14 maart

Alka Basische Deodorant

Beauty, Review , , , , , , , , , , ,

Deodorant is een van de verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt. Dan is het wel fijn als je een deodorant gebruikt die geen schadelijke ingrediënten bevat, je beschermd tegen transpireren en ervoor zorgt dat je fris ruikt. Alka heeft nu de eerste Basische deodorant op de markt gebracht. En ik heb deze getest.

Basische lichaamsverzorging is de meest natuurlijke huidverzorging. Een basische verzorging reinigt en regenereert intensief, helpt bij huidproblemen zoals neurodermitis, psoriasis en eczemen en ontlast de stofwisseling. Ook ondersteunt een basische huidverzorging ons organisme om de zuur-base-huishouding in evenwicht te houden.

Alka Basische deodorant

Ik heb al eens mineralen van Alka getest die de zuurbase reguleren. Dus ik was ook erg benieuwd naar deze deodorant. Ik heb namelijk snel last van overmatig transpireren tijdens mijn maandelijkse periodes.

Dan heb ik echt een goede deodorant nodig. De deodorant van Alka heeft een pH-waarde van 8,2 die de afvalstoffen neutraliseert en daarmee de ontwikkeling van transpiratiegeur voorkomt.

Doordat Alka Deo basisch is, wordt de verzuring van de huid en de groei van geur-veroorzakende bacteriën tegengegaan. Je lichaam kan de afvalstoffen kwijt, zonder dat daar zo’n nare transpiratiegeur aan te pas komt. De deodorant bindt kwalijke vetzuren en zet ze om in geurloze zouten, zodat geuren direct en langdurig worden geneutraliseerd. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voorzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden de oksels ook nog eens verzorgd, want deze aluminiumvrije deo bevat ook Alka® Crème.

Mijn ervaring

Ik heb de Alka deodorant een aantal weken getest. Deze review begin ik met het omschrijven van de deodorant. De deodorant zit in een brede, donkerblauwe huls. Je draait de deodorant uit de stick door aan de knop onderaan de huls te draaien. Dan komt de zachte stick uit de huls.

De deodorant is wit van kleur en ziet er zacht uit. Dat is de deodorant ook. Je hoeft de stick niet nat te maken voordat je hem aanbrengt. Omdat de stick zacht is, kan je hem gelijk onder je oksels aanbrengen.

Tijdens het aanbrengen valt me op dat de deodorant vrijwel geurloos is. Dat vind ik jammer, maar eigenlijk ook wel prima. Zo ‘botst’ de geur niet met een eventuele eau de toilette die ik draag.

De deodorant houdt mijn oksels goed droog en ook tijdens mijn maandelijkse periode ruik ik geen transpiratiegeur. Maar ook een tennispotje doorstaat de deodorant. Wat mij betreft dus geslaagd voor de test.

Waarmee deze deodorant ook is geslaagd: de deodorant laat geen witte strepen achter in mijn zwarte kleding. Erg prettig vind ik dat.

Over tennissen gesproken: deze fijne basische deodorant is ook verkrijgbaar in een zakformaat. Ideaal voor in mijn tennistas. Dus ik heb hem daar ook in gedaan. Zo ben ik alvast klaar voor de aankomende tenniscompetitie.

Conclusie

Ik vind de Alka Basische deodorant erg fijn in gebruik. Mijn oksels ruiken gedurende de hele dag heel fris. Dankzij de crème die in de deodorant verwerkt zit blijven mijn oksels ook heerlijk zacht. Ik blijf deze deodorant zeker gebruiken. Als je deze deodorant ook wilt proberen, kan je hem bij Alka bestellen voor € 16,95, dan heb je de grote deodorant stick.

Samenvatting

Product: Basische deodorant
Merk: Alka
Verkrijgbaar: Alka webshop
Prijs: € 16,95
Cijfer: 9

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*