3 mei

Alka Mineralen voor het ontzuren

Eten & drinken, Review , , , , , ,

Zoals jullie weten sport ik actief. Daardoor voel ik me fit, maar doordat ik veel sport bestaat ook de kans dat mijn lichaam meer gaat verzuren. Een maand geleden kreeg ik de kans om Alka Mineralen te proberen. Ons lichaam heeft mineralen nodig. Als buffer tegen verzuring en als onmisbare voedingsstoffen voor vele processen in het lichaam. Alka Mineralen verbetert de basische balans, reinigt het lichaam en ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en vele lichaamsfuncties. Dat klinkt heel interessant en ik wilde het graag proberen.

Als je lichaam verzuurd raakt, kan onder andere de stofwisseling verstoren. Dit gebeurt bij veel mensen en dat komt onder andere door: onregelmatig eten, alcohol, roken, stress, medicijnen en te weinig slaap. Nou als moeder van twee jonge kinderen komt weinig slaap bij mij nog wel eens voor haha. Bij verzuring rooft het lichaam mineralen uit onder andere botten, tanden, nagels en de huid. Belangrijke mineralenvoorraden nemen hierdoor af. Een tekort aan mineralen kan tot allerlei klachten leiden.

Ik hoor jullie denken: maar je haalt mineralen toch ook uit voeding? Dat klopt, maar door de intensieve landbouw is er veel uitputting van de landbouwgronden. Dit leidt mede tot een serieuze vermindering van mineralen in onze voeding. Ons lichaam extra aanvullen met mineralen wordt steeds meer noodzaak. Gezond en fit blijven kan niet zonder vitamines, maar mineralen zijn hierbij net zo belangrijk. Mineralen zijn onmisbare voedingsstoffen voor het functioneren van veel verschillende processen, waaronder een goed werkend immuunsysteem.

Mijn ervaring

Voordat ik begon met de Alka mineralen voelde ik me vaak moe en had ik last van krampen. Ik was benieuwd of deze klachten na het gebruiken van de mineralen zouden verdwijnen. Voor deze test heb ik de mineralen een maand lang gebruikt.

Je gebruikt de Alka capsules als volgt: twee keer per dag neem je twee capsules in, voor de maaltijd met water. Als je geen moeite hebt met het slikken van pillen is dit geen probleem. Vind je het wel lastig, dan kan je deze capsules als ‘groot’ ervaren. Ik heb er zelf geen problemen mee.

De capsules zijn groen van kleur en hebben verder geen smaak. Ik neem ze ’s morgens op een nuchtere maag en ’s avonds voor het avondeten.

Ik heb de capsules een maand lang gebruikt. In het begin merkte ik niet zoveel verschil, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik van krampen geen last meer heb. Natuurlijk zijn er nog wel dagen dat ik me moe voel. Maar dat heeft iedereen denk ik. Wel voel ik me de laatste tijd fitter en lekker in mijn vel. Dat is fijn.

Conclusie

De capsules zijn groot, maar wel gemakkelijk door te slikken. Ik weet niet of mijn lichaam echt is ontzuurt, maar ik heb geen last meer van krampen en dat is fijn. Ik heb het gebruik als prettig ervaren.

Samenvatting

Product: Capsules tegen verzuring
Merk: Alka Mineralen
Verkrijgbaar: via alka.nl
Prijs: € 29,95
Cijfer: 7

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*