19 augustus

Sporten op vakantie: hoe en wat?

Lifestyle, Reizen, Sporten , , , , , , , , , , ,

Zoals jullie weten ben ik sinds vorig jaar (1e lockdown) actiever gaan sporten dan ik al deed. Ik voel me daar prettig bij en ik merk ook dat ik beter in mijn vel zit hierdoor. Daarom ga ik ook op vakantie door met sporten. Vorig jaar heb ik dat gedaan door te blijven hardlopen, maar dit jaar wilde ik meer doen. Tijdens de fitcheck die ik heb gedaan is namelijk gebleken dat ik meer krachttraining moet doen om mijn vetpercentage echt naar beneden te krijgen. Omdat ik altijd deelde in mijn sportdagboeken welke sportactiviteiten ik heb gedaan, leek het mij leuk om nu een keer een artikel te schrijven over sporten op vakantie. Wie weet hebben jullie er iets aan.

Hardlopen

Laat ik beginnen met de makkelijkste activiteit op vakantie. Of nou ja, makkelijk… Hardlopen in Frankrijk met alle bergen vind ik nog steeds erg zwaar. Maar het is een makkelijke activiteit omdat het enige dat je hiervoor nodig hebt is: hardloopschoenen, sportkleding en een goede sportbh. Muziekje op je EarPods en gaan. Ik ben tijdens de vakantie drie keer gaan hardlopen en dan liep ik rondjes van 4km. Ondanks dat dit minder ver is dan ik in Nederland loop, was het door de hoogteverschillen toch een goede workout.

Cabau Lifestyle app

Om deze vakantie ook meer aan krachttraining te blijven doen, heb ik getraind met de Cabau Lifestyle app. Hierin staan verschillende programma’s zodat je zelf gemakkelijk kunt kiezen wat je wilt trainen. Let wel: specifieke programma’s voor een buik of bollentraining zitten in de betaalde versie. Ik heb de gratis versie gebruikt en kon daarmee prima uit de voeten.

Ik heb vooral het tabblad ‘Programma’s’ gebruikt. Hierin staat de ‘Cabau Madness’ training. Dit is een full body workout van 30 minuten waarin alle spiergroepen van je lichaam worden uitgedaagd. Dit vond ik ideaal om mee te trainen op vakantie. Er zit alleen wel een minpunt aan dit programma. Zoals jullie in mijn sportdagboeken hebben kunnen lezen, gebruikte ik voor mijn vakantie al vaker de app en dan met name de 10 min full body training. Wat ik daar ideaal aan vind is dat de app per oefening aftelt. Dat doet hij bij het Cabau Madness programma niet, waardoor je dus steeds op je telefoon moet kijken of je al naar de volgende oefening moet switchen. Irritant vind ik dat.

Verder vond ik het trainen met de app op vakantie erg fijn. Omdat er ook oefeningen bij zitten die je op de vloer moet uitoefenen, had ik ook mijn Cabau Yogamat ingepakt. Verder heb je om dit programma op vakantie te volgen, naast de app alleen sportkleding en een sportbh nodig. Ik heb tijdens mijn vakantie ongeveer vier keer met de app getraind.

Dit is dus hoe ik heb gesport op vakantie. Ik heb hiernaast niet op mijn eten gelet, dus ik ben helaas wel wat kg aangekomen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit er veel meer hadden kunnen zijn als ik niet had gesport op vakantie. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en ik ben benieuwd hoe jullie actief blijven op vakantie. Laat het me weten in de comments!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*