13 april

Louis Widmer Sun Protection

Beauty, Review , , , , , , , , ,

De zon gaat steeds meer schijnen en we hebben de afgelopen dagen volop kunnen genieten van die heerlijke zonnestralen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb daar echt enorm naar uitgekeken. Wat mij betreft blijft het nu lekker zonnig en warm.

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat genieten van de zon prima kan, als je je huid maar goed beschermd en dus goed insmeert. Er zijn verschillende zonbeschermingsproducten op de markt. Een daarvan is Louis Widmar.

Louis Widmer

Louis Widmer is een merk dat in 1960 is opgericht door Louis-Edouard WIdmer en zijn zoon Louis-Max. Hun missie was om verzorginsproducten te maken die de huid zo goed mogelijk verdraagt. Naast verzorgingsproducten heeft Louis Widmer ook zonproducten op de markt gebracht. Ik mocht er een aantal testen.

Louis Widmer – Sun Protection Face met SPF 50+

De vraag naar anti-ageing zonbeschermingsproducten met een heel hoge factor, speciaal voor het gezicht neemt steeds meer toe. Speciaal daarvoor ontwikkelde Louis Widmer de nieuwe Sun Protection Face met SPF 50+.

Deze zonbescherming voor het gezicht zit verpakt in een goudkleurige tube, met witte opdruk. Wat het product een luxe uitstraling geeft vind ik. De Sun Protection Face 50+ is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van het gezicht, de hals en het decolleté. De samenstelling bevat uiterst doeltreffende UVA-, UVB- en breedspectrumfilters die garant staan voor een zeer hoge zonbescherming.

Mijn gezicht zonder zonnebrand
Mijn gezicht met de Sun Protection Face 50+

De kleur van de crème is wit en de textuur is vrij stevig en dik. Je moet het goed uitsmeren op je gezicht. Mijn ervaring met zonbescherming met factor 50+ is dat er vaak een witte waas achterblijft. Ik wil mezelf goed beschermen, maar een witte waas op mijn gezicht vind ik niet mooi. Daar heb ik met deze crème geen last van. Fijn!

Ook kan ik de crème goed verdragen. Naar meermalen deze crème te hebben gebruikt, kan ik concluderen dat mijn huid er niet verstopt van raakt en ik er geen puistjes van krijg. Ik vind het een fijn product.

De prijs van deze Louis Widmer Sun Protection Face 50+ is € 23,90.

Louis Widmer – Kids Sun Protection Fluid 50+

Als ik ergens scherp op ben, dan is het wel dat ik ervoor zorg dat ik mijn kinderen altijd goed bescherm tegen de zon. Ik smeer ze regelmatig en goed in. Tot grote ergernis van de oudste: Liz. Die gaat altijd gillen als ik haar gezicht insmeer. Dat vindt ze zo erg! Ik moet ook altijd goed opletten wat voor producten ik gebruik bij haar, ze heeft een gevoelig huidje en krijgt snel uitslag. Voor de kids heb ik ook een zonbeschermingsproduct van Louis Widmer mogen testen.

De Louis Widmer Kids Sun Protection Fluid 50+ is een waterbestendige zonnebescherming die speciaal is ontwikkeld voor de huid van kinderen. De combinatie van minerale filters en chemische UVA- en UVB-filters staat garant voor een zeer hoge bescherming tegen UV-stralen. Dankzij de vloeibare, ultralichte textuur is het makkelijk om de crème op de huid te verdelen.

Kids Sun Protection fluid 50+ zit verpakt in een witte fles met gele dop. Op het etiket staan naast de naam van het product en de factor visjes gedrukt. Dat vond vooral mijn jongste dochter Fay heel erg leuk. Ze wijst steeds als ik haar insmeer de visjes op de fles aan. Ideaal.

Zoals ik al zei: vooral Liz heeft een hekel aan insmeren. Maar doordat deze fluid zo vloeibaar (bijna als water) is en ook aanvoelt, vindt ze het met deze zonbescherming een stuk minder erg. Sterker nog: ik betrapte haar er op dat ze zelf haar benen stond in te smeren! Ze had haar benen helemaal wit gesmeerd. En ze heeft er geen uitslag van gekregen! We kunnen dus wel zeggen dat de Kids Sun Protection Fluid van Louis Widmer door mijn kinderen is goedgekeurd.

Louis Widmer – Kids Sun Protection Fluid 50+ kost €23,50.

Louis Widmer – After Sun

Na een dagje genieten in de zon, of het nu zonnebaden of sporten is geweest, smeer ik mij altijd in met After Sun. Het voelt alsof ik mijn huid daarmee help herstellen, hydrateren en afkoelen. Het hoort er voor mij gewoon bij en geeft me ook het ultieme vakantiegevoel (door de geur die er vaak bij hoort). Als huidverzorgingsmerk kan een After Sun daarom ook niet ontbreken in het assortiment van Louis Widmer.

Louis Widmar After Sun helpt je huid te verkoelen en hydrateren na het zonnen. De After Sun zorgt ervoor dat de geïrriteerde huid weer zacht, soepel en elastisch wordt. De biostimulatoren en Allantoïne zorgen ervoor dat de opperhuid wordt gehydrateerd, Vitamine A verhoogd de doorbloeding en Vitamine E neutraliseert de schadelijke invloeden van buitenaf. Panthenol en Aloe Vera brengen de geïrriteerde huid tot rust en verzachten deze. 

De After Sun zit verpakt in een witte fles met blauwe opdruk. De After Sun zelf is ook wit van kleur en vrij licht van textuur. Hierdoor brengt het gemakkelijk aan op de huid en kun je de After Sun goed verdelen. Hij trekt snel in en je voelt het verkoelende effect vrijwel meteen. Precies wat ik van een after sun verwacht.

Louis Widmar – After Sun kost € 13,00.

Conclusie

De zonbeschermingsproducten van Louis Widmer zijn stuk voor stuk fijn en gemakkelijk in gebruik. Je voelt dat je producten gebruikt die van goede kwaliteit zijn, want de verpakking kan wat saai ogen. Maar het gaat natuurlijk om het product en dat is goed. De prijs is niet goedkoop, maar dat staat in mijn ogen wel in verhouding met de kwaliteit. Alle producten zijn ook geschikt voor de gevoelige huid. Zowel ik als mijn dochters konden de producten zonder problemen gebruiken.

Samenvatting

Product: Sun Protection Face 50+, Kids Sun Protection Fluide 50+, After Sun
Merk:
Louis Widmer
Verkrijgbaar: online en bij Etos o.a.
Cijfer: 8

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*