10 november

Trouwen noodtas

Trouwen , , , , , , , , ,

Op 10 juli 2015 was zoals jullie weten mijn grote dag. Maanden leefde ik er naartoe en ik was dan ook druk met het voorbereiden. In een trouwblad las ik over een noodtas en ik besloot direct dat dit erg handig was op bij me te hebben op de trouwdag.

 

In een noodtas op je trouwen stop je allemaal spulletjes die je (in geval van nood) kunt gebruiken. Het gaat om kleine dingetjes die niet zwaar zijn en die gemakkelijk allemaal bij elkaar in een tas passen. Deze tas geef je aan je ceremoniemeester of je legt hem ergens neer op een plek bij je trouwlocatie. Zo heb je al deze noodspulletjes bij de hand.

Ik kocht een witte tas waar in het zwart “bride” op stond. Dit werd onze noodtas. Op bovenstaande foto zie je links een van onze ceremoniemeesters lopen met de tas terwijl ik in het midden van de foto in de boot probeer te stappen. 🙂 De inhoud van mijn noodtas was als volgt:

 

Mini deodorant

Op je bruiloft ben je nerveus, dus dan kun je net even wat meer transpireren dan normaal. Daarom is het wel zo prettig als je een deodorant bij de hand hebt. In mijn tas stopte ik een mini versie van mijn deo en een mini de deo van Rick.

 

Pleisters

Voor het geval dat stopte ik wat pleisters in mijn tas. Zowel blaarpleisters als gewone pleisters. Ik heb ze gelukkig niet nodig gehad. Ik kocht een super leuk doosje met pleisters bij de Hema in een handig formaat. Perfect voor in de noodtas.

Schuifspeldjes

Schuifspeldjes zijn handig voor als je kapsel een beetje uitzakt. Ik heb ze overigens niet nodig gehad.

 

Lipgloss

De lipgloss die Roberto ’s ochtends bij mij had aangebracht heb ik in mijn tas gestopt. Zo kon ik mijn lipgloss gedurende de dag mooi bijwerken.

 

Zakdoekjes

Emotionele moment zijn er altijd op een bruiloft. En ik ben echt een tuttebel dus ik huil snel. Zakdoekjes waren dus geen overbodige luxe haha.

 

Slippers

Ondanks dat de hak van mijn bruidsschoenen niet hoog was, had ik toch ook slippers bij me. Ik weet dat ik snel last van mijn voeten krijg en ik vond het prettig om tijdens het feest lekker op mijn slippertjes te kunnen dansen.

 

Paracetamol

Hoofdpijn op je trouwdag, dat wil je niet! Maar door alle spanning kan het zo gebeuren. Daarom pakte ik ook paracetamol in. Uiteindelijk heb ik het zelf niet nodig gehad en Rick ook niet. Mijn vader echter wel, dus die was blij met mijn noodtas :).

 

Naaisetje + veiligheidsspeldjes

Een naaisetje moet je echt in je tas stoppen. Hema heeft nu hele handige doosjes hiervoor en daar zit zelfs een mini schaar in. Super handig! Er kan een knoop van het overhemd van je man afvallen of er moet misschien iets worden gerepareerd aan jouw jurk. Dat laatste was bij mij het geval. Er was iemand op mijn jurk gaan staan en toen scheurde er een stukje los :(. Gelukkig viel de schade erg mee en kon het worden hersteld!

 

Mintjes

Je wil natuurlijk een frisse adem op je bruiloft. Iedereen wil je natuurlijk feliciteren dus dan gaan ze ook zoenen. (ja reken er maar op dat je veel gezoend gaat worden). Mintjes zoals Smint of iets dergelijks zijn dan geen overbodige luxe. Kauwgom zou ik niet doen. Een herkauwende bruid ziet er niet charmant uit.

 

Liga of biscuitjes

Je bent op je bruiloft de hele dag heel druk. En afgezien van je ontbijt en de bruidstaart eet je waarschijnlijk tot aan het diner niet veel. Om ervoor te zorgen dat je niet van je stokje gaat is het handig om wat koekjes in je tas te doen. Ik kocht een doos met Belvita Breakfast koekjes en ik was er maar wat blij mee dat ik deze bij me had. En Rick trouwens ook.

 

Water

Ook al is naar de WC gaan in je trouwjurk niet zo makkelijk: zorg dat je genoeg drinkt! Echt waar, je wil niet flauwvallen omdat je te weinig vocht binnen hebt gekregen. Je kan dan trouwens ook hoofdpijn krijgen. Ik had een sixpack flesjes water gekocht en liet er steeds 2 in de noodtas stoppen. Rick en ik waren hier heel blij mee!

 

Haarborstel + spiegeltje

Als je haar door de wind in de klit is gegaan, of als er iets moet worden bijgewerkt is een borstel erg handig. Een spiegeltje trouwens ook. Ik had een opvouwbare miniborstel waar ook een spiegeltje in zit.

Zonnebrand

Een miniflesje zonnebrandcrème neemt niet veel ruimte in maar kan zo van pas komen. Als je trouwt op een mega zonnige dag kan je tijdens het nemen van de foto’s makkelijk verbranden. Met dit miniflesje bij de hand voorkom je dat.

 

Verfrissingsdoekjes

Deze doekjes zijn ideaal. Je kan er jezelf mee opfrissen maar ook makkelijk en snel een vlekje uit je jurk wegpoetsen. Super!

 

Mini haarlak + wax

Soms kan het zo zijn dat jouw kapsel of dat van je man moet worden bijgewerkt. Een minibusje haarlak en een mini wax komt dan heel goed van pas!

 

Parfum

Voor mijn trouwen had ik een speciale geur aangeschaft (Chanel Chance eau tendre). Omdat ik deze ook op het feest nog wilde ruiken had ik een tasverstuiver met deze geur meegenomen.

Dit is wat ik bij me had in de noodtas. Ik hoop dat ik andere bruiden die gaan trouwen hiermee kan helpen. Pak dit lijstje erbij en het is een makkie om je tas te vullen. Alvast een hele fijne trouwdag toegewenst!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*