10 september

Onze trouwdag

Trouwen , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het is al weer zo lang geleden en de tijd gaat ook super snel. Maar op vrijdag 10 juli 2015 is een lang gekoesterde droom van mij dan eindelijk uitgekomen. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven. Inmiddels zijn we alweer twee maanden getrouwd. Het klinkt bijna onwerkelijk. Omdat ik weet hoe erg jullie altijd met mij meeleven, leek het me leuk om aan jullie te vertellen hoe mijn dag eruit heeft gezien.

 

Donderdag 9 juli, the day before

Voor mij begon mijn bruiloft eigenlijk donderdag al. (als ik heel eerlijk ben begon hij al vanaf het aanzoek, want vanaf dat moment was ik al helemaal met alles bezig) Donderdag zou ik namelijk bij mijn ouders gaan slapen. Een traditie die ik erg mooi vond en dus niet wilde verbreken. Ik had ’s middags al met mijn moeder en mijn oma afgesproken om onze nagels mooi te laten maken. Aangezien waarschijnlijk veel mensen mijn ring zouden gaan bekijken, wilde ik mijn handen er tiptop in orde uit laten zien.

We gingen naar de Essie nailbar in V&D in Leiden. Ik koos voor een mooie, subtiele roze kleur die mijn nagels er natuurlijk, maar toch net even mooier, uit laten zien. Mijn oma en moeder daarentegen konden lekker kiezen voor een mooi zomers kleurtje.

Nadat mijn nagels waren gedaan gingen we lunchen bij de locatie waar ik morgen mijn trouwfeest zou gaan geven. Dit leek ons wel leuk. Ik genoot van een heerlijk broodje carpaccio en was eigenlijk erg relaxt.

 

’s avonds, bij mijn ouders thuis heb ik met mijn moeder bruidstranen gedronken. Dit is een mierzoete likeur die lijkt op goldstrike en ook een beetje zo smaakt. Gelukkig zit er wel minder alcohol in ;-).

Om 20.30 uur moest ik mijn haren gewassen hebben. Mijn kapster zou dan namelijk langskomen om papillotten in mijn haar te draaien. Op die manier zou de krul steviger in mijn haar blijven zitten en kan ik er op mijn trouwdag de hele dag plezier van hebben. Krullen met een krultang op de dag zelf zakken bij mij namelijk erg snel uit.

Na nog even met mijn ouders televisie te hebben gekeken was het dan toch echt tijd voor mij om te gaan slapen. Ik wilde er natuurlijk wel uitgerust uitzien op mijn grote dag.

 

Vrijdag 10 juli, the BIG day!

Omg, vandaag was het dan eindelijk zover! Mijn trouwdag! Om 9.00 uur zou mijn visagist, Roberto Dresia, bij mij op de stoep staan dus ik moest wel redelijk op tijd opstaan. Dat lukte wel dankzij mijn lieve ouders. Met het nummer “dochters” van Marco Borsato maakte ze mij om kwart over 7 op vrijdagmorgen wakker, lief he :).

 

Mijn moeder had van de zenuwen weinig geslapen, maar ik had eigenlijk wel goed geslapen en ik voelde me ook relaxt. Na lekker te hebben ontbeten ging ik dan ook douchen. Ik had speciaal voor mijn bruiloft de geur Chanel Chance eau Tendre gekocht met een bodylotion erbij. Rick vond deze geur namelijk erg lekker bij mij ruiken. Na het douchen deed ik dagcrème op (philosophy renewed hope in a jar) en smeerde ik me in met de bodylotion. Toen was het wachten totdat Roberto er zou zijn.

Om iets over negen stond Roberto op de stoep en werd ik opgemaakt. Voor mijn ooglook maakte hij gebruik van een prachtig palette van Victoria’s Secret. Ik moet nog even navragen welk palette dit was, want ik wil hem nu zelf ook graag hebben. De bronzer die hij bij mij gebruikte was in ieder geval van Bolero. Dat weet ik omdat ik deze mocht houden.

