te onthouden.

 

Verder heb ik deze week veel babykleertjes wassen en gestreken. Hier heb ik nu immers de tijd voor en ik heb veel opgeruimd in huis. Echt rust genomen heb ik dus niet. Dit komt ook omdat ik bijna elke dag wel een afspraak had.

 

De tweede week

Voor mezelf had ik besloten om de tweede week van mijn verlof wat meer rust te pakken. Dat is niet helemaal gelukt haha. Nog steeds zwem ik twee keer in de week met mijn moeder en heb ik zwangerschapsgym. Maar daarnaast was ik ook weer druk in de weer met van alles en nog wat. Zo besloot ik onze kledingkast helemaal te gaan uitzoeken en opruimen volgens het principe “Opgeruimd!” . Best wel een klusje en het heeft me twee dagen gekost. Ook vond ik het moeilijk om kleding weg te gooien. Ik pas nu immers niets meer van mijn normale kleding dus ik ben waarschijnlijk met al mijn kleding blij als ik het weer aan kan. Maar toch, het is gelukt en het voelt wel lekker om mijn opgeruimde kledingkast te zien.

Verder hadden we deze week een informatieavond op het ziekenhuis. Al vanaf het begin heb ik voor mezelf besloten dat ik in het ziekenhuis wil bevallen. Ik voel me daar prettiger en veiliger bij. Tijdens deze informatieavond kregen we onder andere de kamers te zien waar je terecht kan komen en informatie over pijnstilling. Erg goed om hier vooraf al eens over na te denken.

 

De derde week

Dit is de eerste week waarin ik echt begin te merken waar de zwangerschapsverlof voor is. Man wat ben ik moe en wat is mijn lichaam zwaar. Volgens mij is de kleine ingedaald want lopen voelt ook niet echt meer comfortabel. Daarom ben ik vanaf deze week echt gestart met rust pakken. Ik verdiep me volop in het boek Mindful bevallen en ik spreek zo min mogelijk af. Wel zijn twee van mijn beste vriendinnen bij me langs gekomen deze week. We zouden eigenlijk gaan shoppen maar omdat ik niet zo lang kan lopen kwamen ze gewoon bij me thuis langs. Ik heb ze de babykamer laten zien en we hebben een taartje gegeten bij een lunchroom hier om de hoek. Het was erg gezellig en ondanks dat wat we gedaan hebben niet heel intensief was, was ik toch best wel moe.


Wel ben ik nog steeds twee keer in de week aan het zwemmen. Ik merk wel dat dit zwaarder wordt. Normaal was ik na een half uur baantjes zwemmen nog niet zo moe en kon ik makkelijk nog een half uur zwemmen. Nu val ik praktisch in slaap als ik na het zwemmen thuis kom. Ik geef er maar aan toe, daar heb je immers verlof voor.

 

Rick heeft deze week twee dagen vrij genomen. Wat fijn was, want nu voelt het toch een beetje als vakantie samen. De eerste dag zijn we lekker gaan varen en hebben we heerlijk genoten van het fijne weer. Eindelijk werd het weer mooi weer! De volgende dag zijn we naar een wellness hotel gegaan in Nijmegen, Sanadome. Hier hebben we heerlijk overnacht in een luxe suite en genoten van alle baden en een behandeling. Ik voelde me helemaal weer opgeladen toen ik thuis kwam.

 

De vierde week

De vierde week was ik 37 weken zwanger. Dat betekent dat de kleine nu elk moment mag komen. Dat vind ik eerlijk gezegd heel dubbel. Aan de ene kant vind ik het een hele leuke gedachte en kan ik niet wachten. Maar aan de andere kant maakt het me bang en onzeker. Ik zie best wel op tegen de bevalling en ik hoop maar dat ik het allemaal aan kan. Ik probeer me dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik doe braaf mijn oefeningen en ik lees veel over ademhalingstechnieken om rustig te blijven. Laten we hopen dat het werkt.

Deze week was het ook best wel warm. Woensdag hebben Rick en ik weer lekker gevaren en donderdag was het de heetste dag. Ik ben ’s ochtends de stad in gegaan om wat spullen te kopen. Jeetje wat was dat heet. Eigenlijk vond ik fietsen nog het fijnste omdat ik dan een windje had. ’s middags heb ik niet zo veel gedaan.

 

Het zwemmen was deze week wel erg fijn om te doen. Juist omdat het zo warm is, is het prettig om je onder te dompelen in het koude zwembad. Ookal blijft het vervelend om het water in te gaan haha. Nog steeds ben ik na het zwemmen moe, maar dat hoort erbij he.

 

Dit waren dus mijn eerste vier weken zwangerschapsverlof. Ik hoor graag van jullie of jullie het leuk vinden om dit te lezen. Ik kan er ook een wekelijks verslag van maken. Laat maar weten bij de comments wat jullie willen!

 

P.s.: in week drie had ik ook weer een zwangerschapsfotoshoot met Janneke! Ik vind het wederom erg mooie foto’s geworden.

Reacties

  • Spannend zeg, dat de kleine bijna komt! En ik snap heel goed dat je tegen de bevalling opziet, maar je moet het maar gewoon over je heen laten komen. En Rick sleept je er sowieso doorheen! Succes me de laatste loodjes!
    Liefs Iep xo

  • Je ziet er goed uit!
    Ik vind het leuk om dit te lezen.
    En het is je eerste kindje dus natuurlijk is dit allemaal vreemd voor je en weet je niet wat er gaat gebeuren tijdens de bevalling maar alle vrouwen zien tegen de bevalling op, het is en blijft toch spannend allemaal. Je kan alleen je best doen en meer niet,dus laat het maar gewoon over je heen komen. En na de bevalling als je dan je kindje in je armen heb dan ben je alles zo weer vergeten, je kan het!!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*