25 augustus

Trouwen: een eigen huisstijl

Trouwen , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het is alweer bijna een maand geleden dat mijn lieve Rick en ik getrouwd zijn. De tijd gaat zo ontzettend snel! Een blog over onze trouwdag volgt nog, maar ik kan nu alvast vertellen dat wij echt de dag van onze dromen hebben beleeft. Het voelt ook zo onwerkelijk hoe perfect alles was. Maar daar kom ik nog op terug.

In de voorbereiding naar onze bruiloft toe, gingen we bedenken hoe alles eruit moest komen te zien. Dit begon al met onze Save the Date kaart. Rick is webdesigner van beroep en ontwerpt ook vaak logo’s en huisstijlen voor bedrijven. Daarom stond het vooraf al voor ons vast dat Rick de Save The Date kaart en alle andere kaarten zou ontwerpen.

Save the date

IMG_5282

Zoals ik al eerder heb laten zien is onze Save the Date een bierviltje geworden. Dit werd echt super leuk door iedereen ontvangen. Ik vond het zelf ook erg origineel als ik dat mag zeggen :). Eigenlijk is met deze Save the date onze “huisstijl” begonnen. De kleur en het ontwerp van de Save the date sprak ons zo aan dat we besloten dit verder door te voeren.

Themakleur

De kleur van onze Save the date was een beetje mintgroen/vintage blue. Het leek ons leuk dit verder in de bruiloft ook door te voeren. Daarom kocht ik slingers, pompoms en linten in deze kleur.

Trouwkaart

Na de Save the date is het de beurt aan de trouwkaart. Ook deze is ontworpen door Rick. Het is een drieluik geworden. De kleur is wederom mintgroen/vintage blue en er zijn twee foto’s van ons in verwerkt die we tijdens een Loveshoot bij een fotograaf hebben laten maken. Zoals jullie kunnen zien komt de stijl en het ontwerp van onze Save the date ook terug op onze trouwkaart. Net als de Eiffeltoren die toch een beetje symbool is geworden voor ons huwelijk. Daar is het immers allemaal begonnen.

Menukaart

Toen we met onze trouwlocatie om de tafel gingen om ons menu te bespreken, kwamen we tot de conclusie dat het wel leuk zou zijn als we ook onze menukaart in onze eigen “huisstijl” zouden ontwerpen. Weer een klus erbij voor mijn lieverd! 🙂 Dus zo gezegd en zo gedaan. Ook onze menukaart ontwierpen we zelf. Dezelfde stijl kwam naar voren en ook de Eiffeltoren kwam erop terug. Deze was als extraatje ook nog met een mintgroen lint aan de kaart vastgeknoopt. Op de kaart stonden de menukeuzes van Rick en mij vermeld. Dit leek ons wel leuk en net even wat persoonlijker.

Bedankjes

Onze bedankjes kunnen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken! Zoals ik al eerder aan jullie heb laten zien, hebben wij al onze gasten een Eiffeltoren als bedankje meegegeven. Hierop stond een visitekaartje die wij zelf hebben ontworpen. Wederom helemaal in onze eigen huisstijl en kleur. Ook kwam op het kaartje weer “onze” Eiffeltoren terug.

Fotosnap

Maar, zoals ik ook eerder al vertelde: onze gasten kregen niet alleen het Eifeltorentje. Ook hadden wij een photobooth in de vorm van Fotosnap gehuurd. Hier konden alle gasten op de foto. Er werden dan twee strips met foto’s geprint. Eentje voor in ons gastenboek en eentje voor de gasten zelf. De strips waren ook helemaal ontworpen in onze huisstijl. De kleur kwam terug en ook de Eiffeltoren als je goed kijkt ;-).

Al met al hebben wij zo dus mooi onze eigen Trouw-huisstijl ontwikkeld. En daar ben ik onwijs blij mee, want dit maakt het allemaal mooi een geheel en helemaal naar ons zin. Ik heb er ook veel complimenten over ontvangen. Iedereen vond dat wij het zo goed doordacht hebben. Het leek mij leuk om dit met jullie te delen zodat ik wellicht andere bruiden hiermee kan inspireren.

Als er al getrouwde dames hier zijn: hadden jullie ook een eigen huisstijl? Zo ja, vertel dan in de comments hoe jullie dit hebben doorgevoerd. Ik ben erg benieuwd!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*