 

Na de make-up werd het tijd om mijn jurk aan te trekken. Een bijzonder moment en hiervoor was ik wel een beetje nerveus. Ik was namelijk bang dat ik dikker was geworden. Dit bleek echter totaal niet het geval te zijn. Mijn jurk zat zelfs minder strak dan tijdens de laatste doorpas. Super fijn! Ik trok inderdaad mijn jurk aan voordat mijn haren waren gedaan. Dit heb ik bewust gedaan, op advies van mijn kapster. Zij gaf namelijk aan dat, als ik eerst mijn haren had laten doen en daarna mijn jurk zou aantrekken, mijn kapsel dan zou pluizen. En dat wilde ik natuurlijk niet.

 

Toen mijn haren bijna klaar waren kwam mijn neef Sander en David aan. Ze hebben een videoproductiebedrijf, Four creating en zij zouden de hele bruiloft voor ons filmen. Sander zette David af bij mij en vertrok toen naar Rick. Ik heb de film nog niet gezien en ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

Mijn fotograaf was inmiddels ook gearriveerd. Uiteindelijk hadden we zelfs twee fotografen. Peter Suijker (de fotograaf) had namelijk een stagiaire meegenomen. Zo hadden we twee fotografen voor de prijs van een!

Ja en toen was het wachten totdat Rick mij zou komen ophalen. Ik had vooraf bedacht dat ik op mijn oude kamer wilde wachten en niet eerder beneden wilde komen totdat Rick mij had gezien. Mijn oude slaapkamer is bij mijn ouders op zolder. Daar is ook een dakterras dus ik kon vanaf het dakterras op de uitkijk staan voor Rick. Een soort Romeo en Juliet momentje.

 

Al onze daggasten zouden verzamelen bij mijn ouders. Om 12.00 uur moesten ze er allemaal zijn. Vanaf het dakterras kon ik ze aan zien komen en ze zagen mij niet. Dat vond ik wel erg leuk!

Om 12.05 uur kwam Rick dan eindelijk aan. In onze trouwauto (een grijze Audi TT cabrio) reed hij de straat in. Ik kon hem dus al zien, wat zag hij er mooi uit! Ik was zo nerveus of hij mijn jurk wel mooi zou vinden.

Maar toen hij boven kwam zei hij gelijk: “je ziet er super mooi uit, wauw!”. Het was heel fijn om even samen zo’n momentje te hebben.

Daarna gingen we naar beneden en konden de daggasten ons bewonderen ;). Voor de deur hebben we nog wat foto’s gemaakt met mijn gezin en van ons samen. Toen was het tijd om naar de trouwlocatie te vertrekken.

Wij trouwden op de Burcht in Leiden. Een buitenlocatie dus. Het weer was echter echt super dus dit was perfect. Toen we aankwamen bij de Burcht zaten de meeste gasten al op hun plek. Dit wilde wij ook graag zo.
We hadden bedacht dat Rick ook op een liedje zijn entree zou maken. Dus toen Rick binnen kwam lopen werd een liedje van Rick Ashley gespeeld. Ik wachtte op dat moment beneden met mijn vader, die mij zou weggeven.

Daarna was het de beurt aan mijn vader en mij om naar boven te lopen. Op het nummer “Love is in your eyes” van Gerard Joling liepen wij de Burcht in. Een super mooi moment was dat. Iedereen ging ook voor ons klappen. Erg bijzonder.

Tijdens de ceremonie zaten wij op een soort verhoging, onder de boom, in het midden van de Burcht. Ik heb toen stiekem een beetje rondgekeken. Wat waren er veel mensen!

De ceremonie was informeel, met veel humor, precies hoe wij het wilde! Op de voorste rijen zaten onze gezinnen. Bij de kant waar mijn ouders, oma, broertje, schoonzus en oudtante zaten was een stoel leeg. Dit was eigenlijk onbewust maar ik vond het erg mooi. Dat was namelijk de stoel waar mijn opa gezeten zou hebben. Op deze manier had ik het gevoel dat hij er toch een beetje bij was.

 

Na de ceremonie liepen we door een haag van onze daggasten die zeepbellen bliezen. Dit geeft een erg mooi effect op de foto’s.

Onderaan de burcht is een restaurant: Koetshuis de Burcht. Daar hebben we verder alles gevierd: de receptie, het diner en het feest. Eenmaal beneden aangekomen kregen we champagne aangereikt waarmee we natuurlijk direct hebben geproost.

 

Toen was het tijd om de taart aan te snijden. De taart hadden we ook helemaal zelf ontworpen. De kleuren waren wit en mintgroen (onze themakleur) en op de voorkant stond op elke laag DR. Ook was de Eiffeltoren op een subtiele wijze in de taart verwerkt.

