16 augustus

Andrélon Zomer Care

Beauty, Review , , , , , , , ,

In de zomer krijgen onze haren veel te verduren: chloorwater, zonnestralen, zand: noem maar op. Extra verzorging voor je haar komt dan goed van pas. Andrélon begrijpt dat en heeft daarom speciaal voor deze zomer een limited edition lijn ontwikkeld: Andrélon Zomer Care. Geluksvogel als ik ben kreeg ik de shampoo en de conditioner opgestuurd om te testen. Deze limitet edition lijn van Andrélon is alleen te koop bij Kruidvat.

 

Andrélon Zomer Care

Van al dat genieten in de zon, zwemmen in het zwembad of in de zee, kan je haar dof, droog en pluizig worden. Andrélon Zomer Care geeft je haar intensieve verzorging, een soort power-boost waardoor je haar er de hele zomer stralend uitziet. De shampoo en conditioneer zijn verrijkt met keratine en collageen, zodat je haar echt intensief verzorgd wordt. Helaas bevat de shampoo ook een ingrediënt wat ik liever vermijd: Sodium Laureth Sulfate (SLS). Ik begrijp het wel, de shampoo en conditioneer kosten maar € 3,99 en SLS is een relatief goedkoop ingrediënt om je shampoo te laten schuimen. Maar het is ook extreem ontvettend en kan irritatie aan de hoofdhuid veroorzaken. Voor een shampoo wat haar wat beschadigd is door chloor en UV-stralen wil herstellen, vind ik het vreemd dat dit ingrediënt is toegevoegd.

 

Mijn ervaring

Laat ik deze review beginnen met de verpakking. Zoals alle shampoos en conditioners van Andrélon zit ook deze Zomer Care lijn verpakt in de bekende paarse flessen. Het etiket heeft een vrolijke, tropische uitstraling. Door de tropische kleuren verwacht ik ook een tropische geur als ik de producten ga gebruiken.

 

Andrélon Zomer Care shampoo

Als ik mijn haar ga wassen begin ik uiteraard met de. Andrélon Zomer Care shampoo. Ik hoop op een heerlijke tropische geur, maar helaas blijft die uit. Als ik aan de fles snuffel ruik ik wel een beetje een tropisch geurtje, maar eigenlijk had ik er meer van verwacht. De Yes to coconut shampoo die ik gebruik geeft me meer het gevoel van vakantie dan deze shampoo.

De shampoo verdeelt gemakkelijk over mijn haar. Als ik de shampoo licht in masseer gaat het al snel schuimen. Duidelijk het effect van de SLS. Het uitspoelen van de shampoo gaat ook goed. Ik voel na afloop duidelijk dat het overtollige vet uit mijn haar is gewassen. De intensieve verzorging merk ik niet echt.

Helaas krijg ik na een paar dagen last van een jeukende hoofdhuid. Een reactie op de SLS. Sinds ik ben gestopt met het gebruiken van shampoos waar dit ingrediënt in zit, merk ik het direct als ik een product uittest waar wel SLS in zit.

 

Andrélon Zomer Care conditioner

Tijd voor de conditioner. Ik had vooraf nog de hoop dat ik bij de conditioner meer een tropische geur zou ruiken. Helaas is ook bij de conditioner een tropische geur niet echt aanwezig.

De conditioner is wit en stevig van structuur. Het verdeeld gemakkelijk over mijn haar en als ik de conditioner nadat ik hem heb laten intrekken uitspoel, voelt mijn haar zacht aan.

Mijn haar ziet er na het gebruik van de shampoo en conditioner glanzend en gezond uit. Ik heb vooral door de conditioner het gevoel dat ik mijn haar iets extra’s geef voor de zomer.

 

Conclusie

De shampoo en conditioner maken je haar goed schoon en laten het mooi glanzen. Wel zit er SLS in de shampoo, dus heb je een gevoelige hoofdhuid dan is het beter om deze shampoo te vermijden. Heb je daar niet zo’n last van dan heb je voor een klein prijsje (€ 3,99 per stuk) een fijne shampoo en conditioner om je haar mee te verzorgen en te beschermen op vakantie.

 

Samenvatting

Product: Zomer Care shampoo & conditioner
Merk: Andrélon
Verkrijgbaar: Kruidvat
Prijs: € 3,99
Cijfer: 
6

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*