21 juni

Drs. Leenarts Suncare SPF 30

BabyGlow, Beauty, Review , , , , , ,

Het huidje van je baby is nog heel dun en kwetsbaar. Daarom is speciale verzorging voor de babyhuid belangrijk en moet je goed opletten in de zon. Speciaal voor het tere babyhuidje heeft Drs. Leenarts een zonnebrandcrème ontwikkeld. Alle producten van Drs. Leenarts hebben geen onnodige toevoegingen om de kans op allergische reacties bij kindjes zo klein mogelijk te maken. Ik gebruikte al de babybillen zalf en de badolie van Drs. Leenarts, dus ik was al bekend met haar visie en een deel van haar producten. Maar nu de zon steeds feller gaat schijnen wordt het tijd om ook haar zonnebrandcrème te proberen.

 

Drs. Leenarts Suncare SPF 30

De zonnebrandcrème van Drs. Leenarts is de eerste zonnebrandcrème in Nederland met het Huid Allergie Keurmerk. De zonnebrandcrème bevat verantwoorde organische filters zonder nanodeeltjes, parabenen, parfum of wolalcoholen. De kans op een allergische reactie is dus bijzonder klein. Aangezien Liz een heel gevoelig huidje heeft (ze krijgt snel rode vlekjes) probeer ik er altijd op te letten dat ik voor haar producten gebruik met zo min mogelijk toevoegingen. Daarom sprak deze zonnebrandcrème me erg aan.

De zonnebrandcrème is alleen verkrijgbaar in factor 30. Nu denk je misschien dat is niet zo hoog. Maar Drs. Leenarts geeft aan dat het verschil met factor 50 maar 1% is. Factor 30 beschermt 97%  en factor 50 98%. Tevens laat onderzoek zien dat men langer in de zon blijft zitten met een factor 50 omdat men ten onrechte denkt niet meer te kunnen verbranden. Daarom heeft Drs. Leenarts voor factor 30 gekozen, zodat we lekker met regelmaat blijven smeren. 🙂

 

De test

De zonnebrandcrème is verkrijgbaar in drie formaten: 15 ml, 30 ml en 150 ml. Ideaal dus als je de crème eerst eens wil proberen. Ik besloot een tube van 30 ml aan te schaffen om te proberen. Daarnaast vind ik dit formaat handig om altijd bij me te hebben in de luiertas zodat ik Liz onderweg ook snel even kan insmeren.

De tube is mintgroen van kleur en heeft een gele en zwarte opdruk. op de voorkant staat het merk vermeld met daarop ook een foto van Drs. Leenarts. Tevens zie je hier staan om wat voor product het gaat. Op de achterkant van de tube staan de ingrediënten vermeld en hoe je de crème moet gebruiken.

De crème is wit van kleur en voelt heel licht en een beetje waterig aan. De crème is geurloos en smeert makkelijk uit waardoor het makkelijk te verdelen is. Dat vind ik wel prettig, want Liz vind insmeren niet zo leuk.

De eerste paar keer dat ik de crème voor Liz gebruikte had ze ineens rode vlekjes op haar gezicht. Ik dacht dat het door de crème kwam dus ik heb een paar dagen een andere crème gebruikt. Het vreemde was wel dat ze er op haar lijfje geen last van had. Daarom ben ik na een paar dagen de crème toch weer op haar gezichtje gaan gebruiken en toen had ze nergens last van.

 

Natuurlijk zit Liz niet in de felle zon, maar als ze in de zon zit is ze met deze crème wel goed beschermd. Liz is deze zonnige dagen niet verbrand en ik heb haar goed kunnen insmeren. Zelf heb ik de crème ook een paar keer gebruikt voor mijn gezicht. En ook ik heb er geen allergische reactie van gehad en ben ook niet verbrand.

 

Conclusie

De zonnebrandcrème van Drs. Leenarts is heel fijn in gebruik. De crème smeert makkelijk uit en dat is met een baby wel zo prettig. Daarnaast beschermt hij ook goed tegen de schadelijke zonnestralen. Zowel mama als baby zijn dankzij Drs. Leenarts deze zomer goed beschermd. Ik heb de crème inmiddels ook al aangeraden aan een vriendin die allergisch is voor normale zonnebrandcrèmes. Wie weet is zij er straks net zo tevreden over als ik.

 

Samenvatting

Product: Suncare SPF 30
Merk:  Drs. Leenarts
Verkrijgbaar: In de webshop of o.a. bij Etos
Prijs: 15 ml = 2,25, 30 ml = 5,25, 150 ml = 14,95
Cijfer: 8

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*