3 maart

Happy Earth natuurlijke deodorant

Review , , , , , , , , ,

Al een lange tijd probeer ik bewustere keuzes te maken op het gebied van beauty producten. Of het nu gaat om een SLS vrije shampoo of een plastic vrije gezichtsreiniger: ik probeer mijn steentje bij te dragen. Waar dat heel goed bij lukt is het kiezen van een deodorant. Ik wil namelijk alleen nog maar natuurlijke deodorant gebruiken. Gelukkig kan ik met Happy Earth kiezen uit verschillende deodorant soorten in lekkere geuren.

Een natuurlijke deodorant bevat geen aluminium chloorhydraat en parabenen. En dat is maar goed ook, want die ingrediënten blokkeren de huidklieren van je oksels en tasten de flora onder je oksels aan. Aluminium chloorhydraat kan op lange termijn ook schadelijke effecten hebben. Kortom: dat wil je niet.

Happy Earth heeft een uitgebreid assortiment aan 100% natuurlijke en 100% effectieve producten waar jouw huid en de aarde blijf van worden. Van deodorant tot handzeep tot heerlijk geurende douchegels: de producten zijn vrij van chemicaliën en andere nare ingrediënten en bevatten uitsluitend natuurlijke, vegan ingrediënten.

Het kiezen voor een duurzame deodorant is dankzij Happy Earth dus een stuk makkelijker worden. Daarnaast hebben zij verschillende deo’s in het assortiment. Ik laat er drie aan jullie zien.

Happy Earth Deodorant Crystal Stick Unscented 

Ik begin met de Happy Earth Deodorant Crystal Stick Unscented. Dit is een geurloze en hypoallergene deodorant die langdurig effectief beschermt tegen lichaamsgeur.

De verpakking is gemaakt van kurk, een duurzaam materiaal. De deodorant zelf is gemaakt van mineralen zouten.

Deze deodorant breng je aan door de stick vochtig te maken en hem vervolgens onder je oksels aan te brengen.

De deodorant laat een microscopisch laagje van minerale zouten achter op de huid. Deze doden de bacteriën, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Hierdoor blijf je de hele dag fris ruiken. 

Ik vind deze deodorant fijn in gebruik en voel me de hele dag fris als ik deze gebruikt heb. Zelfs na een sportsessie. De Deodorant Crystal Stick kost €8,49.

Happy Earth Deodorant Spray Cucumber Matcha 

De volgende deodorant is de Happy Earth Deodorant Spray Cucumber Matcha. Dit is een deodorant is sprayvorm. Ook heeft deze deodorant een frisse komkommergeur met matcha erdoorheen.

Deze deodorant breng je aan door op het pompje van de flacon te drukken en onder je oksels te sprayen. Mijn ervaring is dat je hiermee al snel iets teveel sprayt. De geur van deze deodorant vind ik lekker fris.

De frisse komkommergeur vind ik fijn en het sprayen (als je de verhouding weet) vind ik ook prima. Maar deze deodorant beschermd me helaas minder goed tegen zweetgeur. Dus voor mij werkt deze niet zo goed. Deodorant Spray Cucumber Matcha kost ook €8,49.

Happy Earth Deodorant Balm Lavender

Happy Earth Deodorant Balm Lavender is voor mij een nieuw product. Ik heb nog nooit een deodorant in deze vorm gebruikt.

De deodorant zit verpakt in een rond doosje en lijkt op een lipbalm vind ik. Het is wit van kleur en heeft een heerlijke lavendel geur. Ik ben gek op die geur.

Deze deodorant breng je aan door een dun laagje, zo groot als een erwt uit te smeren onder je oksel. Je ruikt dan de frisse lavendelgeur en de deodorant houdt je oksels de hele dag droog.

Vooraf was ik bang dat de deodorant vettige vlekken onder mijn oksels zou geven op mijn kleding, maar dat is niet zo. Mijn oksels blijven de hele dag droog en ik voel me fris. Ik vind deze deodorant ook fijn in gebruik. De deodorant balm kost €6,99.

Nog meer moois van Happy Earth

Maar Happy Earth heeft meer. Stiekem konden jullie dat op de hoofdfoto van dit artikel al zien. Happy Earth heeft nog meer producten waar de aarde en waar wij blij van worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een douchegel.

Happy Earth Douche gel Cedar Lime

De Happy Earth Douche gel Cedar Lime is ook gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en dus heel fijn voor jouw huid en voor de natuur. De douchegel die ik heb ontvangen heeft de geur Cedar Lime. Een verrukkelijke geur vermengd met een vleugje vrolijkheid: biologisch afbreekbare en plantaardige formule met botanische extracten en essentiële oliën.

Ook goed om te weten: in deze douchegel zit geen SLS/SLES, parabenen, kleurstoffen of andere nare toevoegingen. En de fles is gemaakt van gerecycled plastic.

Ik vind de Cedar Lime heel kruidig ruiken en dat geeft me wel een schoon gevoel. Het feit dat er geen vervelende ingrediënten in deze douchegel zitten, maakt dat ik hem ook met een gerust hart bij mijn dochters durf te gebruiken. Happy Earth Douche gel Cedar Lime kost €4,99.

Happy Earth Handzeep Unscented

Sinds de coronacrisis zijn we natuurlijk met zijn allen nog meer onze handen gaan wassen dan we al deden. Daarom heeft Happy Earth ook een lijn met handzeep. Ik heb de Happy Earth Handzeep Unscented variant.

Deze handzeep  is 100% natuurlijk, 100% effectief en bevat 0% chemicaliën. Ook deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. De fles heeft een handig pompsysteem waarmee je gemakkelijk de juiste hoeveelheid zeep op je handen krijgt.

De zeep geeft mijn handen een schoon gevoel nadat ik de zeep heb gebruikt. Wel vind ik het wennen dat de zeep geurloos is. Ik ben toch gewend aan een handzeep met geur merk ik. Happy Earth Handzeep Unscented kost €3,99.

Conclusie

De producten van Happy Earth zijn fijn in gebruik en het feit dat er bij de productie zo is nagedacht over de keuze voor ingrediënten vind ik fijn. De deodorant balm was voor mij een ontdekking en ik vind de geur van die deodorant ook erg lekker. Dat is denk ik mijn favorieten product. Kende jij de producten van Happy Earth al?

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*