22 juni

Zwanger: Wat mensen allemaal tegen je zeggen

BabyGlow , , ,

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk super blij. Maar het lijkt soms net alsof je ineens ook algemeen bezit van iedereen bent geworden. Iedereen staart naar je buik en dan naar jou en soms beginnen onbekenden ineens tegen je te praten. Dat is op zich niet zo erg, meestal word je ook gewoon gefeliciteerd. Maar soms zeggen mensen dingen tegen je die gewoon best wel bot zijn. Tenminste dat ervaar ik zo.

 

Het leek me leuk om een aantal uitspraken die tegen mij zijn gedaan eens op een rijtje te zetten. Ik ben benieuwd of er meer dames zijn die dit hebben ervaren en zich in mijn gevoel herkennen.

Leuke uitspraken

 • “Wat ontzettend leuk voor jullie! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!”
 • “Je wordt vast een geweldige M.I.L.F.! ;)”
 • “Je ziet er goed uit!”
 • “Wat een mooi buikje heb je”
 • “Jullie stralen helemaal”
 • “Jij gaat vast een hele lieve moeder zijn”
 • “Wat fijn dat je, je zo goed voelt en dat je nog lekker actief bent.”
 • “Jullie krijgen vast een hele vrolijke baby”
 • “Maak je niet zo druk, je wordt vast een hele lieve en goede moeder”
 • “Je buik groeit goed, je ziet duidelijk dat je zwanger bent en niet dik. Heel mooi juist!”

 

Minder leuke uitspraken

 • “Ik dacht al dat je zwanger zou zijn, je hebt zulke dikke bovenbenen gekregen”
 • “Lekker traditioneel: vorig jaar trouwen en dit jaar een baby”
 • “Toen ik zwanger was had ik bijna geen buikje en was ik nog best wel slank”
 • “Je hebt dikkere benen dan ik. Dat komt niet door je zwangerschap, want zwanger ben je bij je buik niet bij je benen”
 • “Heb je soms nog een baby in je kont? Die is namelijk ook erg gegroeid!”
 • “Ik snap niet dat je nog steeds paardrijd, dat is toch helemaal niet goed voor de baby?”
 • “Ik snap niet dat je al wil weten of je een jongen of een meisje krijgt. Een verassing is toch veel leuker?”

Dit zijn een aantal uitspraken die ik me kon herinneren. Vooral de minder leuke uitspraken probeer ik te vergeten. Die zijn gewoon echt niet leuk om te horen vind ik. Het lijkt wel of mensen denken dat ze alles maar tegen je mogen zeggen als je zwanger bent. Gelukkig heb ik ook genoeg positieve opmerkingen gehoord en dat is natuurlijk ook veel leuker.

Zijn er meer dames die dit zo ervaren hebben?

Reacties

 • Nou ja, die botte opmerkingen slaan echt nergens op. Natuurlijk word je dikker als je zwanger bent, maar kan me voorstellen dat het niet leuk is als mensen zulke opmerkingen maken. Ik zag vandaag ergens staan: zeg niks tegen een ander wat je zelf liever ook niet hoort. Wel toepasselijk op dit blog! En inderdaad, je wordt een geweldige milf haha 😉

 • Jeetje, sommige van die opmerkingen zijn wel heel erg bot zeg!
  Zwanger in je kont want die is gegroeid. Waar haalt iemand het lef vandaan. Of over je benen.
  Die moet je inderdaad negeren.

  niet alleen je buik groeit, alles groeit.
  al is t alleen al door vocht wat vast gehouden word.
  Zo fijn als mensen dit je dan ook vertellen. Not.
  Maar wel erg herkenbaar ja.

  Grt

 • Nou ik moet vaak aanhoren van..

  x Ben je niet een beetje jong
  x Hoe denk je dat allemaal te kunnen betalen
  x Het word echt tijd dat dat kind eruit komt dan kan je weer met ons feesten en zuipen
  x Je kan wel je geld uitgeven aan stomme baby kleertjes maar niet voor een dagje weg met je vrienden?
  x Zo jong en dan al bekken instabiliteit? Stel je je niet een beetje aan?

  Dit zorgt ervoor dat ik met bijna iedereen ruzie maak haha

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*