13 juni

Trouwen: budget tips

Trouwen , , , , , ,

Dat een bruiloft geld kost, dat weten we allemaal wel. Ik ben zelf vorig jaar getrouwd dus ik weet uit ervaring dat trouwen (als je het op dezelfde manier wil doen als wij hebben gedaan) niet goedkoop is. Maar er zijn natuurlijk altijd dingen waar je op kunt besparen. Ik deel wat handige tips met jullie!

Trouwdag

De populairste dagen om te trouwen zijn denk ik wel vrijdag en zaterdag. Dit zijn bij veel gemeentes ook de duurste dagen om te trouwen, dat is logisch. De vraag naar deze dagen is immers groot. Ze hebben ook als voordeel dat veel van je gasten dan de dag na de trouwdag vrij zijn zonder dat ze er vrij voor hoeven te nemen. Maar als je voor een andere dag kiest kun je al snel goedkoper uit zijn. Bij veel gemeentes is trouwen op maandag ochtend of dinsdag ochtend gratis, maar niet iedereen is een ochtendmens en ik kan me voorstellen dat maandag of dinsdag je ook niet echt aanspreekt. Kies dan voor een woensdag of donderdag. Kies bijvoorbeeld voor de woensdag voor Hemelvaartsdag. In 2017 valt Hemelvaartsdag op 25 mei 2017, de woensdag ervoor is dan 24 mei. Woensdagen zijn vaak een stuk goedkoper om te trouwen. Of kies voor de donderdag voor Goede vrijdag. In 2017 is dat 14 april, dus de donderdag ervoor is dan 13 april. Donderdagen zijn vaak ook een stuk goedkoper dan vrijdag of zaterdag en op deze manier zijn je gasten toch de dag na je bruiloft vrij.

 

Bruidswinkel outlet

Trouwjurken zijn duur. Maar misschien wist je het niet: trouwjurken zijn ook aan trends gebonden. Dus: er bestaan ook oude collecties. Deze collecties zijn vaak ook prachtig en een stuk goedkoper. Er bestaan veel bruidswinkel outlets, daar hangen jurken van de collecties van het jaar ervoor. Vaak nieuw en nooit gedragen en: een stuk goedkoper! Je trouwjurk draag je maar een keer, dus veel dames willen er niet al teveel geld aan uitgeven. Zo’n outlet is dan een uitkomst.

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een trouwjurk van de Zeeman (als die nog verkrijgbaar is) of H&M. Ik zag laatst dat zelfs Modemusthaves nu een trouwjurk in haar assortiment heeft en het is nog een mooie ook!

 

Bruidsmake-up

Toen ik ging trouwen, heb ik mij laten opmaken door sterren visagist Roberto Dresia. Dit wilde ik heel graag en ik heb er altijd al van gedroomd. Zodoende had ik er dus wel wat geld voor over. Het is net waar je waarde aan hecht. Maar bruidsmake-up kan natuurlijk veel goedkoper. Misschien ken je wel een vriendin die schoonheidsspecialiste is of een visagiste opleiding heeft gedaan. Als je haar vraagt om je op te maken voor jouw grote dag, zal ze dat zien als een echte eer! Of misschien ken je een vriendin die heel handig is met make-up en vaak mooie looks bij zichzelf maakt. Vraag die vriendin dan om je bruidsmake-up te doen. Het voordeel is ook dat je lekker vaak samen kan afspreken om verschillende looks te proberen. En je kent je vriendin natuurlijk goed, dus je voelt je al snel bij haar op je gemak.

Ik heb zelf al twee keer de eer gehad om vriendinnen op te mogen maken voor hun grote dag. Ik ben er nog steeds enorm trots op dat zij mij deze belangrijke taak hebben toevertrouwd en name het dan ook uiterst serieus. Ik heb bij beide dames eerst proefmake-up aangebracht, net zo lang totdat we samen de ultieme bruidslook hadden gevonden. Beide dames waren erg tevreden met het eindresultaat en ik zelf ook. Ze zagen er werkelijk stralend uit.

