22 november

Zechsalsport Magnesium Flakes en gel

Review, Sporten , , , , , , , , , , , , , , ,

Zoals jullie weten probeer ik regelmatig te sporten. Helaas ging dat de afgelopen weken niet vanwege een knieblessure, maar daar kom ik later op terug. Als sporter is het van groot belang dat je goed oplet dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Tijdens het sporten verbrand je natuurlijk een hoop energie en ontstaan er tekorten. Het is goed om dit na het sporten aan te vullen.

 

Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren. Daarmee is magnesium een van de belangrijkst mineralen die je lichaam nodig heeft. Helemaal voor sporters. Magnesium draagt namelijk bij aan een goede gezondheid van de botten en spieren. Bovendien is magnesium nodig om alle lichaamscellen voldoende energie te geven.

 

Als je sport verlies je (als je goed traint tenminste) een hoop vocht en daarmee ook magnesium. Als je regelmatig sport kan je lichaam daarom wel behoefte hebben aan extra magnesium. Magnesium draagt namelijk bij aan het herstellen van je lichaam na het sporten en het zorgt ervoor dat je minder gespannen bent en gewoon goed kunt slapen.Daarnaast zorgt magnesium er ook voor dat je sterker wordt. Voldoende magnesium zorgt er namelijk voor dat de spiergroei gewoon door kan gaan. Je voelt je ook krachtiger en energieker.

 

Magnesium krijg je binnen door je voeding. Maar je kan het magnesium in je lichaam ook op een andere manier aanvullen. Bijvoorbeeld door een magnesium bad of het aanbrengen van een olie of gel. Dat kan vooral voor sporters ideaal zijn, omdat je het dan precies kan aanbrengen op de plek waar het nodig is. Speciaal voor sporters heeft Zechsall daarom een sportpakket ontwikkeld. Hierin vind je flakes die je kunt gebruiken voor in bad en er is ook een magnesium gel beschikbaar. En ik mocht deze super combi testen!

 

Zechsallsport flakes en gel

De flakes en gel zijn verrijkt met OptiMSM® voor snel herstel na sport en inspanning. De flakes zijn verpakt in een donkerblauwe hersluitbare zak. Hierin voldoende voor 8 keer een voetenbad of 2 x keer een ligbad. Maar ik moet je bekennen dat ik er vaker mee heb gedaan. Ik vind het namelijk een beetje zonde om zoveel in een keer te gebruiken en ik ben van mening dat het ook prima heeft gewerkt, maar daar kom ik zo op.

Volgens Zechsall doen de flakes het volgende:

* het ontspant, verwijdert melkzuur uit de spieren en bevordert het herstel
* regelmatig gebruik zorgt voor sterke spieren en soepele gewrichten
* voorkomt kramp

Dat wil ik graag ervaren!

Hoe gebruik je de flakes?

Het gebruik van de flakes werkt heel simpel. Ik heb ze eigenlijk alleen in mijn ligbad gebruikt. Omdat ik een warm bad sowieso erg fijn vind na het sporten. Helemaal nu het buiten kouder wordt! Het werkt als volgt. Je strooit wat van de flakes als bodempje in je bad. Daar doe je vervolgens wat van het MSM poeder bij en dan kun je lekker gaan ontspannen. De flakes hebben geen geur, dus als je dat wel wilt kun je nog wat badolie erbij gooien. Dat heb ik soms gedaan.

Volgens de omschrijving worden overigens de volgende hoeveelheden gehanteerd:
Gebruik 2 tot 3 keer per week een voetenbad. Hiervoor heb je 125 gram magnesium flakes nodig en 10 g MSM op ca. 4 liter warm water. Duur: 20 minuten. Na zware inspanning is een ligbad optimaal: neem 500 gram magnesium flakes en 50 gram MSM. Duur: 30 to 45 minuten.

Als ik in bad ga zet ik geen timer. Ik wil dan echt ontspannen. Dus ik heb, denk ik, vaak wel langer dan 45 minuten in bad gezeten. Ik heb een paar keer een magnesium bad genomen toen ik enorme last had van mijn rug. En ik moet zeggen: ik was er best snel vanaf! Sneller dan normaal (ik heb vaak last van mijn rug). Voor mij werken de flakes dus wel.

Zechsall gel

De magnesium gel van Zechsall gebruik je vanzelfsprekend op de plekken waar je het nodig vindt. De gel is volgens Zechsall zuiver en krachtig. Het komt rechtstreeks uit de zuiverste bron ter wereld en heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Het mooie van de gel vind ik dat je het precies op de plek kan gebruiken waar je het nodig vindt. In mijn geval is dat dus mijn knie. Ik heb gelezen dat magnesium kan bijdragen aan een sneller herstel na een blessure. Dus het kwam mooi van pas dat ik dit product mocht gaan testen.

Volgens Zechsall dien de je gel als volgt te gebruiken:

Gebruik na (of tijdens) het sporten zo veel gel als gewenst op de te behandelen spieren en gewrichten. Bij blessures dagelijks meermaals herhalen of voor een pakking gebruiken. Bij dit laatste het lichaamsdeel warm houden en de gel minimaal 15 minuten laten intrekken. De gel is ook je eerste hulp bij kramp. Het werkt direct!

In juli heb ik mijn knie verdraaid. Ondanks dat ik genoeg heb gerust, ging ik er tijdens het sporten (tennis, paardrijden) toch nog regelmatig doorheen. De laatste keer, in september, best wel flink en ik had weer veel vocht in mijn knie. Toen ben ik een maand lang elke dag de gel op mijn knie gaan aanbrengen. Ik merkte dat ik minder last kreeg van mijn knie en het vocht leek ook te verdwijnen. Het klinkt misschien als een sprookje, maar het werkte echt! Het is nu november en ik heb niet, of nauwelijks, last van mijn knie en kan gewoon weer tennissen. Zo fijn!

Conclusie

Deze producten van Zechsall zijn echt ideaal voor een sporter. Of je nu wel of geen last hebt van blessures: de producten dragen echt bij aan je herstel. Ze werken, punt. Ik ben er blij mee en ik voel me weer een stuk energieker en fitter. Ook heb ik geen of nauwelijks nog pijn. Als ik een minpuntje moet noemen dan is het dat bij dagelijks gebruik de producten wel snel op gaan.

Samenvatting:

Product: Magnesium flakes en gel
Merk: Zechsall
Verkrijgbaar: Zechsall webshop 
Prijs: € 29,75 voor deze combinatie
Cijfer: 9

*Ik heb deze producten ontvangen voor een review

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*