5 november

Mijn haarverzorgingsroutine 2015

Beautyglow , , , , , , , , , , ,

Als er iets is waar ik altijd veel complimenten over krijg, dan is het wel mijn haar. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik zelf ook best wel trots ben op mijn haar. Mijn haar is dik, het heeft een bijzondere kleur en het glanst ook mooi. Ik verzorg mijn haar dan ook graag goed. Ik heb al eens eerder een artikel geschreven waarin ik vertelde hoe ik mijn haar verzorg. Maar dit jaar ben ik weer wat geswitcht van producten dus het werd wel weer eens tijd voor een update! Ik ga jullie vertellen hoe ik tegenwoordig mijn haar verzorg.

 

SLS vrije shampoo

Ik kan hier niet genoeg op hameren. De kwaliteit van mijn haar is zo verbeterd sinds ik ben overgestapt naar shampoo’s zonder SLS. Eerst gebruikte ik Yes to carrots of Yes to tomatoes en deze zijn echt super fijn in gebruik. Voor mijn bruiloft wilde ik mijn haar echter nog beter verzorgen en ook met olie voeden. Daarom stapte ik over naar de shampoo van Moroccanoil. Ik heb in de zomer de extra volume variant gebruikt. Maar omdat mijn kapster zei dat de punten van mijn haar een beetje droog worden, ben ik nu over gestapt naar de hydration variant. Deze is ook heel erg fijn in gebruik.

 

Ik was mijn haar trouwens niet vaak: maar twee keer in de week. Hierdoor laat ik mijn hoofdhuid zoveel mogelijk met rust en de talgproductie gaat hierdoor ook niet “ineens” omhoog. Wel zo prettig.

 

Haarmasker

Qua haarmasker zweer ik nog steeds bij het moroccanoil weightless hydration mask. Dit masker maakt mijn haar zo ontzettend zacht en gevoed zonder het te verzwaren. Daarnaast krijgt mijn haar ook de heerlijke Moroccanoil geur. Ik ben er een beetje aan verslaafd denk ik.

 

Knippen

Om je haar gezond te houden moet je het ook regelmatig laten bijknippen. Ja, ook als je het lang laat groeien. Ik ga eens in de 12 weken naar de kapper en laat dan alleen de puntjes knippen. Door de puntjes te laten knippen verwijder je gespleten haarpunten en kan je haar weer voldoende zuurstof opnemen. Ik ga overigens altijd naar dezelfde kapper. Ik laat niemand zomaar aan mijn haar zitten! haha.

 

Zo min mogelijk föhnen

Als ik mijn haar was, dan laat ik het natuurlijk opdrogen. Meestal was ik ’s avonds mijn haar, als ik niet direct weg hoef. Dan kan ik gewoon net zo lang met nat haar rondlopen totdat het natuurlijk is opgedroogd. Als het dan een keertje voorkomt dat ik mijn haar föhn, dan doe ik er altijd een hitte beschermend product in. Hiermee voorkom ik dat mijn haar droog wordt.

 

Bescherm de puntjes

Omdat mijn kapster aangaf dat mijn puntjes de neiging hebben om droog te worden probeer ik ze extra te beschermen. Ook om zo lang mogelijk uit te stellen dat ze gaan splijten. Daarom doe ik als mijn haar nat is een beschermend product in de puntjes. Eerst gebruikte ik BioSilk, maar nu gebruik ik Sebastian Potion 9.

 

Vitamine B complex

Je haar verzorgen doe je niet alleen aan de buitenkant. Ook de binnenkant is belangrijk. Vitamine B staat erom bekend een positieve invloed te hebben op huid, haar en nagels. Ik slik dagelijks een tabletje Vitamine B complex en merk in ieder geval aan mijn nagels dat ze sneller groeien. Ik ga er dan ook vanuit dat dit effect doorzet naar mijn haar.

Borstel van echt haar

Borstels op basis van echt haar zorgen ervoor dat de natuurlijke olie van je hoofdhuid beter over je haar wordt verdeeld. Daarnaast verwijderen ze op een veel zachtere manier de klitten uit je haar. Al voor mijn trouwen ben ik begonnen met het gebruik van een borstel van echt varkenshaar: de Moroccanoil Boar Classic Brush. Een erg fijne borsten in een fijn formaat waarmee ik mijn dikke haar gewoon goed kan uitborstelen.

 

Elastiekjes zonder ijzer

De ijzeren sluitingen die aan haarelastiekjes zitten kunnen je haar beschadigen en afbreken. Daarom gebruik ik alleen nog elastiekjes zonder ijzer als ik mijn haar in een staart doe.

Dit zijn de dingen die ik op dit moment doe en gebruik om mijn haar in topconditie te houden. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en dat jullie het leuk vonden om te lezen.

 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*