 

Bruidskapsel

Eigenlijk geldt voor het bruidskapsel hetzelfde als voor de make-up. Je hebt vast wel een vriend of vriendin of een kennis van je moeder of tante die kapster is. Als je die persoon vraagt om jouw bruidskapsel te doen betaal je waarschijnlijk veel minder dan bij een kapsalon. En het is nog veel leuker ook om zoiets met een vriendin te beleven. Mijn kapster op mijn grote dag was ook een vriendin en ze nam het heel serieus en deed ook heel erg haar best. Ik wilde mijn haar half opgestoken en dus ook veel los. Omdat ik eigenlijk altijd mijn haar los draag en Rick dat ook het mooiste vindt. Samen kwamen we al snel tot het bruidskapsel wat ik uiteindelijk heb gedragen. We hebben vooraf veel geëxperimenteerd. Want we moesten natuurlijk nog wel even uitvogelen hoe de krullen het beste zouden blijven zitten. Dit soort dingen doe je sneller met een vriendin dan met een onbekende. Het voelt vertrouwd en dat is op je trouwdag ook belangrijk.

 

Trouwfoto’s

Trouwfotograven zijn duur, dit heeft te maken met de apparatuur die ze gebruiken, de reiskosten en het photoshoppen van de foto’s. Op je trouwfoto’s kun je makkelijk besparen door bijvoorbeeld een student die de opleiding fotografie volgt hiervoor te vragen. Deze studenten beschikken vaak wel al over de skills maar nog niet over de ervaring. Maar reken maar dat deze studenten hun best voor je zullen doen!

Maar misschien ken je ook wel iemand in je vriendenkring die goed is in het maken van foto’s. Iemand waarvan fotografie de passie is, zonder dat hij of zij er geld mee verdient. Vraag diegene dan om je foto’s te maken. Die persoon zal het ook zien als een eer en je voelt je al snel meer op je gemak bij een bekende. Dat is ook te zien op de foto’s.

 

Trouwauto

Als je een trouwauto huurt bij een bedrijf betaal je veel geld. Hier kun je gemakkelijk op besparen door een auto te huren van een particulier. Op Marktplaats zijn er best wel wat mensen die hun auto aanbieden om een dagje te huren. Soms ook met chauffeur (de verhuurders rijden dan zelf). Dat is makkelijk geld verdienen!

 

Bruidstaart

Een bruidstaart kopen bij een bakker is duur en vaak is elke aanpassing die je wel al een meerprijs. Tegenwoordig zijn er heel veel hobby bakkers. Dames die in hun vrije tijd de mooiste creaties maken van taarten en cupcakes. Hoe leuk is het om bij zo’n dame een bruidstaart te bestellen? Super leuk! Vertel wat je wensen zijn  en je bent gegarandeerd goedkoper uit dan bij een bakker.

 

Receptie

Veel bruidsparen kiezen ervoor om na het ja-woord een receptie te houden. Op de receptie komen vaak mensen die je niet op de feestavond hebt uitgenodigd. Zo hebben deze mensen toch de gelegenheid om je te feliciteren. Een receptie op een locatie kost geld, je moet immers de drankjes en dergelijke betalen. Maar je kan er ook voor kiezen om de receptie in een achtertuin te houden. Beschikken je schoonouders over een grote, ruime achtertuin? Misschien mag je de receptie dan wel daar plaats laten vinden. Vaak vinden je ouders of schoonouders dat ook nog eens heel erg leuk. Op die manier maak je het ook weer persoonlijk en wat minder formeel. Voor jezelf ook wel zo prettig.

 

Feestavond

Op de feestavond moet natuurlijk gedanst worden en daar is muziek voor nodig. Je kunt ervoor kiezen om een band of een DJ in te huren. Maar daar betaal je natuurlijk voor. Een CD’tje aanzetten is misschien ook niet helemaal wat je voor ogen had. Waarom neem je niet weer een kijkje in je vriendenkring of bij je familie? Misschien is iemand in je vriendenkring in zijn vrije tijd wel DJ of speelt je nichtje in een band ;-). Hoe leuk is het als zij dan de feestavond voor je verzorgen? Super leuk! En ook nog eens een stuk persoonlijker.

 

Dit waren een aantal budgettips die ik graag met jullie wilde delen. Op die manier kun je besparen op je bruiloft zonder dat je veel dingen hoeft te laten. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en wens jullie een mooie trouwdag toe!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*