16 november

Calvin Klein Euphoria Essence

Review , , , , , , , , , , , , , , , ,

Verleidelijk, sensueel en stralend.. Dat is hoe Euphoria Essence van Calvin Klein zich laat omschrijven. Een nieuwe variant op een oude favoriet. Alleen al de flacon oogt zeer verleidelijk. Calvin Klein omschrijft Euphoria Essence zelf als volgt:

euphoria essence Calvin Klein laat de sensualiteit van de iconische euphoria Calvin Klein geur op haar meest verleidelijke moment zien met een stralende fantasie, ondergedompeld in glanzende sensaties en glinsterende allure.

stralend en sensueel opent euphoria essence Calvin Klein met een krachtige levendigheid van sappige vruchten, zoals frambozen dat een hart van stralend exotische orchidee omhult. weelderige accenten van kasjmierhout en witte chocolade creëren een gelukzalig gevoel van ultieme luxe en plezier.

Ik vind Calvin Klein een topmerk, zowel op het gebied van kleding als de geurlijnen. Elke keer weten ze een nieuwe geur te ontwikkelen die me aanspreekt. Deze nieuwe variant van Euphoria wekt mijn interesse dan ook zeer.

De flacon

Ik kan niet verder gaan met deze review zonder de flacon te benoemen. Eigenlijk klopt alles aan deze geur al vanaf het moment dat je de geur koopt. Het doosje is glanzend en paars met een soort spiegelend effect eroverheen wat te vergelijken is met de achterkant van een CD. (begrijpen jullie wat ik bedoel?). Dit straalt iets mysterieus uit en is ook een beetje verleidelijk vind ik.

Als je de doos opent is het eerste wat je opvalt de lange paarse, metallic dop van de flacon. Dit oogt slank. Wel krijg je snel vingerafdrukken op de dop. Dat vind ik jammer. Je kan dit overigens ook zien op de foto’s zie ik nu.

Dan de sprayflacon. Deze is ook paars met een bijzondere glas eroverheen. De vorm is ook erg mooi, ovaal maar toch ook weer net niet. Ik kan het niet goed omschrijven, behalve dan dat ik hem erg mooi vind. Vooral ook in combinatie met de lange dop. De fles ligt ook makkelijk in de hand. Wat het sprayen wel zo fijn maakt. Op mijn make-uptafel staat hij prachtig. Mijn tafel is wit en deze mooie, bijzondere, paarse kleur steekt er mooi tegen af.

De geur

Dat nu het allerbelangrijkste: de geur! Want ruikt deze verleidelijke geur eigenlijk wel lekker? Ik ga het zo duidelijk mogelijk voor je proberen te omschrijven. Als eerste de geurnoten. Euphoria Essence is opgebouwd uit de volgende noten:

top: framboos, roze peper, bramen
hart: exotische orchidee, lelietje-van-dalen, puur jasmijn
basis: kasjmierhout, patchouli, witte chocolade akkoord

Zoals je aan de noten kunt zien, kun je een een fruitige bloemengeur verwachten. Dit door de combinatie van framboos en orchidee. Ik ben erg gek op fruitige, zoete geuren.

Als ik Euphoria Essence aanbreng wordt ik erg blij. Deze geur ruikt sexy, maar toch ook zoet. Het is een geur die perfect is voor de winter, maar niet te zwaar. Dit komt omdat er geen zware houtsoorten in verwerkt zitten. Kasjmierhout is wel een houtsoort, maar minder zwaar. Dit maakt dat Euphoria Essence voor mij een geschikte wintergeur is. Fruitig, zoet maar toch niet te licht.

De geur blijft ook goed hangen zoals een eau de parfum moet doen. Aan het einde van de avond ruik ik hem nog steeds. Pluspunt: ook Rick vind de geur erg lekker bij me ruiken. Wel zo prettig ;).

Prijzen

eau de parfum 30ml, €49,00
eau de parfum 50ml, €68,00
eau de parfum 100ml, €89,00

Conclusie

Meestal ben ik geen fan van zware geuren maar Euphoria Essence vind ik erg lekker. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet echt een “zware” geur. Meer een aanwezige zoete, fruitige geur. Het is een geur die ik niet snel naar werk zal dragen, maar zeker naar een feestje of in het weekend. De flacon is een pareltje om te zien en een aanwinst in mijn collectie.

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*