26 augustus

Recept pre-workout smoothie

Sporten , , , , , , , , , , , , , ,

Als je gaat sporten wil je graag vol energie aan de slag. Zoals jullie weten tennis ik en speel ik competitie. Aangezien je dan vaak ’s ochtends vroeg al moet beginnen, kun je dan wel een energieboost gebruiken. Hoe kun je dat nu beter doen dan met een gezonde, zelfgemaakte smoothie?

 

Ingrediënten

De ingrediënten in deze smoothie zijn allemaal natuurlijk, zo weet je precies wat er in je smoothie zit en je weet ook dat het niet slecht voor je is.

Wat heb je nodig?

  • 1 glas amandelmelk
  • 1 rijpe banaan in stukjes gesneden
  • 1 handje aardbeien
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 handje frambozen
  • 1 eetlepel chiazaad

Als je niet zo gek bent op amandelmelk kun je dit ook vervangen voor kokoswater. Kokoswater hydrateert je lichaam nog meer dan gewoon water (5 keer meer), dus kokoswater is vooral een goed idee op de warmere sportdagen.

 

Amandelmelk

Door amandelmelk aan je smoothie toe te voegen krijgt je smoothie een lekkere zoete smaak. Bovendien zit amandelmelk bomvol goede eiwitten die weer goed zijn voor je spieren. Daarnaast bevat het veel vitamine (B en E) en mineralen. Amandelmelk is licht verteerbaar en bevat geen verzadigde vetten of cholesterol.

Banaan

Dat bananen uitermate geschikt zijn tijdens het sporten weten jullie vast wel. Dit komt omdat ze een flinke hoeveelheid potassium bevatten. Dit zorgt ervoor dat de kans op kramp in de spieren wordt verkleind. Daarnaast zijn bananen rijk aan vezels en voorzien ze je lichaam op een natuurlijke manier van een energieboost.

Aardbeien

Aardbeien bevatten weinig calorieën en zijn daarom alleen al erg gezond. Ze smaken heerlijk zoet en geven een heerlijke zoete smaak aan je smoothie. Daarnaast zijn aardbeien echte vitamine C bommetjes (alleen de kiwi bevat nog meer vitamine C). Vitamine C is goed voor je huid, haar en natuurlijk je weerstand! Belangrijk voor het sporten. Daarnaast is vitamine C een antioxidant, en die zijn nuttig voor het spierherstel na een training. Maar er zit nog meer in deze rode krachtpatsertjes. Aardbeien zijn rijk aan kalium. Kalium speelt een belangrijke rol bij het hebben van een goede bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in je lichaam.

Bessen

Bessen zijn eigenlijk altijd goed om te eten als je sport. Zowel vooraf als erna. Bessen bevatten veel antioxidanten, die het herstel in van je lichaam bevorderen. Hoe donkerder de bes, hoe gezonder voor je lichaam. Dus blauwe bessen zijn super gezond!

Frambozen

Ook frambozen zijn goed voor het spierherstel na het sporten. Er zit namelijk cyanidin-3-glucosylrutinoside in. Dit stofje is het toverstofje wat je spieren sneller doet herstellen.

Chiazaad

Tot slot zit er in deze smoothie chiazaad. Chiazaad is goed voor sporters, omdat ze uit 4 positieve onderdelen bestaan, namelijk:

  • Omega-3 vetzuren
  • Vezels
  • Antioxidanten
  • Proteinen en mineralen

Chiazaad is ook eiwitrijk en dat is wederom goed voor je spieren.

 

Hoe maak je de smoothie?

Dit is de easy part. Je doet alle ingrediënten in de blender en laat de blender alles vermalen totdat je smoothie vloeibaar en drinkbaar is. Ik maak deze smoothie altijd een dag van te voren zodat ik ’s ochtends alleen nog maar mijn smoothie op hoef te drinken.

Ik hoop dat ik jullie met deze energie smoothie weer heb mogen inspireren en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik vind hem in ieder geval erg lekker smaken! Sportze allemaal!

 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*