Na de taart was het tijd voor onze fotoshoot. Wij houden van de binnenstad van Leiden dus we hebben een mooi rondje door de stad gelopen.

Na de fotoshoot gingen we varen. Het was echt stralend weer dus de boottocht kwam ook perfect uit. Zo zijn we ook een beetje in het huwelijksbootje gestapt! 🙂 Leiden is super mooi, zeker vanaf het water. We vonden het leuk om dit op deze manier aan onze daggasten die niet uit Leiden komen te laten zien.

Na de boottocht was het tijd voor het diner. Tijdens het diner heeft mijn vader een prachtige speech gehouden. Ook hadden mijn ouders een mooie fotofilm over mij gemaakt die werd vertoond. Ik werd er helemaal emotioneel van. Wat mooi! Daarna hebben Rick’s ouders, zijn broer en mijn vriendin Lisette nog een speech gehouden. Wat bijzonder en lief dat iedereen dit voor ons deed. We voelde ons heel speciaal, maar dat was natuurlijk ook de bedoeling.

 

Na het diner was het tijd voor het feest. Terwijl beneden de feestzaal vol stroomde en ook onze daggasten naar beneden gingen voor het feest, bleven wij nog even samen boven. Zo hadden we samen nog even een momentje. Erg fijn, ook omdat we samen toen al konden delen wat een geweldige dag we het vonden en hoe zeer we genoten.

Toen was het tijd voor onze openingsdans. We danste op “just say Yes” van Snow Patrol. De openingsdans verliep niet volledig vlekkeloos, maar het feest was daarna wel geopend! We hadden tijdens het feest een DJ en een band.

De DJ was mijn broertje Ralph en de band was de band Allroud waar mijn nichtje Laura Beekman in speelt. Deze combinatie van DJ en band was echt perfect. Het feest was werkelijk waar een knalfuif en iedereen had het super naar zijn zin!

Ook wij hadden het erg naar ons zin.

We zongen en danste erop los. Rick en ik staan erom bekend dat wij nooit als eerste weggaan op een feest. Meestal juist als laatste. Op je bruiloft hoor je eigenlijk een half uur voor het einde weg te gaan. Dit waren we ook van plan. Maar omdat we zo genoten en de dag al zo snel voorbij ging, hebben we besloten om tot het einde te blijven! 🙂

Om 01.00 uur moesten we dan ook echt gaan. Rick sprak namens ons nog wat dankwoorden uit en toen moesten we toch echt vertrekken. We hadden ervoor gekozen om te slapen in een hotel. We sliepen in hotel De Barones van Leyden. Een Boutique hotel in de binnenstad van Leiden. Super mooi en niet heel groot.

Het leek ons leuk om vanaf de feestlocatie daarheen te lopen dus dat hebben we ook gedaan. Het is echt super leuk om ’s nachts met zijn tweeën, in trouwkleding, door de stad naar je hotel te lopen. Vrienden van ons die naar huis fietste, fietste ons nog voorbij. Erg leuk.

Toen we aankwamen bij het hotel hebben we nog uren nagepraat. Wat een geweldige dag was het. We hebben werkelijk waar van elke minuut genoten.

 

Dit is denk ik mijn langste blog ooit, maar ik wilde zo graag veel aan jullie vertellen. ik hoop dat jullie het leuk vonden om over mijn bruiloft te lezen. Twee dagen na onze bruiloft zijn we lekker op huwelijksreis gegaan en vertrokken naar Italië, Toscane om precies te zijn. Daar genoten we nog heerlijk na en eigenlijk doen we dat nu nog steeds.

 

Wil je zien hoe mijn dag eruit zag? Bekijk dan zeker het filmpje bovenaan deze blog. Deze is gemaakt door mijn neef Sander en in iets meer dan 4 minuten krijg je zo een mooi beeld van onze droomdag!

Reacties

  • Zo te zien hebben jullie een mooie,gezellige dag gehad.
    Jullie zagen er mooi uit samen.
    En wat een leuk filmpje.
    Verder wens ik jullie een mooi en gelukkig leven samen……….

    Groetjes Matanja

  • Prachtige foto’s! Je zag er betoverend uit…met die sluier! Ook van die papillotten was een goed idee van je kapster, die moet ik onthouden voor mijn grote dag! Gr Mona

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*