13 augustus

Edelstenen

Persoonlijk , , , , , , , , , , ,

Stiekem ben ik best spiritueel. Ik ben verder niet gelovig ofzo en ben ook niet gedoopt, maar ik geloof wel dat er bepaalde krachten zijn in het universum die op ons van toepassing zijn. Nu ik the Secret aan het lezen ben, raak ik daar steeds meer van overtuigd.

Edelstenen bestaan al jaren lang en aan edelstenen worden ook bepaalde krachten toebedeeld. Ik geloof daar ook heilig in en heb dan ook diverse edelstenen in ons huis op diverse plaatsen liggen. Een aantal zijn mijn favoriet, ik zal ze in het kort even omschrijven.

Rozenkwarts (of Rozekwarts beide namen worden gebruikt)

Deze edelsteen is denk ik mijn favoriet. Als eerste al vanwege de kleur: de steen is mooi licht roze van kleur. Rozenkwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Het helpt je om jezelf te accepteren zoals je bent, zodat je daardoor ook meer liefde van anderen aantrekt. Als je rozenkwarts in je huiskamer of een andere kamer legt, heeft het een rustgevend en harmoniserend effect op de sfeer.

Bergkristal

Bergkristal is helder/doorzichtig van kleur. Ik vind bergkristal er ook erg mooi uitzien. Bergkristal heb ik in huis liggen omdat het de werking van andere edelstenen kan versterken. Bergkristal is de meest neutrale edelsteen die bestaat.

Amethist (of Amethyst)

Amethist is paars van kleur. Deze steen werkt beschermend en zuiverend. Het zorgt ervoor dat je helder inzicht krijgt in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor zal je verkeerde keuzes herkennen en minder snel maken. Het versterkt het concentratievermogen. Daarom heb ik thuis ook Amethist in ons kantoor liggen.

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn beschermd tegen negatieve energie zoals computerstraling, elektromagnetische straling, stress en spanningen. Thuis heb ik een stukje zwarte toermalijn bij mijn beeldscherm liggen. Ik merk dat het werkt, want ik krijg minder snel hoofdpijn als ik lang achter mijn PC heb gezeten.

Onyx

Van Onyx draag ik een armbandje. Onyx kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.

Citrien

De Citrien edelsteen is geel van kleur. Het is een zonnige en verwarmende steen die het zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit en zelfverwezenlijking bevorderd. Omdat mijn zelfvertrouwen wel wat omhoog kan, heb ik ook op diverse plaatsen in huis Citrien stenen neergelegd.

Opaal

Opaal kan verschillende kleuren hebben: wit, zwart, roze, oranje en sterk iriserend. Opaal is een beschermende en activerende steen en het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en het stimuleert de waardering voor mooie dingen.

Sieraden met edelstenen

De werking van edelstenen is extra goed wanneer je ze dicht bij je draagt. In een zakje in je broekzak of bijvoorbeeld verwerkt in een sieraad. Dit kan op verschillende manieren, in een armband bijvoorbeeld of in een ketting. Het kan zelfs in een piercing verwerkt zijn!

Omdat ik een navelpiercing heb, leek het mij leuk om een piercing met edelsteen te gaan dragen. Piercings verwissel ik niet vaak en op die manier draag ik altijd een edelsteen bij me. Ik heb een piercing besteld met rozenkwarts en eentje met opaal.

Wat vinden jullie eigenlijk van edelstenen. Geloven jullie in de werking ervan? Hebben jullie ook sieraden met edelstenen?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*