9 april

Mijn Sportdagboek nr. 109

Sporten , , , , , , , , , , , , ,

Hoe houden jullie de quarantaine allemaal vol? Ik moet zeggen dat het mij goed afgaat. Natuurlijk mis ik het wel dat we niet bij familie langs kunnen. Maar ik zie het ook als een cadeautje dat ik nu elke dag met mijn meiden kan doorbrengen en kan zien wat voor sprongen ze maken in hun ontwikkeling. Dat lijkt nu nog sneller te gaan! Ook helpt het me om wel te blijven sporten, want daarmee maak ik mijn hoofd leeg van het werk. Want ik ben natuurlijk ook gewoon aan het werk thuis.

Omdat ik me kan voorstellen dat het misschien lastig is om iets te bedenken qua sport, deel ik wekelijks mijn sportieve activiteiten met jullie in de hoop dat ik jullie daarmee inspireer. Laat het me vooral weten als je vragen hebt.

Maandag 30 maart 2020

Maandag ging ik weer hardlopen. Ik wil drie keer in de week hardlopen. En dat lukt tot nu toe goed. Maandag liep ik 5,51 km met een snelheid van 6:14 min per km.

Dinsdag 31 maart 2020

Dinsdag deed ik mijn krachttraining. Ik deed eerst de buikspiervideo en daarna de volgende krachtoefeningen:

Hip Hitch : 3×12 links en rechts
Squat met 13kg en elastiek: 3×15
Zijlig clam met elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen
Ruglig met billift en elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen met 6 kg gewicht
Hip Trust met 13kg: 3×12
Plank 3x 30 seconden

Woensdag 1 april 2020

Woensdag ging ik weer hardlopen en omdat ik op woensdag vrij ben, kan ik dan wat langer en verder lopen. Ik liep 7,1 km met een snelheid van 6:16 min per km.

Donderdag 2 april 2020

Donderdag deed ik wederom krachttraining. Zoals jullie kunnen zien heb ik het aantal herhalingen omhoog gedaan. Ik deed de volgende oefeningen:

Hip Hitch : 3×12 links en rechts
Squat met 13kg en elastiek: 3×15
Zijlig clam met elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen
Ruglig met billift en elastiek om mijn knieen: 3×15 herhalingen met 6 kg gewicht
Hip Trust met 13kg: 3×12
Plank 3x 30 seconden

Vrijdag 3 april 2020

Ik moest al een tijdje nieuwe hardloopschoenen. De schoenen die ik had, liep ik al veel te lang op en eigenlijk waren ze ook te zacht. Vanwege mijn knie moet ik beter ondersteuning hebben. Daarom kocht ik nieuwe schoenen: Asics Gel Kayano in een vrolijk roze kleur. Deze ben ik vrijdag gaan inlopen. Ik liep 5,5 km met een snelheid van 6:05 min per km.

Zaterdag 4 april 2020

Zaterdag ben ik weer gaan wandelen met Iros, maar ik heb niet gesport.


Zondag 5 april 2020

Zondag heb ik ook niet gesport.

Dit was mijn sportweek. Weer vijf dagen actief en ik voel me er goed bij. Zo blijf ik fit deze coronaperiode.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*