1 november

Oma’s armband met opa’s handschrift

Persoonlijk , , , , , , , , , , , , , ,

Sieraden zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook heel persoonlijk zijn. De keuze voor een bepaald sieraad kan iets zeggen over de persoon die het draagt. Ik houd van mooie sieraden, maar ik vind ze nog mooier als ze een belangrijke betekenis hebben, zoals bijvoorbeeld een trouwring. Onlangs kreeg ik van mijn oma haar gouden schakelarmband, een prachtige armband die zij zelf niet meer draagt en ze wilde hem graag aan mij geven. Een heel mooi gebaar.

Dat de armband van mijn oma is geweest maakt hem al heel mooi en bijzonder vind ik. Aan de gouden armband hingen gouden bedels: een met mijn naam, een met mijn neefje zijn naam en een bedel met de naam van mijn opa, Bram. Er hing ook een bedel aan met de naam van mijn broertje, maar die is mijn oma helaas verloren.

De bedel met de naam van mijn opa had mijn oma ook van mijn opa gekregen.

Mijn oma heeft mij de armband gegeven om dat ze graag wilt dat ik hem ga dragen. Daarom heb ik besloten om de armband aan te passen naar mijn wensen en nog persoonlijker te maken.

Op 1 januari 2012 is mijn opa overleden. Ik mis hem nog steeds heel erg, daarom wilde ik graag iets persoonlijks van mijn opa aan de armband toevoegen.

Toen mijn opa overleed, wist ik nog niet dat het mogelijk was om iemands vingerafdruk aan een sieraad te laten toevoegen. Ik heb dus nooit een vingerafdruk van mijn opa laten maken. Iets waar ik nog steeds veel spijt van heb. Maar wat ik nog wel heb zijn alle kaarten die mijn opa aan mij schreef voor mijn verjaardag. Ik heb dus wel zijn handschrift en ik besloot dat ik daar iets mee wilde doen.

Bij de juwelier hier in de stad heb ik mijn idee uitgelegd en de armband laten aanpassen. De bedel waar oorspronkelijk mijn naam op stond, heb ik de naam van mijn oudste dochter Liz op laten zetten. De bedel van mijn neefje heb ik laten vervangen voor een bedel van een meisje met de naam van mijn jongste dochter: Fay. En dan de bedel van mijn opa.

Op de bedel met mijn opa zijn naam heb ik aan de achterkant het woord ‘opa’ in het handschrift van mijn opa laten graveren. Dit heb ik laten kopiëren van een verjaardagskaart die mijn opa ooit voor mij schreef.

Ik ben echt zo ontzettend blij met het resultaat. Op deze manier heb ik iets heel persoonlijks van mijn op altijd bij me.

Door het handschrift van mijn opa toe te voegen aan de armband van mijn oma heb ik er nu een heel persoonlijk en dierbaar sieraad bij.

Ik ben zo ontzettend blij met dit resultaat. Voor mijn verjaardag wil ik er graag een bedel aan toevoegen met de naam van mijn oma en dan ook op de achterkant van die bedel het woord ‘oma’ in haar handschrift laten graveren.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*