9 november

Marc Jacobs Decadence

Review , , , , , , , , , , , , ,

De geuren van Marc Jacobs zijn elke keer weer een aanrader. Van een heerlijke bloemengeur zoals Daisy tot een heerlijke zoete geur als Honey. Keer op keer zijn het weer toppers. Van flacon tot geur, alles past bij elkaar tot in de puntjes.

Decandence is echter anders dan haar voorgangers. Daar waar Daisy, Dot en Honey vooral lieflijk waren, is Decadence echt stoer. Een geur met uitstraling, een geur die gedurfd is. En dat komt naar voren in de verpakking. Adriana Lima is het model van deze geur en ze weet als geen ander de sfeer van de geur over te brengen.

De verpakking

Laten we daarmee beginnen. Het doosje van de geur is al om over te spreken. Het voelt aan als fluweel en ziet er ook zo uit. Het doosje is donkergroen met op de voorkant in het goud Marc Jacobs Decadence.

Dan de flacon. Alleen al vanwege de flacon wil je deze geur op je makeuptafel hebben staan vind ik. Deze flacon is zo bijzonder. In het doosje zit de dop apart verpakt en na het uitpakken is direct duidelijk waarom. De dop ziet eruit alsof deze bezet is met slangenleer. Aan de dop zit een gouden ketting met hieraan een zwarte kwast.

De sprayflacon is donkergroen. Dit geeft me een mysterieus gevoel. Als je de dop op de sprayflacon zet, ziet het eruit als een soort handtas. Hierop is het ontwerp van de flacon ook geïnspireerd. Je snapt als je dit ziet ook direct waarom de geur Decadence heet. Het flesje ziet er al decadent uit.

De geur

Maar als je een nieuw parfum koopt is de geur ervan natuurlijk het aller belangrijkste. Je wilt natuurlijk niet rondlopen met een geur die stinkt toch?

Decadence is opgebouwd uit de volgende geurnoten:

Top: Italiaanse pruim, Iris, Safraan

Hart: Bulgaarse roos, Jasmijn sambac, Iriswortel

Basis: vloeibaar amber, vettiger, papyrushout

Aan de geurnoten kun je al zien dat dit een zwaardere geur is. Perfect voor de seizoenen herfst en winter. Een gedurfde geur waar je van moet houden.

Als ik de geur bij mijzelf aanbreng valt me gelijk op dat deze geur niet te vergelijken is met wat ik normaal draag. Ik kies meestal voor de lichte, zoete, frisse geuren. Geuren die eigenlijk meer bedoeld zijn voor de lente/zomer. Maar toch vind ik deze geur niet on aangenaam. Het vloeibaar amber herken ik duidelijk. De overige ingrediënten kan ik niet zo goed plaatsen.

Omdat het een eau de parfum is, kun je er vanuit gaan dat de geur lang blijft hangen. En dat is ook zo. Als ik de geur opspuit voordat ik naar een feestje ga ruik ik hem aan het einde van de avond nog. Wel is er een verandering in de overheersende geurnoten te bespeuren. Ik ruik later op de avond meer Jasmijn.

Prijzen

Eau de parfum 30ml Є 60,-

Eau de parfum 50ml Є 85,55

Eau de parfum 100ml Є 115,55

Conclusie

Marc Jacobs kan met Decadence een nieuwe topper aan zijn lijst toevoegen denk ik. Al is het wel een minder toegankelijke geur dan Daisy en Honey. Vanwege de zware geurnoten. Je moet hier echt van houden en het is gedurfd. De flacon is prachtig en een pareltje om toe te mogen voegen aan je collectie.

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*